Woning isoleren Voorde

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Voorde? Een solide isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Eigenaar van een ouder huis? D.m.v. haalbare maatregelen als bijv. isolatie van de binnengevel en isolerende kozijnen en deuren kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er veel mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hierna ontdek je bruikbare informatie over isolatie Voorde. Je komt meer te weten over onderwerpen als buisisolatie en steenwol Isolatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-voorde-9400

 • Bespaar tot €500 per jaar
 • Controle over de temperatuur
 • Gebruikt duurzame energiebronnen
 • Beschermt ook tegen brand
 • Gunstiger energielabel van de woning

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteNinove
Postcode9400
Gasverbruik20.180 kWh
Stroomverbruik3515,76346811576 kWh
Gemiddelde energierekening€163,19

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In dit scenario verdwijnt de warmte in huis door kieren, ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Besteed hier dus aandacht aan. Huizen gebouwd na 2000 met een goed of uitstekend energielabel zijn vaak gedegen geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1974 t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Alsnog isoleren zorgt voor lagere energiekosten, is goed voor het milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op deze website ontdek jij de aantrekkelijkste stappen om jullie woning in Voorde te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Het woonobject houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en het biedt een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Voorde is betaalbaar (vanaf ongeveer € 930 voor een tussenhuis) en je profiteert van een besparing tot wel €225 op jaarbasis (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en lagere maandlasten door een lagere energienota. De onkosten zijn ongeveer €1800 en je bespaart op de energierekening, tot wel €210 per jaar. De beste aanpak is door middel van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, EPS parels, isolatiematrassen, chips. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is ontzettend zonde. De meeste daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Voorde kost ongeveer €5500. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan is het een stuk voordeliger €1190. Het rendement is al snel €700 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. De woonruimte verliest veel minder warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Een belangrijk voordeel is dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De investering is ongeveer €11200. Daarmee bespaar je om en nabij €890 elk jaar opnieuw. Mag je de buitenkant niet veranderen? Wat ook interessant is, is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere populaire vormen

Overigens noemen we allerlei rendabele opties. In het volgende overzicht behandelen we de meest toegepaste werkzaamheden.

 • Isolatie van garage: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Schuur isolatie: Ook in de winter een warme schuur
 • Isoleren zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isoleren van dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Kruipruimte isolatie: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de kosten van isolatie in Voorde (mei 2024)?

Streef jij naar een structureel lagere energienota en uiteraard een energiezuinige samenleving? Isoleren van jouw huis in Voorde is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen gebouwd voor 2000 is veel winst te boeken. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2475 m3. De besparing komt neer op €1375 (jaarlijks). Op deze website tref je de totale kosten als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Voorde. Heb je zelf verstand van verbouwen? De totaalprijs is dan stukken betaalbaarder.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik jij over voldoende geld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het huidige rendement is te vergelijken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Een isolatie van het dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per mogelijkheid tonen we de maximale besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€4100)
€585
(€4650)
€1000
(€8600)
Vloerisolatie€140
(€1400)
€230
(€1900)
€320
(€2900)
Spouwmuur€310
(€1125)
€720
(€2450)
€855
(€3100)
HR++ glas€195
(€2200)
€290
(€3950)
€375
(€4450)
isolatie voorde 9400

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Recticel
 • Petralana
 • Simson
 • Kingspan

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Voorde?

Wat is het voordeel van mijn woning in Voorde isoleren?

Een grondige woningisolatie leidt tot structureel lagere energiekosten bij een maatschappij als Engie of Lampiris, waar ook het klimaat van profiteert. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een optimale leefomgeving en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas & HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Eveneens merkt men een verbeterd comfort in huis: geen koude tocht in de buurt van de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3850, dat betekent een winst van 305 per jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan is het handig om direct te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat reeds is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Zo analyseer je wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de eerste stappen dus zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene optie is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Ingrijpende onderhoudswerkzaamheden als isoleren van vloer, gevel of dak moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun jij al veel betekenen. Vaak gaat het om dichten van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie gebruiken en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verschillende soorten materialen. Op isolatiespecialisten.be ontdek je een korte omschrijving van de opties / soorten en toepassingen. Dit ligt vaak ook in het schap bij de erkende bouwmarkten als Hubo, Brico, Handy Home, Mr. Bricolage, Big Mat, Gamma. De top-merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Informatie rondom isolatiepremie in Ninove

Door te profiteren van de premies die de gemeente verstrekt worden investeringen in de woning zeker aanlokkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De speciale energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • De netbeheerder Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Ninove kan betekenen.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Isolatieplannen met de buren? Bij een minimum van 10 woningen mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je een bestaande woning van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), krijg je ook nog eens een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Ninove
Het is onmiskenbaar: je kunt besparen op de energiekosten met gevel-, vloer of dakisolatie. Maar let op, als je wilt besparen op je energierekening is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je nu te weinig geld hebt kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een interessante lening van max. €15.000 tegen een rentepercentage van 0% speciaal opgezet voor kwetsbare woningeigenaren. Andere opties zijn speciale groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, Cetelem ecologische Renovatielening, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? D.m.v. ons stappenplan bouw jij het isolatieplan Voorde wat strookt met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Uitgangspunt is de opleverdatum en bekijk altijd goed wat er op dit moment al gedaan is. D.m.v. een warmtescan analyseer je wat de zwakke punten van de woning zijn. Wat we tegenkomen is het ontbreken van dubbel glas, afgeleefde muren of lekkages. Zoek een isolatiedeskundige in Voorde voor advies op maat.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Naar welke tarieven kijk je? Een actie aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Bedenk altijd: het resultaat van de woningisolatie is veel lucratiever dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Leveranciers benaderen

  Weet je waar je gaat beginnen? Dien verschillende aanvragen in bij regionale isolatiebedrijven in Voorde. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Kijk als eerste naar HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze acties hebben als resultaat een gezond klimaat in huis en veel minder stookkosten. Waar je mee begint is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Slim ventileren

  In een solide geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Zorg dus voor een professionele ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een prettig binnenklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment