Woning isoleren Habay-La-Vieille

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Habay-La-Vieille? Een grondige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Door middel van een paar maatregelen als bijv. isolatie van de binnengevel of tochtprofielen kan je al veel geld besparen. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er interessante mogelijkhedenmet een prima rendement. Hierna ontdek je nuttige informatie over isolatie Habay-La-Vieille. Je kunt denken aan zaken als je spouwmuur isoleren en soorten isolatiewaarden. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-habay-la-vieille-6723

 • Forse besparing mogelijk
 • Een optimaal klimaat in huis
 • Milieuvriendelijke keuze
 • Isoleren tegen lage BTW-tarief
 • Flinke toename woningwaarde

ProvincieLuxemburg
GemeenteHabay
Postcode6723
Gasverbruik20.030 kWh
Stroomverbruik3515 kWh
Gemiddelde energierekening€162,55

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dan verliest je huis veel warmte door de vloer of dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Besteed hier dus aandacht aan. Woningen van na 1995 met een gunstig energielabel (A of B) zijn kwalitatief geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1974 t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Later isoleren leidt tot lagere energielasten, beperkt de uitstoot van CO2, en is verrassend snel weer terugverdiend. Bijgaand achterhaal je de interessantste acties om jouw woning in Habay-La-Vieille te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Je woning houdt warmte beter vast, en dat resulteert in een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Habay-La-Vieille is goedkoop beginnend bij € 810 voor een tussenhuis) en het bespaart je al gauw €290 op jaarbasis (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en maakt dat de energierekening minder wordt. De onkosten bedragen zo’n €1825 en het rendement ligt op zo’n €210 p/jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn EPS parels, chips, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste huizen zijn matig geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Habay-La-Vieille kost je zo’n €4950. Ben jij een klusser? Dan betaal je alleen de materialen van €1000. Het rendement is al snel €680 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Het huis verliest niet onnodig warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Voordelen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €12100. Hiermee bespaar je circa €810 op jaarbasis. Wordt dit verboden door de gemeente? Wat ook interessant is, is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder noemen we diverse interessante opties. Hieronder vermelden we de meest populaire opties.

 • Isoleren van garage: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Isolatie van schuur: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Zolder isolatie: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isolatie van dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Isoleren van kruipruimte: Duurzame investering die lang meegaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Habay-La-Vieille (juni 2024)?

Wil jij graag lagere energielasten en uiteraard een duurzame gemeenschap? Isoleren van een woning in Habay-La-Vieille is dan misschien wel iets voor jou. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is veel winst te boeken. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot maarliefst 2775 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1325 per jaar. Op deze website tref je de verwachte kosten als je in zee gaat met een isolatiespecialist in Habay-La-Vieille. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de prijzen een stuk lager.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Is er budget voor een duurzame investering? Begin dan maar met afwegen. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Het isoleren van een dak heeft men terugverdien in +/- negen jaar en bij een spouwmuur is dat 5,5 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren in België. Per maatregel kun je de verwachte opbrengst bekijken en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€3400)
€685
(€6050)
€990
(€9550)
Vloerisolatie€120
(€1100)
€230
(€2100)
€325
(€3450)
Spouwmuur€315
(€750)
€500
(€2100)
€915
(€3000)
HR++ glas€235
(€1950)
€265
(€4225)
€415
(€5025)
isolatie habay-la-vieille 6723

Interessante Isolatiemerken:

 • Borgh
 • IKO enertherm
 • Fermacell
 • Knauf Insulation
 • Ursa

Meer weten over het isolatiebedrijf in Habay-La-Vieille?

Waarom mijn woning in Habay-La-Vieille isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent minder energiekosten bij een maatschappij als OCTA+ of Trevion, en is bovendien een groene investering. Het aardgas gebruik gaat omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het resulteert bovendien in een prettig klimaat in huis en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft binnen wat leidt tot minder energiekosten. Verder geeft het extra comfort: geen last van koudeval en/of tocht en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3875, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €350 elk jaar opnieuw. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Kies dan meteen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Achterhaal eerst wat reeds is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Kies voor een warmtescan. Daardoor kom je erachter hoeveel warmte de woning verliest en wat de eerste stappen dus zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige werkzaamheden zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil je graag je huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Uitgebreide onderhoudswerkzaamheden als isolatie van vloer, gevel of dak kan men uit laten voeren door experts. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met kleine budgetten zijn grote winsten te boeken. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichtmaken, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, bestellen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verschillende soorten materialen. Hierna vind je meer info over de diverse mogelijkheden. Te koop bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Brico, Dema, Gamma, Hubo, Big Mat, Handy Home. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Informatie rondom isolatiepremie in Habay

Dankzij een speciale premie wordt energie besparen met isoleren nog uitnodigender. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De royale energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Habay op dit vlak doet.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Isoleren met de hele buurt? Bij minstens 10 huizen in een straat of gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Zodra je een bestaande woning isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) krijg je ook nog eens een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Habay
Het is simpel: de stookkosten gaat flink omlaag met isoleren van dak, gevel of vloer. Maar let op, wanneer je kosten wilt besparen moet je eerst wel investeren. Als er te weinig financiële middelen zijn is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een interessante lening van max. €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% die kan worden aangevraagd door de meest kwetsbare inwoners. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als AXA Bank energy@home, Beobank ecokrediet, Crelan eco Energy, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Meteen werk van maken? Dankzij het onderstaande stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Habay-La-Vieille wat strookt met je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en pols bij de oude bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Met behulp van een warmtescan ontdekt u waar de zwakke plekken liggen. Het kan gaan om warmtedoorlatend glas, ouderwetse muren of een verouderd kozijn. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Habay-La-Vieille voor advies op maat.

 2. Wat is jou budget?

  Wat is het budget? Een oplossing voor je dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed om te weten: de besparing op de stookkosten is een stuk aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Specialisten vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar je gaat beginnen? Ga op zoek naar diverse erkende isolatiebedrijven in Habay-La-Vieille. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze acties bieden jou een aangenaam wooncomfort en flink lagere energiekosten. Wat je als eerste aanpakt bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Genoeg ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Zorg dus voor een goede ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is erg belangrijk voor een comfortabel klimaat in huis. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment