Woning isoleren Hachy

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Hachy? Grondige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Aan de hand van een investering zoals triple glas of tochtbanden kan je een forse besparing realiseren. Ook voor nieuwere woningen zijn er interessante mogelijkhedendie zeker de moeite waard zijn. Op ons isolatie portaal bekijk je belangrijke informatie over isolatie Hachy. Bijvoorbeeld items als de bodem isoleren en thermische bruggen. Weten waar voor jou de kansen liggen? Geef je wensen door voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-hachy-6720

 • Besparingen oplopend tot €625 p/jaar
 • Vocht wordt geabsorbeerd
 • Een verantwoorde keuze
 • Kan snel aangebracht worden
 • Waarde van de woning stijgt

ProvincieLuxemburg
GemeenteHabay
Postcode6720
Gasverbruik20.010 kWh
Stroomverbruik3505 kWh
Gemiddelde energierekening€162,24

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In dat geval zal er veel warmte ontsnappen via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Houd de warmte in huis. Nieuwe huizen met een gunstig energielabel (A of B) zijn standaard uitstekend geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1980 of nog ouder) is dit een stuk minder op orde. Het na-isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een groene investering, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Bijgaand achterhaal jij de aantrekkelijkste acties om jouw woning in Hachy te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Een huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als effect een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Hachy is voordeling (gemiddeld zo’n € 960 voor een tussenhuis) en het bespaart flink geld, tot wel €285 per 12 maanden (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en bespaart veel energie. De onkosten variëren rond €1600 en je profiteert van een besparing tot wel €280 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn PUR schuim, chips, EPS parels, vloerisolatieplaten. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is ontzettend zonde. Veel daken van Vlaamse woningen zijn matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Hachy kost plusminus €4500. Klus je zelf graag thuis? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1140. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €810, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Een woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het is een extra schil om uw woning. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De kosten worden geschat op zo’n €11500. Het rendement is zo’n €850 op jaarbasis. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere oplossing is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Ook onderscheiden we meerdere populaire opties. Hieronder bespreken we de interessantste uitvoeringen.

 • Isoleren van garage: Een warme garage voor extra gemak
 • Schuur isolatie: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Zolder-isoleren: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isoleren dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Kruipruimte isoleren: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Hachy (mei 2024)?

Wil je streven naar bezuinigen op de energiekosten of wellicht een energiezuinige gemeenschap? Isoleren van jouw woning in Hachy kan hier uitkomst bieden. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen valt er veel te krijgen. De isolatie van een bestaande woning kan een aardgas besparing realiseren van 2450 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1425 op jaarbasis. Hieronder kijken we naar de kosten (bij benadering) zodra kiest voor een isolatiespecialist in Hachy. Kan je zelf goed klussen? De totale kosten zijn dan veel betaalbaarder.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement wordt vaak vergeleken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dakisolatie verdien je terug in zo’n 9 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd in België. Per optie kun je de verwachte opbrengst bekijken met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€4150)
€865
(€7250)
€1160
(€8500)
Vloerisolatie€140
(€1150)
€295
(€2300)
€375
(€3300)
Spouwmuur€210
(€1475)
€420
(€2600)
€855
(€3175)
HR++ glas€250
(€2450)
€260
(€4225)
€395
(€4675)
isolatie hachy 6720

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Petralana
 • Blauwplaat

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Hachy?

Waarom juist nu mijn huis in Hachy isoleren?

Een goede woningisolatie leidt tot een lagere energienota bij een energiebedrijf zoals OCTA+ en Trevion, en is goed voor het milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een optimale leefomgeving en ook een hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Mede geeft het extra comfort: geen tocht en kou bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3200, dat betekent een winst van 265 p/jaar. Kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Achterhaal eerst wat reeds is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Dan kom je erachter waar de zwakke plekken liggen en wat de quick win zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene maatregel is kostbaarder dan het alternatief. Probeer in ieder geval te kijken naar het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Direct jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige investeringen als isolatie van dak, gevel of vloer moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met beperkte financiële middelen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Populaire vormen zijn dichten van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie toevoegen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen uiteenlopende materialen. Hieronder bekijk je kort & bondige info over het huidige assortiment. Dit ligt vaak ook in het schap bij bekende bouwmarkten als Brico, Gamma, Handy Home, Big Mat, Dema, Mr. Bricolage. Kies een A-merk zoals Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Informatie over isolatiepremie in Habay

Door de ondersteuning van de geldende premie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aantrekkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De royale energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • De netbeheerder Fluvius 0
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Habay op dit vlak doet.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Bij een minimum van 10 woningen in dezelfde straat of gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Als je een bestaande woning isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) kom je zelfs nog in aanmerking voor de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Habay
Het mag duidelijk zijn: de energierekening kan flink omlaag dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Echter, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel wat geld nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een unieke lening van maximaal €15.000 tegen 0% rente speciaal voor de meest kwetsbare inwoners. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals bpost bank energie lening, Cetelem ecologische Renovatielening, Crelan eco Energy, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direct aan de slag? Dankzij de adviezen van onze specialisten bouw jij het isolatieplan Hachy wat strookt met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Bepaal de leeftijd van de woning en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er gedaan is. Middels een warmtescan ontdek je waar de meeste warmte ontsnapt. Het kan gaan om dun (tochtig) glas, verrotte muren of rotte kozijnen. Zoek een isolatiedeskundige in Hachy voor persoonlijk advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat heb je te besteden? Het dak renoveren is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed nieuws: de besparing op de stookkosten is vele malen hoger dan de rente bij de bank. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het duidelijk waar de focus moet liggen? Probeer altijd meerdere goede isolatiebedrijven in Hachy. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze onderdelen bieden jou een optimaal binnenklimaat en flink lagere energiekosten. De planning is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Installeer een gedegen ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor de gezondheid van de bewoners. Onder andere via mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment