Woning isoleren Lavacherie

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Lavacherie? Een grondige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een wat ouder huis? Met een paar maatregelen als bijv. isolatie van muren en radiatorfolie aanbrengen kan je een forse besparing realiseren. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er veel mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op isolatiespecialisten.be bekijk je belangrijke informatie over isolatie Lavacherie. We bespreken topics als isolerende raambekleding en koudebruggen. Direct actie ondernemen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-lavacherie-6681

 • Besparen op energiekosten
 • Een comfortabel wooncomfort
 • Beperkte broeikasuitstoot
 • Geluidswerende werking
 • Erkende uitvoerders

ProvincieLuxemburg
GemeenteSainte-Ode
Postcode6681
Gasverbruik23.850 kWh
Stroomverbruik3425 kWh
Gemiddelde energierekening€176,44

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dan vervliegt de warmte van de woning door de vloer of dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwwoningen met een goed of uitstekend energielabel zijn meestal grondig geïsoleerd. Bij oude huizen (tot plusminus 1985) valt er nog veel winst te behalen. Het maken van een isolatieplan bespaart veel energiekosten, is een groene investering, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Bijgaand check je de aantrekkelijkste onderdelen om jouw woning in Lavacherie te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Jouw huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en faciliteert een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Lavacherie is interessant (rond de € 970 voor een kleine woning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €275 (jaarlijkst, tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en veel lagere gaskosten. De kosten fluctueren rond de €1775 en de winst ligt rond de €235 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is middels de kruipruimte techniek. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, chips, EPS parels. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. Veel daken van Vlaamse woningen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Lavacherie kost gemiddeld €5050. Dit zelfstandig uitvoeren? Hiervoor betaal je stukken minder, €1100. De besparing loopt op tot €810 per jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Het woonobject houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het is een extra schil om uw woning. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pre zit hem in het feit dat het een betere isolerende werking heeften dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De investering is ongeveer €11400. Daarmee bespaar je ongeveer €920 elk jaar opnieuw. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatief is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Overigens zijn er nog een aantal interessante vormen. In de volgende paragraaf benoemen we de interessantste mogelijkheden.

 • Garage isolatie: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isoleren schuur: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Zolder isoleren: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isoleren dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Kruipruimte isolatie: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Lavacherie (juni 2024)?

Willen jullie ook minder hoge stookkosten en uiteraard een bewuste wereld? Isoleren van een woning in Lavacherie is dan een uitstekende oplossing. Bij oude én nieuwere woningen valt er veel te krijgen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 betekent wel een aardgas besparing van 2325 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €900 (jaarlijks). Onderstaand calculeren we de verwachte kosten zodra dit overlaat aan een isolatiespecialist in Lavacherie. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De kosten zijn in dat geval erg interessant.

Wat is de terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en het rendement wordt steeds beter. Is er budget voor een duurzame investering? Dan heb je zeker wel geluk. Het huidige rendement is te vergelijken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Het dak isoleren heeft men terugverdien in +/- 7 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 6 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per mogelijkheid vind je de potentiële besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€3400)
€775
(€6250)
€1220
(€8800)
Vloerisolatie€120
(€1350)
€260
(€1900)
€375
(€3350)
Spouwmuur€340
(€1375)
€530
(€2525)
€870
(€3575)
HR++ glas€205
(€2425)
€310
(€4200)
€450
(€4475)
isolatie lavacherie 6681

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • Blauwplaat
 • Simson
 • Meuwissen
 • Rockwool

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Lavacherie?

Waarom zou ik mijn huis in Lavacherie isoleren?

Een goede woningisolatie staat gelijk aan een lagere energierekening bij een energiebedrijf zoals Mega en Lampiris, en is ook een heel groene oplossing. Het aardgas gebruik gaat omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een comfortabel klimaat in huis en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert veel beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je energiekosten bespaart. Verder is het wooncomfort stukken beter: kieren en tocht worden voorkomen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3000, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €305 op jaarbasis. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Ga eerst eens na welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Doe een warmtescan. Daardoor zie je waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de snelle winsten zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige acties zijn kostbaarder dan het alternatief. De meeste winst valt te behalen rondom de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook een woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Ingrijpende projecten zoals gevel-, dak of vloerisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine portemonnee is makkelijk rendement te halen. Je kunt denken aan kieren en naden dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, bestellen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van heel wisselende materialen. Onderstaand lees je een korte omschrijving van het huidige assortiment. Doorgaans beschikbaar bij grotere bouwmarkten als Dema, Hubo, Mr. Bricolage, Big Mat, Handy Home, Brico. Bekende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Informatie over isolatiepremie in Sainte-Ode

Met behulp van de premies die de gemeente verstrekt wordt je woning isoleren nog verleidelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De royale energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Een enkele netwerkbeheerder komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Sainte-Ode aan kan bieden.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Isolatieplannen met de buren? Vanaf 10 woningen heb je recht op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw huis / appartement van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), kun je een beroep doen opeen totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Sainte-Ode
Het is simpel: je kunt enorm besparen door te isoleren. Maar, om te besparen op de energiekosten moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je het geld niet hebt dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 tegen 0% rente speciaal voor de meest kwetsbare inwoners. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, Record Credits energiekrediet, AXA Bank energy@home, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Meteen werk van maken? Door de uitleg die hierna komt bouw jij het isolatieplan Lavacherie wat overeenstemt met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Wat is de leeftijd van het huis en bekijk altijd goed welke maatregelen getroffen zijn. Door een warmtescan analyseert u waar er onnodig warmte verloren gaat. Denk bijvoorbeeld aan warmtedoorlatend glas, ouderwetse muren of een verouderd dak. Zoek een isolatiedeskundige in Lavacherie voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat is jou budget?

  Wat heb je te besteden? Een oplossing voor je dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed om te weten: het rendement van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Vraag een offerte op bij een aantal erkende isolatiebedrijven in Lavacherie. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Standaard begint men met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze 4 maatregelen bieden jou een aangenaam binnenklimaat en een fors lagere energierekening. De volgorde van isoleren is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een kwalitatief geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Investeer in voldoende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is van wezenlijk belang voor een optimaal leefklimaat. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment