Woning isoleren Zelem

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Zelem? Grondige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Middels relatief eenvoudige maatregelen zoals isolatie van platte dak of schuimstrips ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er voldoende mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Op deze pagina check je belangrijke informatie over isolatie Zelem. Je komt meer te weten over belangrijke onderwerpen zoals isolerende kozijnen en deuren en PIR isolatie. Meteen besparen? Vul je gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-zelem-3545

 • Beter rendement dan spaarrekening
 • Meer controle in de woning
 • Beperkte CO-2 uitstoot
 • Voor iedere portemonnee
 • Waardevermeerdering huis

ProvincieLimburg
GemeenteHalen
Postcode3545
Gasverbruik23.700 kWh
Stroomverbruik3350 kWh
Gemiddelde energierekening€174,13

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Jammer, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Zorg dat de warmte binnen blijft. Moderne woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn vaak uitstekend geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot ongeveer 1990) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Alsnog isoleren zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en is razendsnel terugverdient. Onderstaand tref je de meest rendabele manieren om een woning in Zelem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. De woonruimte houdt de warmte binnenboord, en dat resulteert in een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Zelem is goed te betalen (vanaf plusminus € 850 voor een rijwoning) en het bespaart flink geld, tot wel €205 (jaarlijkst, kosten juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en je verbruikt minder energie. De kosten zijn ongeveer €1975 en het resultaat is zo’n €275 elk jaar opnieuw. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als EPS parels, isolatiechape, chips, isolatiematrassen. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Zelem kost zo’n €5900. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal jij ongeveer €1210. Het rendement is al snel €760 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Een huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Het is een extra schil om uw woning. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pluspunten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12300. Je profiteert van zo’n €800, ieder jaar weer. Mag je niets aan de buitenkant doen? Wat ook interessant is, is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Overigens bestaan er nog meer rendabele alternatieven. In onderstaande tekst bediscussiëren we de meest toegepaste alternatieven.

 • Isoleren garage: Een garage om van te genieten
 • Isolatie van schuur: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isoleren van zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isoleren van dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Isolatie kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Zelem (juli 2024)?

Wil jij minder hoge stookkosten en tegelijkertijd een groenere wereld? Isoleren van een woning in Zelem is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen gebouwd voor 2000 kan er veel bereikt worden. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot maarliefst 2600 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1000 per jaar. Op deze website berekenen we de totale prijs zodra kiest voor een isolatiespecialist in Zelem. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De kosten zijn dan erg interessant.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat geld opzij gezet? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is overeenkomstig met een 4 procent spaarrente. Het isoleren van een dak kan terugverdiend worden in negen jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 4 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd in België. Per type vind je de potentiële besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€4250)
€755
(€5850)
€1220
(€9200)
Vloerisolatie€120
(€1300)
€255
(€1700)
€320
(€3600)
Spouwmuur€185
(€1475)
€540
(€2500)
€825
(€3425)
HR++ glas€230
(€2575)
€270
(€4000)
€365
(€4950)
isolatie zelem 3545

Bekende Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Bahco
 • Delta

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Zelem?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Zelem isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier als Mega en Comfort Energy, en is goed voor het milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en je stoot minder CO2 uit. Het resulteert bovendien in een gezond binnenklimaat en een flinke toename van de woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas is stukken effectiever dan enkel glas of normaal dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je energiekosten bespaart. Tevens zal het comfort hoger worden: kieren en tocht worden voorkomen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3450 en besparen tot €285 per jaar. Kozijnen vervangen? Stap dan direct over op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Ga eerst eens na wat er geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Probeer de warmtescan. Op die manier achterhaal je op welke plekken warmte vrijkomt en waar de de meeste besparing ligt. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige acties zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. Probeer in ieder geval te kijken naar triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Uitvoerige activiteiten als dak-, gevel of vloerisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met beperkte financiële middelen kun je al veel winst behalen. Wat veel toegepast wordt is het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, integreren van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor velerlei geschikte materialen. Hierna komen we met een samenvatting van de meest populaire soorten. Je kunt het ook zelf kopen bij bekende bouwmarkten als Hubo, Handy Home, Brico, Big Mat, Gamma, Dema. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Belangrijke details over isolatiepremie in Halen

Door de premies die de gemeente verstrekt wordt energie besparen met isoleren nog aanlokkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Dat werkt als volgt:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) 0
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Halen meebetaalt.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Besparen met de hele straat? Bij ten minste 10 woningen in dezelfde straat of gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Indien je jouw woning of appartement op 3 verschillende plekken isoleert kun je een beroep doen opeen aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Halen
Het is simpel: je kunt flink bezuinigen met gevel-, dak of vloerisolatie. Onthoud wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je eerst wel investeren. Als het nu gewoon te duur is dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een duurzame lening van maximaal €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) speciaal opgezet voor kwetsbare woningeigenaren. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Belfius Bank groene renovatielening, Beobank ecokrediet, Record Credits energiekrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Wil jij ook besparen? Aan de hand van onderstaande tips creëer je een isolatieplan Zelem wat conformeert aan jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag eventueel aan vorige bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Middels een warmtescan ontdekt u wat de zwakke punten van de woning zijn. Bijvoorbeeld het ontbreken van dubbel glas, verrotte muren of een verouderd dak. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Zelem voor persoonlijk advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat heb je te besteden? Maatregelen treffen rondom het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Leuk detail: het resultaat van de woningisolatie ligt altijd hoger dan de spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Offertes opvragen

  Is het helder je gaat beginnen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere regionale isolatiebedrijven in Zelem. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  De standaard werkzaamheden zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze 4 maatregelen resulteren in een gezond klimaat in huis en bespaart veel energie. De volgorde van maatregelen is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Installeer een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een gezond wooncomfort. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment