Woning isoleren Halen

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Halen? Een solide isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een wat ouder huis? D.m.v. een isolatiemaatregel als vliering isoleren en radiatorisolatie ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er isolerende maatregelen die je snel terugverdient. Hierna tref je uiteenlopende informatie over isolatie Halen. We zoomen in op zaken als radiatorisolatie en U-waarde. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Vul je gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-halen-3545

 • Ieder jaar weer energiekosten besparen
 • Een prettig leefklimaat
 • Een verantwoorde keuze
 • Isoleren tegen lage BTW-tarief
 • Interessanter wohnobjekt

ProvincieLimburg
GemeenteHalen
Postcode3545
Gasverbruik21.840 kWh
Stroomverbruik3320 kWh
Gemiddelde energierekening€165,70

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Is je woning niet goed geïsoleerd? In dit scenario vervliegt de warmte van de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Woningen van na 1995 met een goed energielabel zijn standaard kwalitatief geïsoleerd. Bij een oud huis (tot plusminus 1985) is dat een stuk minder. De woning aanpakken heeft direct effect op de energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een aantrekkelijk rendement. Verderop lees jij de meest rendabele manieren om je woning in Halen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. De woning houdt de warmte binnenboord, en het biedt een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Halen is financieel toegankelijk beginnend bij € 880 voor een rijwoning) en je bespaart al snel €190 (jaarlijkst, prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De tarieven zijn gemiddeld €1925 en de besparing loopt op tot €270, ieder jaar weer. Hoe dit vaak wordt aangebracht is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Let op: dit kan alleen als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals chips, PUR schuim, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Halen kost je zo’n €5100. Ben jij een klusser? Dan betaal je alleen de materialen van €980. De potentiële besparing ligt op €700 per jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Het woonobject verliest veel minder warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Positieve aspecten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Houd rekening met totale kosten van zo’n €13100. Hiermee bespaar je grofweg €830 p/jaar. Krijg je geen vergunning? Een alternatieve optie is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder bestaan er meerdere vaak toegepaste mogelijkheden. In het gedeelte hierna benoemen we de meest rendabele uitvoeringen.

 • Garage isolatie: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Schuur isoleren: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Zolder isoleren: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel isoleren: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Kruipruimte isoleren: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Halen (april 2024)?

Wil je streven naar een structureel lagere energienota en uiteraard een energiezuinige samenleving? Isoleren van jouw woning in Halen is dan een uitstekende oplossing. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is veel winst te boeken. De isolatie van een ouder huis bespaart aardgas tot maarliefst 2100 m3. Dat is dus al gauw €1025 p/jaar. Op ons isolatie portaal komen we met de verwachte kosten in het geval je het laat doen door een isolatiespecialist in Halen. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De kosten zijn dan erg interessant.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je het super snel terugverdient. Beschik jij over voldoende geld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement kan je vergelijken met een royale 4% spaarrekening. Het dak isoleren verdien je terug in zo’n acht jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 4,5 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd in België. Per oplossing tonen we de maximale besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€3750)
€795
(€6400)
€1190
(€9750)
Vloerisolatie€135
(€1350)
€295
(€2500)
€325
(€3600)
Spouwmuur€300
(€1175)
€690
(€1950)
€885
(€3450)
HR++ glas€205
(€2275)
€280
(€4025)
€350
(€5375)
isolatie halen 3545

Erkende Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Isover
 • NMC
 • Unilin
 • Isolatieshop

Meer weten over het isolatiebedrijf in Halen?

Waarom mijn woning in Halen isoleren?

Een vakkundige woningisolatie mondt uit in lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals OCTA+ en Lampiris, en draagt bij aan een beter klimaat. Concreet: minder aardgas gebruik en je CO2 vervuiling is minder. Dit betekend concreet een optimaal binnenklimaat en een flinke toename van de woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas + triple glas isoleert vele malen beter ouderwets enkel glas (of dubbel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Daarnaast is het wooncomfort stukken beter: u voelt geen tocht meer bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3550 en besparen tot €320 elk jaar opnieuw. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan adviseren wij moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Bekijk eerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Zo ziet u hoeveel warmte de woning verliest en wat de snelle winsten zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene maatregel is wel duurder dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je graag jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Diepgaande activiteiten zoals isoleren van vloer, gevel of dak zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt klein beginnen. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Populaire vormen zijn naden en kieren dichtmaken, tochtstrips plaatsen, bestellen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met heel wisselende materialen. Onderstaand lees je kort & bondige info over het actuele aanbod. Goed verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Dema, Gamma, Handy Home, Mr. Bricolage, Big Mat, Brico. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Alles over de huidige isolatiepremie in Halen

Door te profiteren van de premies die de gemeente verstrekt wordt woningisolatie nog interessanter. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Een enkele netwerkbeheerder stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Halen meebetaalt.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Overigens In het geval van ten minste 10 woningen kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Als je jouw bestaande huis op 3 verschillende plekken isoleert kun je aanspraak doen op een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Halen
Het is simpel: de energierekening kan flink omlaag met isolatie van dak, vloer of gevel. Vergeet niet, als je wilt besparen op je energierekening moet je eerst wel investeren. Als de investering nu te groot is dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 tegen 0% rente in het leven geroepen voor inwoners met een laag inkomen. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals AXA Bank energy@home, bpost bank energie lening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Meteen werk van maken? Door gebruik te maken van het advies hieronder creëer je een isolatieplan Halen wat conformeert aan jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Wat is de leeftijd van het huis en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Dankzij een warmtescan ontdekt u wat de zwakke punten van de woning zijn. Het kan gaan om de afwezigheid van dubbel glas, afgeleefde muren of een verouderd kozijn. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Halen voor advies op maat.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoe zit het met de kosten? Maatregelen treffen rondom het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk altijd: de opbrengst van woningisolatie ligt altijd hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Leveranciers benaderen

  Ben je er achter gekomen waar de quick-wins liggen? Vraag prijzen op bij goede isolatiebedrijven in Halen. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vormen resulteren in een optimale leefomgeving en veel minder stookkosten. Het werkschema bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Voldoende ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Bouw voldoende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is erg belangrijk voor een prettig wooncomfort. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment