Woning isoleren Kuringen

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Kuringen? Een grondige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Met een investering als bijv. isolatie van de binnengevel of tochtwering heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er tal van opties die ontzettend rendabel zijn. Op deze pagina check je uiteenlopende informatie over isolatie Kuringen. We bespreken zaken als binnenmuren isoleren en Rc-waarde. Weten waar voor jou de kansen liggen? Vul je gegevens in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-kuringen-3511

 • Besparen op energienota
 • Een optimaal klimaat in huis
 • Vermindering Milieu-impact
 • Tevens geluidsisolatie
 • Beter energielabel

ProvincieLimburg
GemeenteHasselt
Postcode3511
Gasverbruik23.610 kWh
Stroomverbruik3305 kWh
Gemiddelde energierekening€172,74

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dan verdwijnt de warmte in huis door ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwwoningen met een energielabel A of B zijn vaak correct geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot 1985) is dit een stuk minder op orde. De woning aanpakken zorgt voor lagere energiekosten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Verderop lees jij de meest rendabele methodes om jouw woning in Kuringen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Een woning houdt de warmte binnenboord, en biedt daardoor een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Kuringen is betaalbaar (rond de € 790 voor tussenwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €225 per 12 maanden (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) geeft de kou geen kans en lagere maandlasten door een lagere energienota. De onkosten zijn gemiddeld €1675 en de potentiële besparing ligt op €270 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het van onderaf werken in een kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals EPS parels, chips, vloerisolatieplaten, isolatiechape. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is ontzettend zonde. Veel daken van Vlaamse woningen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Kuringen kost om en nabij de €5150. Plannen dit zelf te doen? Dan kost het circa €1090. De besparing loopt op tot €860 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. De woonruimte is in staat om de warmte beter vast te houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De eenmalige investering bedraagt €13500. Je profiteert van grofweg €850, ieder jaar weer. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatief is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder zien we nog een aantal rendabele uitvoeringen. In het gedeelte hierna bespreken we de meest rendabele oplossingen.

 • Isoleren van garage: Een warme en droge opslagplek
 • Isolatie schuur: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Zolder isoleren: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel isolatie: Voor de doe-het-zelver
 • Kruipruimte-isoleren: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de kosten van isolatie in Kuringen (juli 2024)?

Is jouw doel ook een lagere energierekening of wellicht een CO-2 reducerende maatschappij? Isoleren van jouw huis in Kuringen kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een ouder huis betekent wel een aardgas besparing van 2475 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €950 per jaar. Op ons isolatie portaal berekenen we de gemiddelde kosten als je dit laat doen door een isolatiespecialist in Kuringen. Ben je een handige doe-het-zelver? De prijzen zijn dan stukken betaalbaarder.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
De woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik jij over voldoende geld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Een isolatie van het dak heb je terugverdiend in 8 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5,5 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per soort kun je de verwachte opbrengst bekijken en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€3550)
€725
(€5650)
€1180
(€9200)
Vloerisolatie€120
(€1450)
€180
(€2500)
€330
(€2850)
Spouwmuur€200
(€1125)
€750
(€2050)
€840
(€3650)
HR++ glas€235
(€2825)
€285
(€3925)
€420
(€4600)
isolatie kuringen 3511

Gangbare Isolatiemerken:

 • Bauder
 • HPX
 • Eurofast
 • Fermacell
 • Isolatieshop

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Kuringen?

Waarom moet ook ik mijn huis in Kuringen isoleren?

Een grondige woningisolatie leidt tot structureel lagere energiekosten bij een energieaanbieder als Eneco of Wase Wind, en is goed voor het milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat houdt vervolgens in: een aangename leefomgeving en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je energiekosten bespaart. Bovendien zal het comfort hoger worden: geen tocht en kou bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3475, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €255, ieder jaar weer. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Kies dan meteen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Probeer te achterhalen wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen zijn gebruikt. Check de warmtescan. Zo ontdekt u waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de quick win zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige acties zijn duurder i.v.m. ander opties. De meest effectieve maatregelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Direct je woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Uitvoerige activiteiten zoals isolatie van dak, gevel of vloer kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine investering zijn er allerlei mogelijkheden. Populaire vormen zijn naden en kieren dichtkitten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, bestellen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verscheidene materialen. In de box hieronder komen we met meer info over het actuele aanbod. Vaak wel op voorraad bij grotere bouwmarkten als Brico, Handy Home, Mr. Bricolage, Gamma, Dema, Hubo. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Belangrijke details over isolatiepremie in Hasselt

Met behulp van een premie vanuit overheid of gemeente wordt je woning isoleren nog lucratiever. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De royale energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Een aantal netbeheerders in België komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Hasselt aan kan bieden.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Isolatieplannen met de buren? Bij minimaal 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Als je jouw eigen huis of appartement op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) krijg je ook nog eens een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Hasselt
Het is onmiskenbaar: de energierekening kan flink omlaag door je huis te isoleren. Maar, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel een beetje budget nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) tegen een rentepercentage van 0% speciaal voor kwetsbare woningeigenaren. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Cetelem ecologische Renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, bpost bank energie lening, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Meteen werk van maken? D.m.v. onderstaande tips creëer je een isolatieplan Kuringen wat overeenstemt met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar is het huis gebouwd, en bekijk altijd goed wat er op dit moment al gedaan is. Geholpen door een warmtescan analyseert u op welke plekken er veel warmte lekt. Het kan gaan om dun (tochtig) glas, afgeleefde muren of een lekkend dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Kuringen voor een speciaal consult.

 2. Bepaal het budget

  Wat heb je te besteden? Het aanpakken van het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk wel: de besparing op de stookkosten is een stuk aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het helder de meeste besparing ligt? Dien verschillende aanvragen in bij professionele isolatiebedrijven in Kuringen. Vergelijk rustig een aantal offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze vormen dragen bij aan een gezonde leefomgeving en een significant lagere energierekening. De volgorde van isoleren wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventilatie

  In een solide geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Bouw een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is van wezenlijk belang voor een aangenaam klimaat in huis. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment