Woning isoleren S Gravenwezel

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in S Gravenwezel? Een solide isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? D.m.v. een investering zoals bijvoorbeeld de kruipruimte isoleren en buisisolatie kan je een forse besparing realiseren. Ook in een wat nieuwer huis zijn er veel mogelijkheden met een prima rendement. Op deze website check je uiteenlopende informatie over isolatie S Gravenwezel. We staan stil bij vraagstukken over deuren isoleren en U-waarde. Hoe kan ik isoleren en besparen? Schets jouw situatie voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-s-gravenwezel-2970

 • Interessante jaarlijkse besparing
 • Een comfortabel binnenklimaat
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Interessante energiebespaarlening
 • Een woning met energielabel A of B

ProvincieAntwerpen
GemeenteSchilde
Postcode2970
Gasverbruik23.540 kWh
Stroomverbruik3570 kWh
Gemiddelde energierekening€178,41

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dat is verspilling, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe huizen met een goed of uitstekend energielabel zijn meestal uitstekend geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot ongeveer 1990) is dit vaak niet zo. Alsnog isoleren bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en is razendsnel terugverdient. Bijgaand check je de meest populaire toepassingen om je woning in S Gravenwezel te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit holle gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Je woning verliest niet onnodig warmte met als effect een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in S Gravenwezel kan zeer goedkoop (al vanaf +/- € 730 voor rijwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €210 per jaar (prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en maakt dat de energierekening minder wordt. De kosten liggen rond €1900 en je profiteert van een besparing tot wel €210 op jaarbasis. De meest geschikte manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als glaswol, icynene, dekens, folie. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt maakt dat er veel energie verloren gaat. De meeste daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in S Gravenwezel kost plusminus €5650. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal je alleen de materialen van €1170. Het rendement is al snel €690 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. De woonruimte kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het is een extra schil om uw woning. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Positieve aspecten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten liggen op zo’n €11500. Dit levert op plusminus €990 p/jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Bekijk dan eens de mogelijkheden van de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Daarnaast zien we nog meer aantrekkelijke werkzaamheden. In onderstaande tekst praten we over de interessantste oplossingen.

 • Garage isolatie: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isolatie schuur: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isolatie zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Isoleren dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Kruipruimte-isoleren: Minder last van ongedierte

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in S Gravenwezel (februari 2024)?

Streef jij naar een lagere energierekening en ook een groenere samenleving? Isoleren van een woning in S Gravenwezel kan hier uitkomst bieden. Voor woningen oud en nieuw is veel winst te boeken. Het isoleren van een ouder huis kan aardgas besparen tot gemiddeld 2750 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1325 op jaarbasis. Onderstaand check je de totale prijs wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in S Gravenwezel. Kan je zelf goed klussen? De prijzen zijn dan veel betaalbaarder.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je het super snel terugverdient. Beschik je over spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 5% rente. Het isoleren van je dak verdien je terug in zo’n 8 jaar en bij een spouwmuur is dat 4 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per oplossing tonen we de maximale besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€4200)
€765
(€5650)
€1160
(€9150)
Vloerisolatie€155
(€1200)
€235
(€1600)
€315
(€3450)
Spouwmuur€205
(€1525)
€620
(€2025)
€805
(€3675)
HR++ glas€245
(€1850)
€310
(€4275)
€385
(€4450)
isolatie s-gravenwezel 2970

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • NMC
 • Delta
 • Siniat
 • Bauder
 • Petralana

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in S Gravenwezel?

Waarom moet ook ik mijn huis in S Gravenwezel isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie mondt uit in een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij zoals OCTA+ of Poweo, en is bovendien een groene investering. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een prettig wooncomfort en de woning neemt in waarde toe. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas heeft een betere isolerende werking dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je energiekosten bespaart. Evengoed geeft het extra comfort: kieren en tocht worden voorkomen en zeg maar dag tegen al die condens. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3600 en dat levert gemiddeld op €200 per jaar. Kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Achterhaal eerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Daardoor ontdekt u op welke plekken er veel warmte lekt en waar de focus op moet liggen. Hierin is geen vaste volgorde. De ene keuze is wel duurder dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je graag jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Uitvoerige werkzaamheden zoals vloer-, gevel of dakisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt klein beginnen. Ook met een klein budget kan je al veel aanpakken. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichtmaken, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie gebruiken en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met allerlei materialen. Op isolatiespecialisten.be komen we met meer info over het actuele aanbod. Goed verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Hubo, Dema, Big Mat, Brico, Mr. Bricolage, Gamma. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Belangrijke details over isolatiepremie in Schilde

Door een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt een huis isoleren verleidelijker. Heb ik recht op subsidie? Deze welbekende energiepremie is er op meerdere niveau’s. Hierna lees je er meer informatie over:

 • De netbeheerder Fluvius ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Schilde voor jou kan doen.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Als er sprake is van 10 woningen is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw bestaande huis op 3 verschillende plekken isoleert krijg je ook nog eens een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Schilde
Het is onomstotelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van dak, vloer of gevel. Onthoud wel, als de energierekening naar beneden moet, moet je dit vooraf kunnen financieren. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) zonder rente (0%) die kan worden aangevraagd door mensen met een laag inkomen. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Crelan eco Energy, Beobank ecokrediet, DHB Bank persoonlijke lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direct aan de slag? Door gebruik te maken van de uitleg die hierna komt ontwikkel je het isolatieplan S Gravenwezel wat dan voldoet aan dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar werd de woning gebouwd, en maak een rondje om te kijken wat er gedaan is. Door gebruik te maken van een warmtescan ziet u waar er onnodig warmte verloren gaat. Wat we tegenkomen is geen HR++ glas, gammele muren of een lekkend dak. Zoek een isolatiedeskundige in S Gravenwezel voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het aanpakken van het dak is een stukje duurder dan de vloer. Vergeet niet: de besparing op de stookkosten is vele malen hoger dan wat de bank aan rente betaald. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar je gaat beginnen? Vraag prijzen op bij regionale isolatiebedrijven in S Gravenwezel. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Kijk als eerste naar triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze 4 maatregelen leiden tot een prettig klimaat in huis en een fors lagere energierekening. De volgorde van maatregelen kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een solide geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Implementeer een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is erg belangrijk voor een gezond leefklimaat. Dat gaat via mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment