Woning isoleren Jamioulx

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Jamioulx? Een grondige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een wat ouder huis? D.m.v. enkele acties als bijv. isolatie van de vliering of tochtprofielen gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor nieuwere woningen zijn er allerlei kansen die financieel erg interessant zijn. Op deze website komen we met waardevolle informatie over isolatie Jamioulx. We gaan aan de slag met zaken als isolatie van de bodem en EPS isolatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-jamioulx-6120

 • Honderden euro’s p/jaar besparen
 • Minder last van vocht
 • Duurzame investering
 • Interessante financieringsmogelijkheden
 • Hogere waarde voor de woning

ProvincieHenegouwen
GemeenteHam-Sur-Heure
Postcode6120
Gasverbruik23.770 kWh
Stroomverbruik3485 kWh
Gemiddelde energierekening€177,45

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Op dat moment verdwijnt de warmte in huis via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Moderne woningen met een hoger energielabel zijn vaak prima geïsoleerd. Bij bestaande bouw (gebouwd voor 1980) is dit vaak niet zo. Alsnog isoleren resulteert in een lagere energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een uitstekend rendement. In de volgende paragraaf lees jij de meest interessante stappen om je woning in Jamioulx te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit holle gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Een woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat zorgt voor een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Jamioulx is goed te betalen (rond de € 920 voor tussenwoningen) en het bespaart je al gauw €285 per 12 maanden (prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) geeft de kou geen kans en veel minder stookkosten. De prijzen fluctueren rond de €1850 en de besparing loopt op tot €250 per jaar. De meest geschikte manier is door middel van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals dekens, icynene, steenwol, folie. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is een enorme energieverspiller. Het gros van de daken zijn matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Jamioulx kost doorgaans €4800. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal jij ongeveer €960. De potentiële besparing ligt op €730 per jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Een huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De investering is ongeveer €12700. Het rendement is grofweg €830 elk jaar opnieuw. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Wat ook interessant is, is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0bestaan er allerlei vaak toegepaste oplossingen. In het gedeelte hieronder beoordelen we de meest toegepaste werkzaamheden.

 • Isoleren garage: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isolatie van schuur: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Zolder isoleren: Beter wooncomfort op zolder
 • Dakkapel-isoleren: Betaalbare oplossing
 • Isolatie kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Jamioulx (februari 2024)?

Wil je streven naar minder hoge stookkosten of een CO-2 reducerende maatschappij? Isoleren van jouw woning in Jamioulx is dan een uitstekende oplossing. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is de impact groot. Het isoleren van een oude woning kan een aardgas besparing realiseren van 2875 m3. Dat komt neer op €825 p/jaar. Op ons isolatie portaal check je de uiteindelijke kosten zodra kiest voor een isolatiespecialist in Jamioulx. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de prijzen veel betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan kun je het zeker overwegen. Het geschatte rendement komt overeen met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Het isoleren van een dak verdien je terug in zo’n acht jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5,5 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen in België. Per oplossing zie je welk bedrag je kunt besparen met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€3100)
€835
(€5450)
€1020
(€8450)
Vloerisolatie€160
(€1350)
€180
(€2550)
€350
(€3150)
Spouwmuur€345
(€925)
€720
(€2125)
€895
(€3325)
HR++ glas€195
(€2525)
€325
(€3550)
€405
(€4900)
isolatie jamioulx 6120

Interessante Isolatiemerken:

 • Bahco
 • Kingspan
 • Meuwissen
 • Isover
 • HPX

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Jamioulx?

Waarom juist nu mijn huis in Jamioulx isoleren?

Een solide woningisolatie draait uit op een lagere energierekening bij een maatschappij als OCTA+ of Wase Wind, en is goed voor het milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je stoot minder CO2 uit. Dit heeft als resultaat een optimaal leefklimaat en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas of HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat leidt tot minder energiekosten. Bovendien merkt men een verbeterd comfort in huis: kieren en tocht worden voorkomen en weinig tot geen condensvorming meer. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3925, dat betekent een winst van 230, ieder jaar weer. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Ga dan direct voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Breng eerst in kaart wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Vandaar wordt het duidelijk waar de zwakke plekken liggen en wat prioriteit heeft. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene oplossing is goedkoper dan de ander. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Ingrijpende investeringen als isolatie van gevel, dak of vloer kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met kleine budgetten zijn grote winsten te boeken. In de praktijk gaat het vaak om het aanpakken van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie gebruiken en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken heel wisselende materialen. Hierna bekijk je kort & bondige info over de diverse mogelijkheden. Vaak wel op voorraad bij grotere bouwmarkten als Handy Home, Hubo, Gamma, Mr. Bricolage, Big Mat, Brico. Bekende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Informatie rondom isolatiepremie in Ham-Sur-Heure

Mede door een premie vanuit overheid of gemeente wordt het investeren in je huis nog aanlokkelijker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De speciale energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) om te kijken wat de gemeente Ham-Sur-Heure kan betekenen.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Besparen met de hele straat? Bij een minimum van 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), is er daarbovenop een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Ham-Sur-Heure
Het is duidelijk: de energierekening kan flink omlaag met het isoleren van je woning. Maar, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel wat geld nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 tegen 0% rente opgezet voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals AXA Bank energy@home, Crelan eco Energy, Beobank ecokrediet, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direct aan de slag? Gebruikmakend van het onderstaande stappenplan kom je met een isolatieplan Jamioulx wat strookt met je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en maak een rondje om te kijken in welke mate de woning is aangepakt. Gebruikmakend van een warmtescan ontdek je op welke plekken warmte vrijkomt. Het kan gaan om enkel glas, verrotte muren of rotte kozijnen. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Jamioulx voor deskundig advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat is het budget? Het aanpakken van het dak vergt meer geld dan de vloer. Leuk detail: het resultaat van de woningisolatie is vele malen hoger dan de rente bij de bank. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Neem contact op met meerdere professionele isolatiebedrijven in Jamioulx. Vergelijk zeker verschillende offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Dergelijke investeringen resulteren gegarandeerd in een aangenaam binnenklimaat en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Het werkschema heeft vooral te maken met het budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een prima geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Werk aan een ventilatieplanDit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is erg belangrijk voor een aangenaam binnenklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment