Woning isoleren Jumet

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Jumet? Een grondige isolatie kan veel energie besparen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Middels een paar maatregelen als isolatie van de vliering of radiatorfolie aanbrengen kan je een forse besparing realiseren. Ook bij meer moderne huizen zijn er interessante mogelijkhedendie zeker de moeite waard zijn. Hierna vind je uitgebreide informatie over isolatie Jumet. Denk aan belangrijke onderwerpen zoals radiatorfolie en spouwanker. Meteen besparen? Vul je gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-jumet-6040

 • Lagere maandlasten
 • Een prettig leefklimaat
 • Een verantwoorde warme woning
 • Maak je huis stiller
 • Diverse erkende isolatiebedrijven

ProvincieHenegouwen
GemeenteCharleroi
Postcode6040
Gasverbruik23.680 kWh
Stroomverbruik3440 kWh
Gemiddelde energierekening€176,07

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dan verdwijnt de warmte lucht in de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwhuizen met een A of B energielabel zijn doorgaans behoorlijk geïsoleerd. Bij een oude woning (gebouwd voor 1980) is dit een stuk minder op orde. Starten met isolatie leidt tot lagere energielasten, is goed voor het milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. In de volgende paragraaf check jij de meest interessante acties om je woning in Jumet te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit holle gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Een huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als gevolg een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Jumet is aantrekkelijk (gemiddeld zo’n € 880 voor een rijwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €255 per 12 maanden (prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en flink lagere energiekosten. De tarieven fluctueren rond de €1925 en het bespaart circa €185 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als isolatiematrassen, isolatiechape, EPS parels, vloerisolatieplaten. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Jumet kost zo’n €5850. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal je alleen de materialen van €1220. Je energiekosten dalen flink, tot wel €780 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Het woonobject verliest veel minder warmte. Het is een extra schil om uw woning. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De investering is ongeveer €13200. Hiermee bespaar je circa €950 per jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Wat ook interessant is, is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere veel voorkomende maatregelen

0zijn er nog meer aantrekkelijke opties. In het gedeelte hierna beschrijven we de meest aantrekkelijke oplossingen.

 • Garage-isoleren: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Isoleren schuur: Ook in de winter een warme schuur
 • Zolder isoleren: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isoleren: Geen verlies van warmte meer
 • Kruipruimte isolatie: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Jumet (februari 2024)?

Willen jullie ook lagere maandelijkse energielasten of wellicht een duurzame gemeenschap? Isoleren van woning/huis in Jumet kan hier uitkomst bieden. Voor woningen oud en nieuw valt er veel te krijgen. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot wel 2275 m3. Dat is dus al gauw €1125 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op isolatiespecialisten.be check je de kosten (bij benadering) wanneer je kiest voor een isolatiespecialist in Jumet. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De totaalprijs is dan stukken betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Heb je zelf wat geld over? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement komt overeen met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Een isolatie van het dak kan terugverdiend worden in 7 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vijf jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per mogelijkheid kun je de verwachte opbrengst bekijken en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€3400)
€885
(€6300)
€1240
(€8550)
Vloerisolatie€135
(€1400)
€215
(€2250)
€340
(€3300)
Spouwmuur€200
(€925)
€730
(€2350)
€810
(€3375)
HR++ glas€210
(€2700)
€290
(€4000)
€435
(€5100)
isolatie jumet 6040

Bekende Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Recticel
 • Petralana
 • Simson
 • Kingspan

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Jumet?

Waarom juist nu mijn huis in Jumet isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf zoals Watz of Antargaz, waar ook het klimaat van profiteert. Concreet: minder aardgas gebruik en je CO2 vervuiling is minder. Het leidt tevens tot een comfortabel klimaat in huis en een significante waardevermeerdering van het huis. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas + triple glas isoleert vele malen beter enkel of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Eveneens biedt het meer comfort: geen last van koudeval en/of tocht en minder last van condensvorming. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3825, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €250 op jaarbasis. Kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Probeer te achterhalen hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Check de warmtescan. Op die manier analyseer je waar de meeste warmte ontsnapt en wat de quick win zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene maatregel is wel duurder dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je de woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Grote activiteiten zoals dak-, gevel of vloerisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine portemonnee zijn er allerlei mogelijkheden. Voorbeelden zijn naden en kieren dichtmaken, tochtstrips plaatsen, bestellen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken uiteenlopende materialen. In de box hieronder tref je een korte omschrijving van de diverse mogelijkheden. Goed verkrijgbaar bij erkende bouwmarkten als Dema, Gamma, Big Mat, Mr. Bricolage, Brico, Hubo. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: een dure oplossing

Info over isolatiepremie in Charleroi

Dankzij een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder worden investeringen in de woning zeker aantrekkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Een enkele netwerkbeheerder stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Charleroi voor jou kan doen.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Bij minimaal 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Wanneer je jouw bestaande huis op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) kun je aanspraak doen op een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Charleroi
Het is duidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van gevel, vloer of dak. Maar, als de energierekening naar beneden moet, heb je wel wat geld nodig. Als het nu gewoon te duur is dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een interessante lening van max. €15.000 zonder rente (0%) die kan worden aangevraagd door de kwetsbare inwoners. Andere opties zijn speciale groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direct aan de slag? Door gebruik te maken van de adviezen van onze specialisten schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Jumet wat strookt met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er gedaan is. D.m.v. een warmtescan ontdekt u op welke plekken warmte vrijkomt. Dit kan zijn dun (tochtig) glas, verouderde muren of een verouderd dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Jumet voor persoonlijk advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Naar welke tarieven kijk je? Het dak renoveren is in vergelijking met de vloer veel duurder. Het leuke is: het resultaat van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de rente bij de bank. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Weet je waar je gaat beginnen? Dien verschillende aanvragen in bij betrouwbare isolatiebedrijven in Jumet. Vergelijk altijd meerdere offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Start altijd met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Dergelijke investeringen bieden jou een optimaal klimaat in huis en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Wat je als eerste doet bepaal je op basis van het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Investeer in een ventilatieplanDit kost wel stroom, maar het is erg belangrijk voor de gezondheid van de bewoners. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment