Woning isoleren Marcinelle

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Marcinelle? Degelijke isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Middels een aantal stappen als buitenmuren isoleren of deuren isoleren kan je een forse besparing realiseren. Ook bij meer moderne huizen zijn er isolerende maatregelen die je snel terugverdient. Op isolatiespecialisten.be vind je uiteenlopende informatie over isolatie Marcinelle. We bespreken vraagstukken over radiatorfolie aanbrengen en ventilatieroosters. Direct aan de slag? Geef je wensen door en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-marcinelle-6001

 • Uitstekend rendement
 • Meer controle in de woning
 • Beperkte CO-2 uitstoot
 • Ook geluidswerend
 • Flinke toename woningwaarde

ProvincieHenegouwen
GemeenteCharleroi
Postcode6001
Gasverbruik23.610 kWh
Stroomverbruik3405 kWh
Gemiddelde energierekening€174,99

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dan verliest je huis veel warmte door de vloer of dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe huizen met een goed energielabel zijn standaard grondig geïsoleerd. Bij oudere huizen (van 1980 of nog ouder) is dit vaak niet zo. Later isoleren heeft direct effect op de energierekening, is een groene investering, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Bijgaand zie je de aantrekkelijkste werkzaamheden om jullie woning in Marcinelle te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit holle gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Jouw huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat zorgt voor een gezond wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Marcinelle is voordeling beginnend bij € 970 voor rijwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €275 op jaarbasis (prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en bespaart veel energie. De tarieven liggen rond €1875 en je bespaart op de energierekening, tot wel €265 per jaar. De beste aanpak is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiechape, vloerisolatieplaten, EPS parels, PUR schuim. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Marcinelle kost +/- €4850. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal je alleen de materialen van €1170. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €710, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Het huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De investering is ongeveer €11200. Daarmee bespaar je om en nabij €960 elk jaar opnieuw. Wil de gemeente niet meewerken? Wat ook interessant is, is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Aanvullende mogelijkheden

Ook zijn er meerdere aantrekkelijke vormen. Hierna praten we over de meest interessante oplossingen.

 • Isolatie garage: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isolatie schuur: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Zolder-isoleren: Beter wooncomfort op zolder
 • Isoleren dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Kruipruimte isolatie: Weert ongedierte

Wat zijn de kosten van isolatie in Marcinelle (juli 2024)?

Wil je streven naar minder hoge energiekosten of een milieuvriendelijke samenleving? Isoleren van jouw woning in Marcinelle kan hier uitkomst bieden. Voor woningen oud en nieuw zijn de effecten soms enorm. Isolatie van een woning van voor 1974 kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2250 m3. Dat komt neer op €1325 (jaarlijks). Hieronder kijken we naar de gemiddelde kosten in het geval je in zee gaat met een isolatiespecialist in Marcinelle. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De totale kosten zijn dan veel aantrekkelijker.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je het super snel terugverdient. Heb je zelf wat geld over? Dan kun je het zeker overwegen. Het huidige rendement is te vergelijken met een 6% spaarrekening. Een isolatie van het dak heeft men terugverdien in +/- zeven jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 4,5 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren in België. Per werkzaamheden vind je de potentiële besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€3750)
€805
(€5850)
€1200
(€8500)
Vloerisolatie€145
(€1300)
€275
(€2500)
€340
(€3500)
Spouwmuur€210
(€750)
€460
(€2725)
€890
(€3200)
HR++ glas€190
(€2100)
€275
(€3925)
€420
(€4450)
isolatie marcinelle 6001

Actuele Isolatiemerken:

 • Bauder
 • HPX
 • Eurofast
 • Fermacell
 • Isolatieshop

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Marcinelle?

Waarom mijn woning in Marcinelle isoleren?

Een goede woningisolatie leidt tot een lagere energierekening bij een energieaanbieder zoals Engie of Elegant, en is bovendien een groene investering. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een prettige leefomgeving en ook een hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas en triple glas heeft een betere isolerende werking dan enkel of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies wat resulteert in lagere stookkosten. Evengoed merkt men een verbeterd comfort in huis: u voelt geen tocht meer bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3175, waarbij u een besparing realiseert van €315 op jaarbasis. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Ga dan direct voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Schets voor jezelf de situatie hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en hoe dat precies is aangebracht. Voer een warmtescan uit. Op basis daarvan achterhaalt u waar de meeste warmte ontsnapt en wat de eerste stappen dus zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene oplossing is goedkoper dan de ander. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil jij ook je huis beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Diepgaande klussen zoals dak-, vloer of gevelisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine investering zijn er allerlei mogelijkheden. Voorbeelden zijn kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie integreren en klimaatfolie voor plafond.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor allerlei materialen. In de box hieronder komen we met een korte omschrijving van veel toegepaste manieren. Je kunt het ook zelf kopen bij grotere bouwmarkten als Gamma, Big Mat, Dema, Mr. Bricolage, Brico, Hubo. De top-merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Informatie over isolatiepremie in Charleroi

Via de geldende premie worden investeringen in de woning zeker lucratiever. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? Deze welbekende energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Dat werkt als volgt:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Charleroi kan betekenen.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Collectief isoleren? Als er sprake is van 10 woningen in 1 gemeente of straat kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw huis / appartement van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), krijg je ook nog eens een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Charleroi
Het is overduidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van gevel, dak of vloer. Onthoud wel, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel een beetje budget nodig. Als je onvoldoende budget hebt is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een groene lening van max. €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% speciaal voor de meest kwetsbare inwoners. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals KBC groene energie- en veiligheidslening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Beobank ecokrediet, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Middels de uitleg die hierna komt bouw jij je eigen isolatieplan Marcinelle wat overeenstemt met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Bepaal de leeftijd van de woning en achterhaal ook zeker welke onderdelen als zijn aangepakt. Op basis van een warmtescan check je wat de zwakke punten van de woning zijn. Onder andere de afwezigheid van dubbel glas, gammele muren of een lekkend dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in Marcinelle voor uitgebreid advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat zijn financiële eisen? Een actie aan het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Vergeet niet: het resultaat van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan een reguliere spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Dien verschillende aanvragen in bij goede isolatiebedrijven in Marcinelle. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Start altijd met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze vormen hebben als resultaat een comfortabel leefklimaat en structureel lagere energielasten. Wat je als eerste doet kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Slim ventileren

  In een grondig geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Installeer slimme ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is essentieel voor een aangenaam klimaat in huis. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment