Woning isoleren Landelies

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Landelies? Gedegen isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Middels een aantal stappen als buitenmuren isoleren of isolerende raambekleding ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er interessante mogelijkhedendie zeker de moeite waard zijn. Op ons isolatie portaal ontdek je uitgebreide informatie over isolatie Landelies. We bespreken belangrijke onderwerpen zoals bodemisolatie en energiebespaarlening. Direct aan de slag? Voer jouw persoonlijke gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-landelies-6111

 • Investering snel terugverdiend
 • Slimmer omgaan met thermostaat
 • Zet het milieu op 1
 • Ook geluidswerend
 • Stap 1 voor een gasvrije woning

ProvincieHenegouwen
GemeenteMontigny-Le-Tilleul
Postcode6111
Gasverbruik23.750 kWh
Stroomverbruik3475 kWh
Gemiddelde energierekening€177,15

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Als dat het geval is verdwijnt de warmte lucht in de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwwoningen met een A of B energielabel zijn in de regel behoorlijk geïsoleerd. Bij een oud huis (bouwjaar t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. Het na-isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een uitstekend rendement. Verderop vind jij de meest rendabele methodes om jouw woning in Landelies te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Het huis houdt warmte beter vast, en dat zorgt voor een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Landelies is interessant (om en nabij de € 800 voor een tussenhuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €280 per jaar (prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en een significant lagere energierekening. De tarieven zijn ongeveer €1875 en de potentiële besparing ligt op €185 op jaarbasis. De beste aanpak is door middel van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als chips, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, EPS parels. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. Veel daken van Vlaamse woningen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Landelies kost doorgaans €4600. Ben jij een klusser? Dan betaal jij ongeveer €1150. De potentiële besparing ligt op €820 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw huis verliest niet onnodig warmte. Het is een extra schil om uw woning. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten liggen op zo’n €11000. Dit levert op om en nabij €850 per jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatief is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Overigens zijn er verscheidene alternatieve oplossingen. In de volgende paragraaf bediscussiëren we de meest rendabele oplossingen.

 • Isoleren van garage: Een warme garage voor extra gemak
 • Isoleren van schuur: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Isolatie zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Dakkapel isolatie: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Kruipruimte isoleren: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Landelies (februari 2024)?

Is jouw doel ook een lagere energierekening en natuurlijk een groenere maatschappij? Isoleren van woning/huis in Landelies is dan een zeer geschikte maatregel. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een ouder huis betekent wel een aardgas besparing van 2200 m3. Dat komt neer op €850 per jaar, ieder jaar opnieuw. Onderstaand kijken we naar de totale prijs als je kiest voor een isolatiespecialist in Landelies. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de onkosten veel voordeliger.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Een woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat geld opzij gezet? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is overeenkomstig met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Het isoleren van een dak verdien je terug in zo’n negen jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per maatregel kun je de verwachte opbrengst bekijken en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€3300)
€685
(€5300)
€1140
(€9850)
Vloerisolatie€115
(€1200)
€250
(€1900)
€370
(€3350)
Spouwmuur€330
(€1100)
€720
(€2250)
€845
(€3575)
HR++ glas€230
(€1975)
€285
(€3350)
€410
(€4475)
isolatie landelies 6111

Populaire Isolatiemerken:

 • Simson
 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Ursa
 • NMC

Meer weten over het isolatiebedrijf in Landelies?

Waarom juist nu mijn huis in Landelies isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie mondt uit in een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij zoals Mega of Wase Wind, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat direct minder aardgas stoken en je stoot minder CO2 uit. Het leidt tevens tot een comfortabele leefomgeving en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft in huis wat resulteert in lagere stookkosten. Mede geeft het extra comfort: geen last van koudeval en/of tocht en veel minder condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3000, waarbij u een besparing realiseert van €280 per jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Probeer te achterhalen wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Check de warmtescan. Zo achterhaalt u wat er aan warmte weglekt en waar de focus op moet liggen. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene oplossing is wel duurder dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je graag je huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Ingrijpende onderhoudswerkzaamheden zoals isolatie van gevel, vloer of dak kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine investering zijn grote winsten te boeken. In de praktijk gaat het vaak om het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, gebruik maken van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van velerlei geschikte materialen. Op isolatiespecialisten.be bekijk je een korte omschrijving van veel toegepaste manieren. Vaak wel op voorraad bij de betere bouwmarkt als Mr. Bricolage, Hubo, Handy Home, Brico, Dema, Gamma. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: ook in platen verkrijgbaar
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: neemt geen vocht op

Aanvragen van isolatiepremie in Montigny-Le-Tilleul

Door de premies van de gemeente wordt je woning isoleren nog aanlokkelijker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Een enkele netwerkbeheerder biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Montigny-Le-Tilleul aan kan bieden.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Als er sprake is van 10 woningen in dezelfde straat of gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je jouw bestaande huis op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) krijg je ook nog eens een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Montigny-Le-Tilleul
Het is onomstotelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met dak-, gevel of vloerisolatie. Maar let op, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel een beetje budget nodig. Als de investering nu te groot is kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een unieke lening van maximaal €15.000 met 0% rente speciaal opgezet voor de kwetsbare inwoners. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, Belfius Bank groene renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Dankzij het onderstaande stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Landelies wat matcht met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag eventueel aan vorige bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Met een warmtescan check je waar er onnodig warmte verloren gaat. Voorbeelden zijn enkel glas, verouderde muren of een lekkend dak. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Landelies voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat is het budget? Maatregelen treffen rondom het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed om te weten: je profijt van de woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de rente bij de bank. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Vraag een offerte op bij een aantal betrouwbare isolatiebedrijven in Landelies. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Begin – indien nodig – met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze vormen hebben als resultaat een gezond klimaat in huis en flink lagere energiekosten. De volgorde kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een grondig geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Ga aan de slag met slimme ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een optimaal klimaat in huis. Doe dat met mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment