Woning isoleren Ransart

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Ransart? Gedegen isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Door middel van haalbare maatregelen zoals de vloer isoleren of buisisolatie kan je een forse besparing realiseren. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er allerlei kansen die zeker de moeite waard zijn. Op deze website vind je uitgebreide informatie over isolatie Ransart. Bijvoorbeeld topics als de bodem isoleren en K-waarde. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Geef je wensen door voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-ransart-6043

 • Een structureel lagere energierekening
 • Geen vochtproblemen
 • U stoot minder CO2 uit
 • Interessante financieringsmogelijkheden
 • Innovatieve manier van verwarmen

ProvincieHenegouwen
GemeenteCharleroi
Postcode6043
Gasverbruik23.710 kWh
Stroomverbruik3455 kWh
Gemiddelde energierekening€176,53

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Heb je een matig geïsoleerde woning? In dit scenario verdwijnt de warmte in huis via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwwoningen met een energielabel A of B zijn veelal correct geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot ongeveer 1990) is er vaak nog weinig gebeurd. Het maken van een isolatieplan bespaart veel energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Verderop vind jij de meest rendabele werkzaamheden om een woning in Ransart te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. De woning houdt de warmte binnenboord, met als effect een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Ransart is goedkoop (al vanaf € 930 voor tussenwoningen) en je profiteert van een besparing tot wel €220 (jaarlijkst, prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en zorgt voor een laag energietarief. De kosten zijn gemiddeld €1800 en het bespaart circa €190 p/jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn vloerisolatieplaten, isolatiechape, PUR schuim, EPS parels. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. Het gros van de daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Ransart kost je zo’n €4900. Ben je zelf handig? Dan betaal jij ongeveer €1080. De potentiële besparing ligt op €860, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Een huis houdt warmte beter vast. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pre zit hem in het feit dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €13200. Hiermee bespaar je grofweg €890 per jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Bekijk dan eens de mogelijkheden van het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke alternatieven zijn er?

Verder noemen we verschillende interessante alternatieven. In het gedeelte hieronder benoemen we de meest rendabele uitvoeringen.

 • Isolatie garage: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Schuur isoleren: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Isolatie van zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Isoleren van dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Kruipruimte-isoleren: Een drogere woning

Wat zijn de kosten van isolatie in Ransart (februari 2024)?

Wil je streven naar lagere maandelijkse energielasten en natuurlijk een energiebewuste toekomst? Isoleren van de woning in Ransart is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij oude én nieuwere woningen zijn er grote voordelen. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2475 m3. De besparing komt neer op €825 op jaarbasis. Op ons isolatie portaal bekijk je de totale kosten in het geval je in zee gaat met een isolatiespecialist in Ransart. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de onkosten stukken betaalbaarder.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
De woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 5 procent spaarrente. Het isoleren van je dak kan terugverdiend worden in 7 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per maatregel zie je welk bedrag je kunt besparen met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€3250)
€745
(€5700)
€930
(€9450)
Vloerisolatie€125
(€1300)
€285
(€2600)
€385
(€3150)
Spouwmuur€400
(€1450)
€460
(€2775)
€940
(€3025)
HR++ glas€240
(€2575)
€285
(€3800)
€350
(€5100)
isolatie ransart 6043

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Bauder
 • Borgh
 • Simson

Meer weten over het isolatiebedrijf in Ransart?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Ransart isoleren?

Een goede woningisolatie biedt jou minder energiekosten bij een maatschappij als Luminus of Wase Wind, en is bovendien een groene investering. Je gaat direct minder aardgas stoken en je CO2 vervuiling is minder. Het gevolg daarvan is een comfortabele leefomgeving en een hogere waarde van de woning. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert significant beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Ook merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht of kou rondom de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3900, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €300 p/jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Bekijk eerst wat reeds is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Zo check je waar eventuele luchtlekken zijn en wat de eerste stappen dus zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige acties zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Ook de woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Uitgebreide onderhoudswerkzaamheden zoals dak-, vloer of gevelisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt klein beginnen. Met minimale investeringen kun je al veel winst behalen. Vaak gaat het om het aanpakken van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, bestellen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verscheidene materialen. Hieronder komen we met praktische info over de opties / soorten en toepassingen. Vaak verkrijgbaar bij populaire bouwmarkten als Brico, Gamma, Big Mat, Dema, Mr. Bricolage, Handy Home. De beste merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Informatie rondom isolatiepremie in Charleroi

Met hulp van een premie vanuit overheid of gemeente wordt een huis isoleren uitnodigender. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? Deze welbekende energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • De netbeheerder Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Charleroi op dit vlak doet.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Bij minimaal 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Op het moment dat je een bestaande woning binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert kun je aanspraak doen op de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Charleroi
Het is duidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met isoleren van gevel, dak of vloer. Maar onderschat niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je onvoldoende budget hebt dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een aantrekkelijke lening (max €15.000) tegen een speciaal rentetarief van 0% opgezet voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Beobank ecokrediet, Record Credits energiekrediet, Crelan eco Energy, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Gebruikmakend van ons stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Ransart wat conformeert aan jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Bepaal de leeftijd van de woning en vraag eventueel aan vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Aan de hand van een warmtescan kom je erachter waar eventuele luchtlekken zijn. Onder andere geen HR++ glas, traditionele muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Bezoek een isolatiedeskundige in Ransart voor een speciaal consult.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het dak voorzien van een extra schil kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Vergeet niet: het rendement van woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan een reguliere spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Is het helder de quick-wins liggen? Vraag een offerte op bij een aantal goede isolatiebedrijven in Ransart. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  De belangrijkste onderdelen zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze onderdelen leiden tot een comfortabel binnenklimaat en zorgen voor een laag energietarief. Waar je mee begint kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een solide geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Implementeer slimme ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is erg belangrijk voor een prettige leefomgeving. Onder andere via mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment