Woning isoleren Nalinnes

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Nalinnes? Goede isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Met een aantal stappen als bijv. het dak isoleren of tochtprofielen kan je al veel geld besparen. Ook voor nieuwere woningen zijn er isolerende maatregelen die je razendsnel weer terugverdient. Op deze pagina ontdek je belangrijke informatie over isolatie Nalinnes. Je komt meer te weten over items als isolerende deuren en energie besparen tips. Weten waar voor jou de kansen liggen? Geef jouw voorkeuren door en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-nalinnes-6120

 • De energiekosten gaan omlaag
 • Slimmer omgaan met thermostaat
 • Milieubewuste keuze
 • Ook geluidsdicht
 • Betrouwbare isolatiespecialisten

ProvincieHenegouwen
GemeenteHam-Sur-Heure
Postcode6120
Gasverbruik23.790 kWh
Stroomverbruik3495 kWh
Gemiddelde energierekening€177,76

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In zo’n geval verdwijnt de warmte in huis door kieren, ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Houd de warmte in huis. Nieuwbouwwoningen met een energielabel A of B zijn solide geïsoleerd. Bij bestaande bouw (bouwjaar t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Het na-isoleren zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Bijgaand ontdek jij de interessantste werkzaamheden om een woning in Nalinnes te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze lege ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. De woonruimte houdt warmte beter vast, met als gevolg een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Nalinnes is goedkoop (rond de € 750 voor een tussenwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €215 op jaarbasis (prijzen april 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en bespaart veel energie. De onkosten zijn zo’n €1775 en de potentiële besparing ligt op €240 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is middels de kruipruimte techniek. Dit kan als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, EPS parels, isolatiematrassen, PUR schuim. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. Het gros van de daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Nalinnes kost je zo’n €5500. Ben je zelf handig? Hiervoor betaal je stukken minder, €1200. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €800 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Een woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Een belangrijk voordeel is dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11500. Hiermee bespaar je circa €860 op jaarbasis. Krijg je geen vergunning? Een alternatief is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere populaire vormen

0zien we meerdere alternatieve werkzaamheden. Hieronder beoordelen we de meest populaire uitvoeringen.

 • Isoleren garage: Altijd een warme garage
 • Schuur isolatie: Altijd een warme schuur
 • Zolder isoleren: Aangenaam warm op zolder
 • Isolatie dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Kruipruimte isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Nalinnes (april 2024)?

Wil jij bezuinigen op de energiekosten of bijdragen aan een CO-2 reducerende samenleving? Isoleren van woning/huis in Nalinnes kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen oud en nieuw zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2950 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1400 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hieronder ontdek je de uiteindelijke kosten als je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Nalinnes. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de onkosten een stuk lager.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat geld opzij gezet? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is in lijn met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Een dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus 8,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5,5 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per optie kan jij kijken hoeveel het oplevert met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€3900)
€885
(€5700)
€1150
(€8650)
Vloerisolatie€140
(€1250)
€200
(€2450)
€375
(€3000)
Spouwmuur€200
(€775)
€720
(€2150)
€890
(€3150)
HR++ glas€225
(€1925)
€275
(€3750)
€410
(€5150)
isolatie nalinnes 6120

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • NMC
 • Delta
 • Siniat
 • Bauder
 • Petralana

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Nalinnes?

Waarom moet ook ik mijn huis in Nalinnes isoleren?

Een degelijke woningisolatie resulteert in lagere stookkosten bij een energieleverancier zoals Essent en Elegant, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat direct minder aardgas stoken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een prettig klimaat in huis en het voegt waarde toe aan de woning. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas of HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je energiekosten bespaart. Verder merkt men een verbeterd comfort in huis: geen koude tocht in de buurt van de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Ook isoleert het geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3225, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €255 op jaarbasis. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Achterhaal eerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en hoe dat precies is aangebracht. Bekijk de warmtescan. Op die manier ontdekt u wat er aan warmte weglekt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene optie is aantrekkelijker dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Grote klussen zoals dak-, vloer of gevelisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met beperkte financiële middelen kan je al veel aanpakken. In de praktijk gaat het vaak om dichten van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, bestellen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren een heleboel materialen. Onderstaand lees je een samenvatting van de diverse mogelijkheden. Te koop bij bekende bouwmarkten als Handy Home, Dema, Mr. Bricolage, Brico, Hubo, Big Mat. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Informatie over isolatiepremie in Ham-Sur-Heure

Door een premie vanuit overheid of gemeente wordt energie besparen met isoleren nog uitnodigender. Heb ik recht op subsidie? De energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • De netbeheerder Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Ham-Sur-Heure aanbiedt.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? In het geval van ten minste 10 woningen in dezelfde straat of gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Zodra je een bestaande woning op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) krijg je ook nog eens een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Ham-Sur-Heure
Het is evident: je kunt besparen op de energiekosten met isoleren van gevel, vloer of dak. Onthoud wel, om te besparen op de energiekosten zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als de investering nu te groot is kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 tegen een rentepercentage van 0% speciaal voor de meest kwetsbare inwoners. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als AXA Bank energy@home, Record Credits energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Door gebruik te maken van de adviezen van onze specialisten maak je zelf een isolatieplan Nalinnes wat past bij jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? In welk jaar is het huis gebouwd, en achterhaal ook zeker welke maatregelen getroffen zijn. Dankzij een warmtescan check je wat de zwakke punten van de woning zijn. Dit kan zijn de afwezigheid van dubbel glas, afgeleefde muren of een verouderd kozijn. Ga naar de isolatiedeskundige in Nalinnes voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het dak voorzien van een extra schil kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Leuk detail: je profijt van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het duidelijk waar de meeste besparing ligt? Vraag een offerte op bij een aantal regionale isolatiebedrijven in Nalinnes. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Dergelijke investeringen hebben als resultaat een optimaal klimaat in huis en een veel lagere energierekening. De volgorde heeft vooral te maken met het budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een goed geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Installeer slimme ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor de gezondheid van de bewoners. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment