Woning isoleren Dampremy

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Dampremy? Een grondige isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een wat ouder huis? Dankzij een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld het dak isoleren of isolerende kozijnen en deuren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er veel mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Op isolatiespecialisten.be tref je bruikbare informatie over isolatie Dampremy. Je komt meer te weten over onderwerpen als schuin dak isoleren en EPS isolatie. Meteen besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-dampremy-6020

 • Lagere energienota
 • Slimmer omgaan met thermostaat
 • Minder uitstoot van CO2
 • Mogelijkheid om veel zelf te doen
 • Klaar voor de toekomst

ProvincieHenegouwen
GemeenteCharleroi
Postcode6020
Gasverbruik23.630 kWh
Stroomverbruik3415 kWh
Gemiddelde energierekening€175,30

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Jammer, want zo verlies je de warmte van je CV via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwhuizen met een gunstig energielabel (A of B) zijn doorgaans prima geïsoleerd. Bij oude huizen (tot 1985) is dat een stuk minder. Het na-isoleren resulteert in een lagere energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Hierna check jij de meest toegepaste acties om jullie woning in Dampremy te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Jouw woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en biedt daardoor een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Dampremy is voordeling (vanaf ongeveer € 750 voor een rijwoning) en de potentiële besparing ligt op €190 op jaarbasis (tarieven februari 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) houdt warmte in huis en veel minder stookkosten. De onkosten bedragen zo’n €1975 en de besparing loopt op tot €230 per jaar. De meest toegepaste manier is door middel van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, EPS parels, isolatiechape. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. Het merendeel van de daken in België zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Dampremy kost +/- €4450. Ben jij een klusser? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1200. Het rendement is al snel €790 per jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. De woning verliest niet onnodig warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De kosten liggen op zo’n €13000. Je profiteert van plusminus €870 elk jaar opnieuw. Wordt dit verboden door de gemeente? Je kunt dan kiezen voor de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

0noemen we meerdere alternatieve werkzaamheden. In het gedeelte hieronder beschrijven we de meest toegepaste opties.

 • Isolatie van garage: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Schuur-isoleren: Ook in de winter een warme schuur
 • Isoleren van zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Dakkapel isoleren: Betaalbare oplossing
 • Kruipruimte isoleren: Duurzame investering die lang meegaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Dampremy (februari 2024)?

Wil jij minder hoge energiekosten en uiteraard een milieuvriendelijke samenleving? Isoleren van een huis in Dampremy is dan een zeer geschikte maatregel. Voor vrijwel elk type woning zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2850 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1375 per jaar, ieder jaar opnieuw. Onderstaand ontdek je de totale prijs als je in zee gaat met een isolatiespecialist in Dampremy. Heb je zelf verstand van verbouwen? De totaalprijs is dan stukken beter.

Wat is de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is vergelijkbaar met een 6% spaarrekening. Dak-isolatie kan men terugverdienen in acht jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per werkzaamheden tonen we de maximale besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€3900)
€835
(€7450)
€1000
(€9800)
Vloerisolatie€155
(€1500)
€175
(€2450)
€375
(€3450)
Spouwmuur€235
(€1625)
€450
(€2700)
€795
(€3650)
HR++ glas€210
(€2400)
€280
(€4075)
€435
(€4875)
isolatie dampremy 6020

Erkende Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Petralana
 • Borgh
 • Illbruck
 • Meuwissen

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Dampremy?

Wat is het voordeel van mijn woning in Dampremy isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie resulteert in structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals Essent of Comfort Energy, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je stoot minder CO2 uit. Het gevolg daarvan is een optimaal binnenklimaat en een flinke toename van de woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas is stukken effectiever dan het dubbel glas (of enkel glas). Er is minder sprake van warmteverlies wat leidt tot minder energiekosten. Evengoed neem het leefcomfort toe: geen last van koudeval en/of tocht en daarnaast weinig condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3575 en dat bespaart tot €350 elk jaar opnieuw. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat reeds is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Zo achterhaal je waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de snelle winsten zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige werkzaamheden zijn aantrekkelijker dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je je huis beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Diepgaande investeringen zoals dak-, gevel of vloerisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine portemonnee zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Populaire vormen zijn dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie bestellen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken allerlei materialen. Op isolatiespecialisten.be ontdek je kort & bondige info over de meest populaire soorten. Vaak verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Brico, Big Mat, Dema, Hubo, Handy Home, Gamma. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: neemt geen vocht op

Aanvragen van isolatiepremie in Charleroi

Dankzij een premie vanuit overheid of gemeente worden investeringen in de woning zeker uitnodigender. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? Deze welbekende energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Charleroi voor jou kan doen.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Met de hele straat isoleren? Als er sprake is van 10 huizen in een straat of gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Als je jouw woning of appartement binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert kun je een beroep doen opeen forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Charleroi
Het mag duidelijk zijn: je kunt besparen op de energiekosten met isolatie van gevel, vloer of dak. Vergeet niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel een beetje budget nodig. Als het nu gewoon te duur is zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een interessante lening van max. €15.000 met 0% rente in het leven geroepen voor inwoners met een laag inkomen. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, Crelan eco Energy, BNP Paribas Fortis energiekrediet, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direct aan de slag? Op basis van onderstaande tips ontwikkel je het isolatieplan Dampremy wat in lijn is met jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Wat is de leeftijd van het huis en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Met een warmtescan wordt het duidelijk waar er onnodig warmte verloren gaat. Denk bijvoorbeeld aan geen HR++ glas, oude muren of een lekkend rioleringssysteem. Bezoek een isolatiedeskundige in Dampremy voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat zijn financiële eisen? Een actie aan het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed nieuws: de besparing op de stookkosten is significant beter dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Weet je waar je gaat beginnen? Dien verschillende aanvragen in bij professionele isolatiebedrijven in Dampremy. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  De standaard werkzaamheden zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Dergelijke investeringen hebben als resultaat een optimaal wooncomfort en een fors lagere energierekening. Wat je als eerste doet heeft vooral te maken met het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een goed geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Zorg dus voor een professionele ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een prettig binnenklimaat. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment