Woning isoleren Lodelinsart

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Lodelinsart? Grondige isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een wat ouder huis? Via een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld de gevel isoleren of tochtwering worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor de meer recente woningen zijn er veel mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Hieronder tref je waardevolle informatie over isolatie Lodelinsart. Dit gaan om bijvoorbeeld items als isolatie van de spouwmuur en warmtelekken. Direct actie ondernemen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-lodelinsart-6042

 • Snelle terugverdientijd
 • Een gezond leefklimaat
 • Energie uit een onuitputtelijke bron
 • Voor iedere portemonnee
 • Minder afhankelijk van stijgende gasprijzen

ProvincieHenegouwen
GemeenteCharleroi
Postcode6042
Gasverbruik23.700 kWh
Stroomverbruik3450 kWh
Gemiddelde energierekening€176,38

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dat is verspilling, want zo verliest je huis veel warmte door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Huizen gebouwd na 2000 met een energielabel A of B zijn meestal solide geïsoleerd. Bij oudere huizen (gebouwd voor 1980) is dat een stuk minder. Alsnog isoleren zorgt voor lagere energiekosten, is goed voor het milieu, en is razendsnel terugverdient. In de volgende paragraaf lees jij de aantrekkelijkste acties om een woning in Lodelinsart te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Een woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat zorgt voor een gezond wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Lodelinsart is betaalbaar (al vanaf € 760 voor rijwoningen) en je bespaart al snel €210 per jaar (prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en bespaart veel energie. De kosten zijn zo’n €1875 en de besparing op de energienota loopt op tot €235 elk jaar opnieuw. De makkelijkste vorm is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn EPS parels, vloerisolatieplaten, PUR schuim, chips. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt maakt dat er veel energie verloren gaat. De meeste daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het loont om dit te verbeteren. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Lodelinsart kost +/- €4850. Ben jij een klusser? Dan kost het circa €1020. Het rendement is al snel €780 per jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Het woonobject houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De tarieven kunnen oplopen tot €13400. Daarmee bespaar je pakweg €770 elk jaar opnieuw. Mag je niets aan de buitenkant doen? Je kunt dan kiezen voor de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Ook kennen we nog meer mogelijke uitvoeringen. Hieronder bespreken we de meest toegepaste opties.

 • Isoleren garage: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isolatie van schuur: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isolatie van zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isoleren van dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Isolatie van kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Lodelinsart (februari 2024)?

Is jouw doel ook een lagere energierekening en natuurlijk een duurzame toekomst? Isoleren van een woning in Lodelinsart is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen gebouwd voor 2000 is veel winst te boeken. De isolatie van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2650 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1150 p/jaar. Op isolatiespecialisten.be ontdek je de verwachte kosten wanneer je in zee gaat met een isolatiespecialist in Lodelinsart. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de totale kosten stukken betaalbaarder.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat spaargeld? Dan is het erg interessant. Het rendement is overeenkomstig met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Het dak isoleren kan men terugverdienen in 8,5 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd in België. Per optie kun je de verwachte opbrengst bekijken en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€4100)
€875
(€6750)
€1050
(€8700)
Vloerisolatie€120
(€1350)
€280
(€2000)
€330
(€3550)
Spouwmuur€185
(€725)
€540
(€2725)
€895
(€3675)
HR++ glas€235
(€1825)
€335
(€4050)
€415
(€4450)
isolatie lodelinsart 6042

Erkende Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Bahco
 • Delta

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Lodelinsart?

Waarom zou ik mijn woning in Lodelinsart isoleren?

Een vakkundige woningisolatie resulteert in minder energiekosten bij een energieaanbieder als Mega of Antargaz, en draagt bij aan een beter klimaat. Het aardgas gebruik gaat omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een prettige leefomgeving en de waarde van jouw woning stijgt. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas en HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je energiekosten bespaart. Ook is het wooncomfort stukken beter: kieren en tocht worden voorkomen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3400, dat betekent een winst van 290 elk jaar opnieuw. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Ga dan direct voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Probeer te achterhalen hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en wat de kwaliteit hiervan nog is. Kies voor een warmtescan. Dan ontdek je waar de zwakke plekken liggen en wat dus zeker aangepakt moet worden. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige werkzaamheden zijn kostbaarder dan het alternatief. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil je je huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Grote werkzaamheden zoals isolatie van gevel, vloer of dak zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met kleine budgetten kun jij al veel betekenen. Wat veel toegepast wordt is kieren en naden dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie gebruiken en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van een heleboel materialen. Op isolatiespecialisten.be check je een beknopte omschrijving de diverse mogelijkheden. Vaak verkrijgbaar bij populaire bouwmarkten als Mr. Bricolage, Hubo, Gamma, Big Mat, Handy Home, Brico. De top-merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Belangrijke details over isolatiepremie in Charleroi

Dankzij een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt het investeren in je huis nog leuker. Heb ik recht op zo’n subsidie? De energiepremie is er op meerdere niveau’s. Dat werkt als volgt:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Charleroi meebetaalt.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Overigens In het geval van ten minste 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Indien je jouw huis / appartement isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) krijg je ook nog eens de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Bij het installeren van duurzame producten als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Charleroi
Het is overduidelijk: je kunt flink bezuinigen met isoleren van vloer, gevel of dak. Onthoud wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel wat geld nodig. Als je het geld niet hebt dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een aantrekkelijke lening (max €15.000) tegen 0% rente speciaal opgezet voor kwetsbare woningeigenaren. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Crelan eco Energy, Beobank ecokrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Middels tips van onze adviseurs ontwikkel je het isolatieplan Lodelinsart wat schikt naar jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag vorige bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Aan de hand van een warmtescan analyseert u hoeveel warmte de woning verliest. Voorbeelden zijn geen HR++ glas, afgeleefde muren of een verouderd kozijn. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Lodelinsart voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel wil je uitgeven? Een actie aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Vergeet niet: de winst van een woningisolatie is vele malen hoger dan een reguliere spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Is het helder de quick-wins liggen? Ga op zoek naar diverse professionele isolatiebedrijven in Lodelinsart. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Kijk als eerste naar triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Dergelijke investeringen bieden jou een aangenaam leefklimaat en een veel lagere energierekening. Waar jij mee start heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Investeer in een werkende ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is essentieel voor een optimaal klimaat in huis. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment