Woning isoleren Hamme

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Hamme? Grondige isolatie kan veel energie besparen. Eigenaar van een ouder huis? Middels een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld de binnengevel isoleren of kieren dichten heb je een veel lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er isolerende maatregelen die je snel terugverdient. Op ons isolatie portaal vind je handige informatie over isolatie Hamme. We staan stil bij belangrijke onderwerpen zoals isolatie binnenkant gevel en koudeval. Meteen besparen? Vul het formulier in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-hamme-9220

 • Een fors lagere energierekening
 • Minder vocht, tocht en schimmel
 • Significant lagere CO2 uitstoot
 • Voor elk budget
 • Groot aanbod lokale installateurs

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteHamme
Postcode9220
Gasverbruik21.360 kWh
Stroomverbruik3580 kWh
Gemiddelde energierekening€169,55

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dan verdwijnt de warmte in huis door de vloer of dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Houd de warmte in huis. Nieuwe woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn meestal goed geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot ongeveer 1990) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het na-isoleren heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Bijgaand achterhaal jij de populairste methodes om je woning in Hamme te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. De woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en het biedt een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Hamme is goedkoop (vanaf zo’n € 970 voor tussenwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €205 per 12 maanden (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en maakt dat je minder energie gebruikt. De kosten zijn zo’n €1675 en het rendement ligt op zo’n €225, ieder jaar weer. De meest geschikte manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiechape, isolatiematrassen, chips, PUR schuim. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is een enorme energieverspiller. Veel van de Belgische daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Hamme kost doorgaans €4700. Ben jij een klusser? De materiaalkosten zijn dan +/- €1120. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €700 per jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Een huis verliest niet onnodig warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De investering is ongeveer €11900. Daarmee bespaar je om en nabij €770 p/jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere mogelijkheid is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Aanvullende mogelijkheden

Verder noemen we nog enkele rendabele mogelijkheden. Hierna beoordelen we de populairste mogelijkheden.

 • Garage-isoleren: Betrek de garage echt bij je woning
 • Isoleren schuur: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isoleren van zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Isolatie dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isoleren van kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de kosten van isolatie in Hamme (mei 2024)?

Wil je streven naar lagere maandelijkse energielasten en tegelijkertijd een energiezuinige maatschappij? Isoleren van woning/huis in Hamme is dan misschien wel iets voor jou. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen kan er veel bereikt worden. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot maarliefst 2350 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €825 per 12 maanden. Op ons isolatie portaal berekenen we de totale kosten als je het laat doen door een isolatiespecialist in Hamme. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De kosten zijn in dat geval een stuk lager.

Wat is de terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik jij over voldoende geld? Begin dan maar met afwegen. Het geschatte rendement komt overeen met een spaarrekening met 6% rente. Dakisolatie kan men terugverdienen in 7,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden zie je welk bedrag je kunt besparen en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€3400)
€855
(€7150)
€1080
(€9600)
Vloerisolatie€115
(€1050)
€210
(€2200)
€335
(€3350)
Spouwmuur€180
(€775)
€730
(€2150)
€855
(€3450)
HR++ glas€205
(€2075)
€260
(€3075)
€420
(€4450)
isolatie hamme 9220

Actuele Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Bauder
 • HPX
 • Fermacell
 • Meuwissen

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Hamme?

Waarom zou ik mijn woning in Hamme isoleren?

Een grondige woningisolatie draait uit op lagere stookkosten bij een energieleverancier zoals OCTA+ of Wase Wind, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een aangenaam wooncomfort en de woning neemt in waarde toe. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas & triple glas isoleert significant beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Tevens geeft het extra comfort: minder tocht en kou rond het raam en veel minder condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3550 en besparen tot €295 per jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Achterhaal eerst wat er geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Vraag een warmtescan aan. Daardoor ontdek je op welke plekken warmte vrijkomt en wat prioriteit heeft. De volgorde is niet heel relevant. De ene keuze is kostbaarder dan het alternatief. Probeer in ieder geval te kijken naar HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Grootse activiteiten als isoleren van vloer, dak of gevel kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt klein beginnen. Met kleine budgetten zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Vaak gaat het om naden en kieren dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie gebruiken of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor een heleboel materialen. Hierna lees je een handig overzicht van veel gebruikte types. Doorgaans beschikbaar bij erkende bouwmarkten als Handy Home, Hubo, Mr. Bricolage, Dema, Big Mat, Gamma. Bekende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Aanvragen van isolatiepremie in Hamme

Door de geldende premie wordt je woning isoleren nog lucratiever. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? Deze welbekende energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Een aantal netbeheerders in België 0
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Hamme meebetaalt.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Samen met de buren besparen? Vanaf tien huizen in dezelfde straat / gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw woning of appartement op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) kun je een beroep doen opeen zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Hamme
Het mag duidelijk zijn: je kunt flink bezuinigen dankzij woningisolatie. Vergeet niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een aantrekkelijke lening (max €15.000) met 0% rente opgezet voor de meest kwetsbare inwoners. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals KBC groene energie- en veiligheidslening, Beobank ecokrediet, DHB Bank persoonlijke lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Geholpen door het onderstaande stappenplan ontwikkel je het isolatieplan Hamme wat aansluit op je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en pols bij de oude bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Op basis van een warmtescan ziet u waar de zwakke plekken liggen. Wat we tegenkomen is dubbel glas, verouderde muren of een verouderd kozijn. Zoek een isolatiedeskundige in Hamme voor deskundig advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat zijn financiële eisen? Een actie aan het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Leuk detail: je profijt van de woningisolatie is significant beter dan de spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Vakmannen vergelijken

  Ben je er achter waar de meeste besparing ligt? Ga op zoek naar diverse plaatselijke isolatiebedrijven in Hamme. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Standaard begint men met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze stappen leiden tot een gezond leefklimaat en veel lagere gaskosten. De volgorde van maatregelen wordt mede bepaald door je budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een correct geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is van wezenlijk belang voor een comfortabel leefklimaat. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment