Woning isoleren Mohiville

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Mohiville? Een solide isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Met haalbare maatregelen als isolatie van de binnengevel of tochtprofielen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er isolerende maatregelen die financieel erg interessant zijn. Hierna bekijk je uiteenlopende informatie over isolatie Mohiville. Je komt meer te weten over items als radiatorfolie plaatsen en spouwanker. Direct aan de slag? Vul je gegevens in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-mohiville-5361

 • De energienota gaat omlaag
 • Einde van vochtproblemen
 • Een verantwoorde warme woning
 • Minder geluidsoverlast
 • Waarde van de woning stijgt

ProvincieNamen
GemeenteHamois
Postcode5361
Gasverbruik21.360 kWh
Stroomverbruik3480 kWh
Gemiddelde energierekening€167,30

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Heb je een matig geïsoleerde woning? In dit scenario verliest je huis veel warmte door ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwhuizen met een geschikt energielabel van A of B zijn goed geïsoleerd. Bij oude huizen (tot plusminus 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt voor lagere energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Bijgaand vind je de meest toegepaste manieren om jouw woning in Mohiville te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit holle gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Een huis houdt de warmte binnenboord, en faciliteert een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Mohiville is aantrekkelijk (om en nabij de € 820 voor rijwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €285 (jaarlijkst, prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De kosten variëren rond €1700 en je bespaart al snel €275, ieder jaar weer. De makkelijkste vorm is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als PUR schuim, isolatiematrassen, isolatiechape, vloerisolatieplaten. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is een enorme energieverspiller. Het gros van de daken zijn matig geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Mohiville kost plusminus €5200. Doe je het zelf? Dan is het een stuk voordeliger €1160. Het voordeel loopt al gauw op tot €700 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Je huis verliest niet onnodig warmte. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De kosten worden geschat op zo’n €11000. Daarmee bespaar je zo’n €860 per jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere mogelijkheid is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Ook zijn er nog een aantal mogelijke mogelijkheden. In het gedeelte hierna benoemen we de interessantste werkzaamheden.

 • Garage-isoleren: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Schuur-isoleren: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isoleren van zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isolatie dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte-isoleren: Minder vocht en schimmel in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Mohiville (februari 2024)?

Wil je streven naar minder hoge stookkosten of bijdragen aan een CO-2 reducerende maatschappij? Isoleren van een woning in Mohiville is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een ouder huis kan aardgas besparen tot gemiddeld 2075 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1100 per jaar. Hieronder check je de totale prijs wanneer je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Mohiville. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de prijzen veel aantrekkelijker.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik jij over voldoende geld? Dan is het erg interessant. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 6% rente. Dak-isolatie heeft men terugverdien in +/- 7,5 jaar en voor een spouwmuur is dat maar vijf jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per maatregel tonen we de maximale besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€3350)
€575
(€6350)
€930
(€9250)
Vloerisolatie€130
(€1300)
€270
(€2350)
€370
(€3400)
Spouwmuur€335
(€1500)
€670
(€2175)
€825
(€3450)
HR++ glas€195
(€2025)
€265
(€3750)
€415
(€4925)
isolatie mohiville 5361

Bekende Isolatiemerken:

 • Bauder
 • HPX
 • Eurofast
 • Fermacell
 • Isolatieshop

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Mohiville?

Waarom zou ik mijn huis in Mohiville isoleren?

Een vakkundige woningisolatie draait uit op een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij zoals Mega en Wase Wind, en is ook een heel groene oplossing. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een gezonde leefomgeving en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas + triple glas is stukken effectiever dan enkel of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Evenzeer neem het leefcomfort toe: geen tocht en kou bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3225 en geeft een besparing van €210, ieder jaar weer. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan adviseren wij hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Ga eerst eens na welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Op die manier achterhaalt u op welke plekken warmte vrijkomt en wat de quick win zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene keuze is wel duurder dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil je graag je woning beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Grote acties als isolatie van gevel, vloer of dak kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine investering kun jij al veel betekenen. Voorbeelden zijn kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, kopen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verschillende soorten materialen. Hieronder komen we met een beknopte omschrijving veel toegepaste manieren. Vaak wel op voorraad bij erkende bouwmarkten als Brico, Dema, Big Mat, Hubo, Handy Home, Gamma. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: is erg brandbaar

Aanvragen van isolatiepremie in Hamois

Met hulp van de huidige premies wordt jouw woning van isolatie voorzien nog lucratiever. Heb ik recht op subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Hamois aanbiedt.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Isoleren samen met jouw buren? Bij minstens 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Indien je jouw eigen huis of appartement op 3 verschillende plekken isoleert krijg je ook nog eens een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Hamois
Het is onmiskenbaar: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van gevel, dak of vloer. Vergeet niet, als de energierekening naar beneden moet, moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je niet over de financiële middelen beschikt zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een interessante lening van max. €15.000 tegen 0% rente die er speciaal is voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Beobank ecokrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, Crelan eco Energy, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Jouw woning aanpakken? Met de uitleg die hierna komt ontwikkel je het isolatieplan Mohiville wat dan voldoet aan jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en achterhaal ook zeker welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Geholpen door een warmtescan wordt het duidelijk waar de meeste warmte ontsnapt. Het kan gaan om geen HR++ glas, ouderwetse muren of een verouderd dak. Ga naar de isolatiedeskundige in Mohiville voor advies op maat.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat heb je te besteden? Maatregelen treffen rondom het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk altijd: de besparing op de stookkosten ligt een stuk hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Leveranciers benaderen

  Ben je er achter waar je gaat beginnen? Dien verschillende aanvragen in bij plaatselijke isolatiebedrijven in Mohiville. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Start altijd met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze stappen hebben als resultaat een optimaal klimaat in huis en zorgen voor een laag energietarief. Wat je als eerste doet wordt mede bepaald door je budget.

 5. Slim ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Installeer een goede ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is van wezenlijk belang voor een aangename leefomgeving. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment