Woning isoleren Evelette

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Evelette? Degelijke isolatie kan veel energie besparen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Dankzij enkele acties zoals muren isoleren of naden en kieren dichten kan je al veel geld besparen. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er veel mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Hieronder komen we met bruikbare informatie over isolatie Evelette. We bespreken vraagstukken over isolerende kozijnen en deuren en koudeval. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-evelette-5350

 • Lagere stookkosten
 • Een prettig wooncomfort
 • Veel minder fossiele brandstoffen
 • Eenvoudig aan te brengen
 • Minder afhankelijk van energieleverancier

ProvincieNamen
GemeenteOhey
Postcode5350
Gasverbruik21.300 kWh
Stroomverbruik3450 kWh
Gemiddelde energierekening€166,38

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dan vervliegt de warmte van de woning door ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwwoningen met een A of B energielabel zijn meestal goed geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1974 t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Het na-isoleren zorgt voor lagere energiekosten, is een groene investering, en heeft een uitstekend rendement. In de volgende paragraaf ontdek je de meest toegepaste acties om een woning in Evelette te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze open ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Je woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat zorgt voor een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Evelette kan zeer goedkoop (gemiddeld zo’n € 830 voor rijtjeshuizen) en de potentiële besparing ligt op €290 per jaar (prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en je verbruikt minder energie. De onkosten liggen rond €1650 en je profiteert van een besparing tot wel €265 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is door middel van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn isolatiematrassen, EPS parels, isolatiechape, PUR schuim. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. Veel daken van Vlaamse woningen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Evelette kost gemiddeld €4700. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal je alleen de materialen van €1130. Het rendement is al snel €820, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. De woonruimte kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Zo hoef je veel minder te stoken. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12300. Hiermee bespaar je om en nabij €770 op jaarbasis. Krijg je geen vergunning? Een alternatieve optie is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Als aanvulling op bovenstaande onderscheiden we verscheidene aantrekkelijke mogelijkheden. In onderstaande tekst beoordelen we de meest populaire werkzaamheden.

 • Isolatie van garage: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Schuur-isoleren: Ook in de winter een warme schuur
 • Isolatie zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isolatie van dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Kruipruimte isoleren: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Evelette (februari 2024)?

Wil jij bezuinigen op de energiekosten en tegelijk een bewuste wereld? Isoleren van een woning in Evelette is dan misschien wel iets voor jou. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is de impact groot. Isolatie van een woning van voor 1974 kan een aardgas besparing realiseren van 2750 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1375 op jaarbasis. Op ons isolatie portaal kijken we naar de kosten (bij benadering) op het moment dat je kiest voor een isolatiespecialist in Evelette. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De kosten zijn dan veel betaalbaarder.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik je over spaargeld? Dan is het erg interessant. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 4% rente. Dakisolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen 9 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd in België. Per maatregel kan jij kijken hoeveel het oplevert en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€4150)
€645
(€7400)
€1080
(€8400)
Vloerisolatie€115
(€1250)
€225
(€1850)
€315
(€3600)
Spouwmuur€395
(€725)
€660
(€1900)
€850
(€3375)
HR++ glas€190
(€1875)
€260
(€3250)
€385
(€4875)
isolatie evelette 5350

Gangbare Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • Simson
 • Illbruck
 • Soprema
 • Isover

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Evelette?

Waarom moet ook ik mijn huis in Evelette isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie mondt uit in lagere energiekosten bij een maatschappij als Luminus of Elegant, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dat komt uiteindelijk neer op een gezond wooncomfort en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft in huis waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Ook geeft het extra comfort: minder tocht en kou rond het raam en ook van condens zul je geen last meer hebben. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3350, waarbij u een besparing realiseert van €330 op jaarbasis. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Probeer te achterhalen hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Op basis daarvan ontdek je waar de zwakke plekken liggen en wat dus zeker aangepakt moet worden. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige acties zijn wel duurder dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je je huis beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Uitvoerige onderhoudswerkzaamheden als gevel-, dak of vloerisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook als je zakken niet zo diep zijn kan je al veel aanpakken. In de praktijk gaat het vaak om dichten van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie bestellen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen heel wisselende materialen. Op isolatiespecialisten.be ontdek je praktische info over de diverse mogelijkheden. Dit ligt vaak ook in het schap bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Handy Home, Dema, Hubo, Brico, Big Mat, Mr. Bricolage. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Informatie rondom isolatiepremie in Ohey

Via een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt jouw woning van isolatie voorzien nog lucratiever. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? Zo’n energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Ohey voor jou kan doen.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Besparen met de hele straat? Vanaf 10 woningen in 1 straat kan je profiteren van de burenpremie.
 • Wanneer je jouw eigen huis of appartement op 3 verschillende plekken isoleert kom je zelfs nog in aanmerking voor de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Ohey
Het is onomstotelijk: je kunt besparen op de energiekosten met isoleren van vloer, dak of gevel. Echter, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je eerst wel investeren. Als de investering nu te groot is kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een groene lening van max. €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% speciaal voor mensen met een laag inkomen. Andere opties zijn speciale groene leningen als Beobank ecokrediet, DHB Bank persoonlijke lening, Crelan eco Energy, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Ben jij enthousiast? Met het advies hieronder ontwikkel je het isolatieplan Evelette wat conformeert aan jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Uitgangspunt is de opleverdatum en bekijk altijd goed welke onderdelen als zijn aangepakt. Via een warmtescan komt u erachter waar er onnodig warmte verloren gaat. Voorbeelden zijn het ontbreken van dubbel glas, verouderde muren of een verouderd dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Evelette voor een speciaal consult.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat zijn financiële eisen? Maatregelen treffen rondom het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk wel: de opbrengst van woningisolatie is vele malen hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste besparing ligt? Ga op zoek naar diverse plaatselijke isolatiebedrijven in Evelette. Vergelijk rustig een aantal offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Start altijd met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze stappen leiden tot een aangenaam klimaat in huis en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De volgorde wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In het geval van goede isolatie kan er ongezonde lucht ontstaan. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een prettige leefomgeving. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment