Woning isoleren Hamois

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Hamois? Goed toegepaste isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Eigenaar van een ouder huis? Met een isolatiemaatregel zoals buitenmuren isoleren en isolerende raambekleding heb je een veel lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er tal van opties die zeker de moeite waard zijn. Hierna komen we met uiteenlopende informatie over isolatie Hamois. We staan stil bij vraagstukken over isolatie van muren en Pur Isolatieplaten. Weten waar voor jou de kansen liggen? Geef je wensen door en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-hamois-5360

 • Besparingen oplopend tot €625 p/jaar
 • Meer invloed op de temperatuur
 • CO-2 uitstoot terugdringen
 • Profiteer van lage BTW-tarief (9%)
 • Toenemende verkoopprijs

ProvincieNamen
GemeenteHamois
Postcode5360
Gasverbruik23.200 kWh
Stroomverbruik3400 kWh
Gemiddelde energierekening€173,17

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Als dat het geval is verdwijnt de warmte in huis via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe huizen met een goed energielabel zijn veelal goed geïsoleerd. Bij een oud huis (bouwjaar t/m 1982) is dat een stuk minder. Starten met isolatie resulteert in een lagere energierekening, is goed voor het milieu, en is razendsnel terugverdient. In de volgende paragraaf lees jij de meest toegepaste toepassingen om jullie woning in Hamois te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Een huis houdt warmte beter vast, en dat resulteert in een aangenaam leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Hamois is goed te betalen (al vanaf € 730 voor rijwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €295 per 12 maanden (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en maakt dat je minder energie gebruikt. De kosten zijn zo’n €1925 en het bespaart circa €240 elk jaar opnieuw. Hoe dit vaak wordt aangebracht is middels de kruipruimte techniek. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als PUR schuim, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, isolatiechape. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is ontzettend zonde. De daken van de meeste (oudere) huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Hamois kost doorgaans €5450. Plannen dit zelf te doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €1240. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €730 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Het huis houdt de warmte binnenboord. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Voordelen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €11700. De winst is om en nabij €830 per jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere mogelijkheid is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Als aanvulling op bovenstaande kennen we nog meer vaak toegepaste werkzaamheden. In het gedeelte hieronder behandelen we de meest toegepaste oplossingen.

 • Isoleren garage: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Isoleren schuur: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Zolder isoleren: Aangenaam warm op zolder
 • Isoleren dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Kruipruimte isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Hamois (juni 2024)?

Wil jij een lagere energierekening en ook een groenere toekomst? Isoleren van een huis in Hamois is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij oude én nieuwere woningen valt er veel te krijgen. Het isoleren van een ouder huis kan aardgas besparen tot gemiddeld 2100 m3. De besparing komt neer op €1475 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op ons isolatie portaal calculeren we de totale kosten als je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Hamois. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de totale kosten stukken betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Je woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik jij over voldoende geld? Dan is het erg interessant. Het huidige rendement is te vergelijken met een spaarrekening met 4% rente. Dakisolatie kan men terugverdienen in 9 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vier jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren in België. Per maatregel kan jij kijken hoeveel het oplevert en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€3450)
€795
(€7250)
€1210
(€8650)
Vloerisolatie€160
(€1250)
€295
(€2650)
€325
(€3300)
Spouwmuur€260
(€1625)
€730
(€2600)
€800
(€3550)
HR++ glas€225
(€2800)
€260
(€4300)
€370
(€4825)
isolatie hamois 5360

Populaire Isolatiemerken:

 • Delta
 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Bahco
 • Eurofast

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Hamois?

Waarom zou ik mijn huis in Hamois isoleren?

Een degelijke woningisolatie mondt uit in lagere stookkosten bij een energieaanbieder zoals Watz of Trevion, en is goed voor het milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het resulteert bovendien in een aangenaam klimaat in huis en de woning neemt in waarde toe. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas & triple glas is stukken effectiever dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Bovendien zal het comfort hoger worden: geen koude tocht in de buurt van de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3100 en dat bespaart tot €220 p/jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Ga eerst eens na wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Op die manier check je waar de meeste warmte ontsnapt en waar de aandacht naar uit moet gaan. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige werkzaamheden zijn aantrekkelijker dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Ook een woning beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Uitvoerige investeringen als isolatie van vloer, gevel of dak zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met beperkte financiële middelen kun jij al veel betekenen. Enkele voorbeelden zijn het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie toevoegen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor velerlei geschikte materialen. Hierna bekijk je een korte omschrijving van veel gebruikte types. Te koop bij de betere bouwmarkt als Brico, Big Mat, Hubo, Mr. Bricolage, Dema, Gamma. Bekende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Alles over de huidige isolatiepremie in Hamois

Via een speciale premie wordt het investeren in je huis nog aanlokkelijker. Heb ik recht op subsidie? De speciale energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Netwerkbeheerder Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Hamois aan kan bieden.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Collectief isoleren? Als er sprake is van 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Als je jouw woning of appartement isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) profiteer je ook nog eens van een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Hamois
Het is evident: je kunt besparen op de energiekosten met vloer-, gevel of dakisolatie. Maar onderschat niet, als de energierekening naar beneden moet, moet je eerst wel investeren. Als je niet over de financiële middelen beschikt zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een speciaal soort lening (max. €15.000) tegen een speciaal rentetarief van 0% in het leven geroepen voor kwetsbare woningeigenaren. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Crelan eco Energy, bpost bank energie lening, Record Credits energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Met behulp van de adviezen van onze specialisten creëer je een isolatieplan Hamois wat overeenstemt met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en pols bij de oude bewoners wat er gedaan is. Door gebruik te maken van een warmtescan analyseert u op welke plekken er veel warmte lekt. Wat we tegenkomen is het ontbreken van dubbel glas, ouderwetse muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Hamois voor uitgebreid advies.

 2. Bepaal het budget

  Hoeveel wil je uitgeven? Maatregelen treffen rondom het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed om te weten: de opbrengst van woningisolatie is veel lucratiever dan wat de bank aan rente betaald. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het onderhand duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Dien verschillende aanvragen in bij erkende isolatiebedrijven in Hamois. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze vormen resulteren in een comfortabele leefomgeving en flink lagere energiekosten. De volgorde van isoleren heeft vooral te maken met het budget.

 5. Goede ventilatie

  In een grondig geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Werk aan een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is erg belangrijk voor een comfortabel leefklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment