Woning isoleren Goesnes

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Goesnes? Een solide isolatie kan veel energie besparen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Aan de hand van een isolatiemaatregel zoals de bodem isoleren en tochtbanden worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor de meer recente woningen zijn er tal van opties die zeker de moeite waard zijn. Op ons isolatie portaal bekijk je handige informatie over isolatie Goesnes. We zoomen in op zaken als vliering isoleren en spouwanker. Meteen besparen? Vul je gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-goesnes-5353

 • Minder betalen voor gas & stroom
 • Meer warmte en minder vocht
 • Verlaag de uitstoot van CO-2
 • Rust en comfort in huis
 • Je huis wordt meer waard

ProvincieNamen
GemeenteOhey
Postcode5353
Gasverbruik21.330 kWh
Stroomverbruik3465 kWh
Gemiddelde energierekening€166,84

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In zo’n geval verlies je de warmte van je CV naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Laat dus geen warmte ontsnappen. Woningen van na 1995 met een hoger energielabel zijn doorgaans prima geïsoleerd. Bij oudere woningen (bouwjaar t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op deze pagina ontdek je de interessantste acties om jullie woning in Goesnes te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit holle gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. De woning houdt de warmte binnenboord, en dat zorgt voor een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Goesnes kan zeer goedkoop (gemiddeld zo’n € 860 voor een tussenhuis) en je bespaart op de energierekening, tot wel €265 (jaarlijkst, prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en bespaart veel energie. De onkosten zijn gemiddeld €1900 en je bespaart al snel €185 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is middels de kruipruimte techniek. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiechape, PUR schuim, chips, vloerisolatieplaten. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is een enorme energieverspiller. Het gros van de daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Goesnes kost gemiddeld €5500. Doe je het zelf? Dan betaal je alleen de materialen van €1050. De besparing loopt op tot €720 p/jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Je woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het een betere isolerende werking heeften dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11500. De winst is ong. €980 op jaarbasis. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatief is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0noemen we verscheidene vaak toegepaste uitvoeringen. In het gedeelte hieronder bediscussiëren we de interessantste werkzaamheden.

 • Garage isoleren: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Schuur isoleren: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Isolatie zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Isoleren van dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Isoleren kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de kosten van isolatie in Goesnes (februari 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een lagere energierekening of een CO-2 reducerende maatschappij? Isoleren van de woning in Goesnes is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen oud en nieuw valt er veel te krijgen. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot maarliefst 2900 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1175 p/jaar. Hierna check je de kosten (bij benadering) in het geval je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Goesnes. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de totale kosten veel betaalbaarder.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik jij over voldoende geld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 6% rente. Dakisolatie kent een terugverdientijd van plus minus 8 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per doel kun je de verwachte opbrengst bekijken met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€4050)
€585
(€5700)
€1020
(€8050)
Vloerisolatie€155
(€1200)
€170
(€1750)
€335
(€3200)
Spouwmuur€250
(€1600)
€560
(€1925)
€860
(€3075)
HR++ glas€220
(€2825)
€305
(€3450)
€405
(€5400)
isolatie goesnes 5353

Bekende Isolatiemerken:

 • Petralana
 • Borgh
 • IKO enertherm
 • Isolatieshop
 • Soprema

Meer weten over het isolatiebedrijf in Goesnes?

Wat is het voordeel van mijn woning in Goesnes isoleren?

Een vakkundige woningisolatie mondt uit in een lagere energienota bij een maatschappij zoals Mega en Trevion, waar ook het klimaat van profiteert. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je CO2 vervuiling is minder. Het resulteert bovendien in een prettig klimaat in huis en een hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas & triple glas isoleert vele malen beter enkel of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Tevens is het wooncomfort stukken beter: minder tocht en kou rond het raam en veel minder condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3000, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €275 per jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Stap dan direct over op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Analyseer allereerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen zijn gebruikt. Doe een warmtescan. Vandaar ziet u waar eventuele luchtlekken zijn en wat de snelle winsten zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene keuze is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest effectieve maatregelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Ook een woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige onderhoudswerkzaamheden als dak-, gevel of vloerisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine portemonnee kun jij al veel betekenen. Voorbeelden zijn kieren en naden dichten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie kopen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor velerlei geschikte materialen. Op deze website bekijk je nuttige informatie over de opties / soorten en toepassingen. Je kunt het ook zelf kopen bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Gamma, Brico, Dema, Mr. Bricolage, Hubo, Handy Home. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Belangrijke details over isolatiepremie in Ohey

Door te profiteren van de premies die de gemeente verstrekt wordt woningisolatie nog uitnodigender. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De populaire energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Ohey voor jou kan doen.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Bij minstens 10 woningen in dezelfde straat of gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw eigen huis of appartement op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) kom je zelfs nog in aanmerking voor een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Ohey
Het is duidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren dankzij woningisolatie. Maar let op, als je wilt besparen op je energierekening moet je eerst wel investeren. Als de investering nu te groot is dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een unieke lening van maximaal €15.000 met een rente van 0% die er speciaal is voor mensen met een laag inkomen. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals bpost bank energie lening, Crelan eco Energy, DHB Bank persoonlijke lening, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ga jij ook van start? Met behulp van het advies hieronder bouw jij het isolatieplan Goesnes wat strookt met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Bepaal de leeftijd van de woning en raadpleeg bij eerdere bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Met een warmtescan analyseer je hoeveel warmte de woning verliest. Voorbeelden zijn warmtedoorlatend glas, ouderwetse muren of lekkages. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Goesnes voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Naar welke tarieven kijk je? Maatregelen treffen rondom het dak vergt meer geld dan de vloer. Leuk detail: het rendement van woningisolatie is veel lucratiever dan de rente bij de bank. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Weet je waar de meeste prioriteit heeft? Vraag een offerte op bij een aantal professionele isolatiebedrijven in Goesnes. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze stappen resulteren in een prettig wooncomfort en structureel lagere energielasten. Waar je mee begint heeft vooral te maken met het budget.

 5. Slim ventileren

  In een goed geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Implementeer een ventilatieplanDit kost wel energie, maar het is zeker nodig voor een optimaal klimaat in huis. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment