Woning isoleren Waret-La-Chaussée

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Waret-La-Chaussée? Goed toegepaste isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Heb je een oudere woning? Aan de hand van een investering zoals isolatie van binnenmuren of isolerende raambekleding heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor nieuwere woningen zijn er voldoende mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Op deze pagina vind je nuttige informatie over isolatie Waret-La-Chaussée. Dit kan gaan om onderwerpen als isolatie van de kruipruimte en ventilatie. Direct actie ondernemen? Vul het formulier in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-waret-la-chaussee-5310

 • Uitstekend rendement
 • Vocht wordt geabsorbeerd
 • CO-2 uitstoot beperken
 • Dempt het geluid
 • De waarde van de woning neemt toe

ProvincieNamen
GemeenteEghezée
Postcode5310
Gasverbruik21.190 kWh
Stroomverbruik3395 kWh
Gemiddelde energierekening€164,68

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In dit scenario verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe huizen met een energielabel A of B zijn meestal kwalitatief geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1980 of nog ouder) is dat veel minder het geval. Het na-isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter klimaat, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In de volgende paragraaf ontdek jij de meest interessante stappen om een woning in Waret-La-Chaussée te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit holle gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. De woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en faciliteert een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Waret-La-Chaussée is financieel toegankelijk (ongeveer € 780 voor rijtjeshuizen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €230 op jaarbasis (kosten februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en zorgt voor een laag energietarief. De kosten zijn ongeveer €1925 en de winst ligt rond de €215, ieder jaar weer. Hoe dit vaak wordt aangebracht is middels de kruipruimte techniek. Dit kan als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als glaswol, folie, dekens, steenwol. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is ontzettend zonde. Het gros van de daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Waret-La-Chaussée kost doorgaans €5600. Klus je zelf graag thuis? Dan is het een stuk voordeliger €1090. De besparing loopt op tot €820 per jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. De woonruimte houdt de warmte binnenboord. Het gevolg? Minder stookkosten! Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12400. Je profiteert van circa €800 elk jaar opnieuw. Mag je niets aan de buitenkant doen? Je kunt dan kiezen voor aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Overigens onderscheiden we nog enkele aantrekkelijke oplossingen. In de volgende paragraaf benoemen we de interessantste werkzaamheden.

 • Isolatie van garage: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isolatie schuur: Altijd een warme schuur
 • Isolatie van zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isolatie dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte-isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Waret-La-Chaussée (februari 2024)?

Streef jij naar lagere maandelijkse energielasten en een CO-2 reducerende toekomst? Isoleren van een huis in Waret-La-Chaussée kan hier uitkomst bieden. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is de impact groot. De isolatie van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2350 m3. De besparing komt neer op €1225 per jaar. Hieronder bekijk je de hoogte van de investering als je het laat doen door een isolatiespecialist in Waret-La-Chaussée. Ben je een handige doe-het-zelver? De kosten zijn in dat geval een stuk lager.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 5% rente. Een isolatie van het dak kent een terugverdientijd van plus minus 9 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 6 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per type kan jij kijken hoeveel het oplevert en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€3200)
€725
(€6350)
€1010
(€9000)
Vloerisolatie€150
(€1050)
€245
(€1600)
€355
(€3200)
Spouwmuur€230
(€1250)
€700
(€2175)
€845
(€3500)
HR++ glas€240
(€2600)
€280
(€4300)
€380
(€4950)
isolatie waret-la-chaussee 5310

Actuele Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Rockwool
 • Isover
 • Eurofast
 • IKO enertherm

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Waret-La-Chaussée?

Wat is het voordeel van mijn woning in Waret-La-Chaussée isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent een lagere energienota bij een energiebedrijf zoals Mega en Antargaz, en draagt bij aan een beter klimaat. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je CO2 vervuiling is minder. Dat komt uiteindelijk neer op een aangenaam binnenklimaat en de waarde van jouw woning stijgt. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat leidt tot minder energiekosten. Overigens is het wooncomfort stukken beter: geen tocht en kou bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3625, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €200 per jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Stap dan direct over op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Bekijk eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en wat de kwaliteit hiervan nog is. Voer een warmtescan uit. Dan ontdek je waar eventuele luchtlekken zijn en wat de snelle winsten zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene maatregel is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest rendabele onderdelen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil je graag de woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Ingrijpende investeringen zoals isoleren van gevel, vloer of dak moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met een klein budget kan je al veel aanpakken. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie aanschaffen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verscheidene materialen. Hieronder komen we met praktische info over veel gebruikte types. Je kunt het ook zelf kopen bij bekende bouwmarkten als Hubo, Gamma, Dema, Big Mat, Handy Home, Mr. Bricolage. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: geen opname van vocht

Aanvragen van isolatiepremie in Eghezée

Door de ondersteuning van de premies die de gemeente verstrekt wordt je woning isoleren nog aanlokkelijker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De populaire energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een aantal netbeheerders in België biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Eghezée op dit vlak doet.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Met de hele straat isoleren? Bij minstens 10 woningen in 1 straat kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw bestaande huis op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) kun je een beroep doen opde totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Eghezée
Het mag duidelijk zijn: je kunt besparen op de energiekosten door te isoleren. Maar let op, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel wat geld nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) met 0% rente in het leven geroepen voor kwetsbare woningeigenaren. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Beobank ecokrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direct aan de slag? Met ons stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Waret-La-Chaussée wat dan voldoet aan speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Bepaal de leeftijd van de woning en bekijk altijd goed welke maatregelen getroffen zijn. D.m.v. een warmtescan komt u erachter hoeveel warmte de woning verliest. Wat we tegenkomen is geen HR++ glas, verouderde muren of lekkages. Bezoek een isolatiedeskundige in Waret-La-Chaussée voor een speciaal consult.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoe zit het met de kosten? Een actie aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Goed om te weten: de besparing die je realiseert met woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Leveranciers benaderen

  Heb je inzichtelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer altijd meerdere regionale isolatiebedrijven in Waret-La-Chaussée. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Standaard begint men met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Dergelijke investeringen resulteren in een optimale leefomgeving en maken dat je minder energie gebruikt. De volgorde van maatregelen is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Genoeg ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Werk aan een goede ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is essentieel voor een aangenaam binnenklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment