Woning isoleren Schaltin

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Schaltin? Gedegen isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Dankzij een paar maatregelen zoals isolatie van de spouwmuur en tochtprofielen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er verschillende opties met een prima rendement. Op deze pagina komen we met belangrijke informatie over isolatie Schaltin. We bespreken belangrijke onderwerpen zoals radiatorfolie en spuitisolatie. Direct actie ondernemen? Vul je gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-schaltin-5364

 • Veel minder betalen voor energie
 • Geen vochtige binnenmuren meer
 • Een duurzame oplossing
 • 20% subsidie voor VVE’s
 • Hogere waarde van jouw huis

ProvincieNamen
GemeenteHamois
Postcode5364
Gasverbruik21.400 kWh
Stroomverbruik3500 kWh
Gemiddelde energierekening€167,92

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In dit scenario verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door kieren, ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe woningen met een energielabel A of B zijn in de basis gedegen geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1980 of nog ouder) is dat veel minder het geval. Het na-isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, is een groene investering, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In de paragraaf hierna bekijk je de interessantste manieren om jouw woning in Schaltin te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. De woonruimte houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat zorgt voor een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Schaltin is goedkoop (gemiddeld zo’n € 830 voor een tussenwoning) en je bespaart al snel €285 (jaarlijkst, prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) geeft de kou geen kans en je verbruikt minder energie. De prijzen variëren rond €1600 en het resultaat is zo’n €210 per jaar. De makkelijkste vorm is middels de kruipruimte techniek. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als isolatiechape, chips, vloerisolatieplaten, PUR schuim. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt verliest veel warmte. Veel van de Belgische daken zijn matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Schaltin kost om en nabij de €4950. Klus je zelf graag thuis? Dan is het een stuk voordeliger €960. De potentiële besparing ligt op €720, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Het woonobject houdt warmte beter vast. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €13400. Het rendement is ong. €810 op jaarbasis. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatief is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

0noemen we allerlei interessante alternatieven. In het gedeelte hieronder bediscussiëren we de meest aantrekkelijke oplossingen.

 • Isoleren garage: Een warme garage voor extra gemak
 • Isoleren schuur: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Zolder isolatie: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel isoleren: Betaalbare oplossing
 • Kruipruimte isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Schaltin (februari 2024)?

Wil jij minder hoge stookkosten of een energiezuinige wereld? Isoleren van een woning in Schaltin kan hier uitkomst bieden. Voor woningen oud en nieuw kan er veel bereikt worden. De isolatie van een ouder huis kan aardgas besparen tot gemiddeld 2425 m3. De besparing komt neer op €950 p/jaar. Op deze website berekenen we de hoogte van de investering wanneer je kiest voor een isolatiespecialist in Schaltin. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de tarieven veel voordeliger.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik jij over voldoende geld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een royale 6% spaarrekening. Dak-isolatie kan terugverdiend worden in 9 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 4 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per werkzaamheden zie je welk bedrag je kunt besparen met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€3250)
€635
(€6100)
€1120
(€8700)
Vloerisolatie€135
(€1050)
€195
(€1800)
€380
(€2900)
Spouwmuur€385
(€1700)
€720
(€2425)
€935
(€3275)
HR++ glas€205
(€2475)
€340
(€3325)
€445
(€4550)
isolatie schaltin 5364

Gangbare Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Blauwplaat
 • Kingspan
 • Siniat

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Schaltin?

Waarom mijn woning in Schaltin isoleren?

Een gedegen woningisolatie draait uit op lagere stookkosten bij een energieleverancier als Luminus en Comfort Energy, en is bovendien een groene investering. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat houdt vervolgens in: een prettig leefklimaat en ook een hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Er is minder sprake van warmteverlies wat resulteert in lagere stookkosten. Ook merk je een toename van comfort: kieren en tocht worden voorkomen en minder last van condensvorming. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3675, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €255 op jaarbasis. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan adviseren wij isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Probeer te achterhalen welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Op die manier zie je op welke plekken er veel warmte lekt en wat prioriteit heeft. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige acties zijn kostbaarder dan het alternatief. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil je graag je woning beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Diepgaande projecten als isoleren van dak, vloer of gevel kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine portemonnee kan je al veel aanpakken. Je kunt denken aan dichten van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie bestellen en klimaatfolie voor plafond.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor uiteenlopende materialen. Hieronder vind je nuttige informatie over het actuele aanbod. Je kunt het ook zelf kopen bij de betere bouwmarkt als Big Mat, Handy Home, Brico, Dema, Gamma, Hubo. Bekende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Informatie over isolatiepremie in Hamois

Met hulp van de geldende premie wordt woningisolatie nog aantrekkelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? De royale energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Netwerkbeheerder Fluvius 0
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) om te zien wat de gemeente Hamois in dit verhaal kan kan doen.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Bij een minimum van 10 woningen in 1 gemeente of straat is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Indien je jouw huis / appartement op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) kom je zelfs nog in aanmerking voor een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Hamois
Het is evident: je kunt flink bezuinigen dankzij woningisolatie. Maar onderschat niet, als je wilt besparen op je energierekening moet je eerst wel investeren. Als je niet over de financiële middelen beschikt zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een unieke lening van maximaal €15.000 met een rente van 0% speciaal voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, Crelan eco Energy, Beobank ecokrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Met de adviezen van onze specialisten bouw jij je eigen isolatieplan Schaltin wat in lijn is met je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Kijk naar het bouwjaar en achterhaal ook zeker welke maatregelen getroffen zijn. Aan de hand van een warmtescan komt u erachter waar de zwakke plekken liggen. Dit kan zijn dubbel glas, gammele muren of een lekkend rioleringssysteem. Ga naar de isolatiedeskundige in Schaltin voor uitgebreid advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoe zit het met de kosten? Maatregelen treffen rondom het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Het leuke is: je profijt van de woningisolatie is vele malen hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Leveranciers benaderen

  Heb je inzichtelijk waar de meeste prioriteit heeft? Dien verschillende aanvragen in bij lokale isolatiebedrijven in Schaltin. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Kijk als eerste naar HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vormen bieden jou een optimaal wooncomfort en bespaart veel energie. De planning wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Bouw een ventilatieplanDit kost wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een prettig wooncomfort. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment