Woning isoleren Achet

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Achet? Vakkundige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Eigenaar van een ouder huis? Door middel van een aantal stappen zoals bijvoorbeeld de spouw isoleren en isolerende kozijnen worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er allerlei kansen die zeker de moeite waard zijn. Op ons isolatie portaal check je belangrijke informatie over isolatie Achet. We zoomen in op belangrijke onderwerpen zoals isolatie van de zolder en thermische bruggen. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-achet-5362

 • Minder energiekosten
 • Gaat schimmel en vocht tegen
 • Zelf kiezen voor een beter milieu
 • Aantrekkelijke groene lening
 • Waardevermeerdering huis

ProvincieNamen
GemeenteHamois
Postcode5362
Gasverbruik21.380 kWh
Stroomverbruik3490 kWh
Gemiddelde energierekening€167,61

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Als dat het geval is verdwijnt de warmte lucht in de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwwoningen met een A of B energielabel zijn in de regel grondig geïsoleerd. Bij oude huizen (bouwjaar t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. De woning aanpakken leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In de volgende paragraaf check je de meest populaire onderdelen om je woning in Achet te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. De woning houdt de warmte binnenboord, en dat zorgt voor een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Achet is goed te betalen (ongeveer € 950 voor een rijtjeshuis) en het bespaart je al gauw €265 per jaar (prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en maakt dat je minder energie gebruikt. De kosten zijn zo’n €1750 en het resultaat is zo’n €275 elk jaar opnieuw. De gemakkelijkste manier is door middel van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, EPS parels, isolatiechape, PUR schuim. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is een enorme energieverspiller. Veel daken van Vlaamse woningen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Achet kost +/- €5350. Ben jij een klusser? Hiervoor betaal je stukken minder, €1160. De potentiële besparing ligt op €870 p/jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Jouw huis verliest niet onnodig warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Positieve aspecten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €13000. Het voordeel is ong. €900 p/jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere oplossing is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

0zien we nog een aantal interessante vormen. In de volgende paragraaf praten we over de populairste oplossingen.

 • Garage isoleren: Een garage om van te genieten
 • Isoleren van schuur: Een warme schuur voor extra gemak
 • Isoleren zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isolatie: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isoleren kruipruimte: Een drogere woning

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Achet (februari 2024)?

Wil jij graag lagere maandelijkse energielasten en tegelijkertijd een groenere gemeenschap? Isoleren van jouw woning in Achet is dan een uitstekende oplossing. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een bestaande woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2450 m3. Dat komt neer op €1450 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op isolatiespecialisten.be kijken we naar de totale prijs in het geval je het laat doen door een isolatiespecialist in Achet. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De totaalprijs is dan veel betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Beschik jij over voldoende geld? Dan is het erg interessant. Het rendement is in lijn met een 4 procent spaarrente. Het dak isoleren heeft men terugverdien in +/- acht jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar zes jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden zie je de geschatte opbrengst en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€3100)
€885
(€6450)
€930
(€9050)
Vloerisolatie€140
(€1150)
€185
(€1750)
€350
(€2950)
Spouwmuur€370
(€725)
€520
(€2775)
€820
(€3300)
HR++ glas€225
(€2075)
€280
(€3500)
€430
(€4425)
isolatie achet 5362

Populaire Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Petralana
 • Borgh
 • Illbruck
 • Meuwissen

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Achet?

Waarom zou ik mijn woning in Achet isoleren?

Een vakkundige woningisolatie biedt jou lagere stookkosten bij een energieaanbieder als Essent of Poweo, en is ook een heel duurzame keuze. Concreet: minder aardgas gebruik en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een prettig wooncomfort en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas of triple glas isoleert significant beter dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft in huis wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Overigens geeft het extra comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3075, waarbij u een besparing realiseert van €280 elk jaar opnieuw. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan adviseren wij isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Schets voor jezelf de situatie wat op dit moment al geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Voer een warmtescan uit. Op basis daarvan analyseer je wat er aan warmte weglekt en wat prioriteit heeft. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene stap is kostbaarder dan het alternatief. De meest rendabele onderdelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil je jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Omvangrijke activiteiten zoals isolatie van gevel, vloer of dak kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine investering zijn er allerlei mogelijkheden. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie aanschaffen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met velerlei geschikte materialen. Onderstaand ontdek je een korte omschrijving van het huidige assortiment. Doorgaans beschikbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Big Mat, Handy Home, Gamma, Mr. Bricolage, Brico, Dema. De beste merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Info over isolatiepremie in Hamois

Door een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt woningisolatie nog interessanter. Heb ik recht op zo’n subsidie? Deze welbekende energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Netwerkbeheerder Fluvius komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Hamois aan kan bieden.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Collectief isoleren? Vanaf 10 woningen in 1 gemeente of straat is er de speciale burenpremie.
 • Indien je jouw eigen huis of appartement op 3 verschillende plekken isoleert heb je ook recht op een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Hamois
Het is evident: je kunt besparen op de energiekosten met isoleren van dak, gevel of vloer. Bedenk wel, om te besparen op de energiekosten moet je eerst wel investeren. Als de investering nu te groot is kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een speciaal soort lening (max. €15.000) met een rente van 0% bedoeld voor de kwetsbare inwoners. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals KBC groene energie- en veiligheidslening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Record Credits energiekrediet, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Aan de hand van het advies hieronder kom je met een isolatieplan Achet wat aansluit op jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag eventueel aan vorige bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. D.m.v. een warmtescan ontdekt u wat er aan warmte weglekt. Wat we tegenkomen is de afwezigheid van dubbel glas, traditionele muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Bezoek een isolatiedeskundige in Achet voor uitgebreid advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoe zit het met de kosten? Een actie aan het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk altijd: je profijt van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Experts vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de meeste besparing ligt? Vraag prijzen op bij professionele isolatiebedrijven in Achet. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Kijk als eerste naar de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Dergelijke investeringen bieden jou een warm en comfortabel huis en een veel lagere energierekening. Waar jij mee start bepaal je op basis van het budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een uitstekend geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Bouw een ventilatieplanHet vraagt wel wat stroom, maar dit is bepalend voor een aangenaam leefklimaat. Dat gaat via mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment