Woning isoleren Hasselt

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Hasselt? Degelijke isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Via een investering zoals de gevel isoleren en tochtbanden heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er veel mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Onderstaand bekijk je waardevolle informatie over isolatie Hasselt. We gaan aan de slag met zaken als gevelisolatie en ventilatieroosters. Meteen besparen? Geef je wensen door en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-hasselt-3500

 • Lagere stookkosten
 • Een comfortabele leefomgeving
 • Beperkte uitstoot van CO-2
 • Houdt geluid tegen
 • Toekomstbestendig

ProvincieLimburg
GemeenteHasselt
Postcode3500
Gasverbruik21.800 kWh
Stroomverbruik3300 kWh
Gemiddelde energierekening€165,08

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dat is verspilling, want zo verlies je de warmte van je CV via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwhuizen met een geschikt energielabel van A of B zijn vaak uitstekend geïsoleerd. Bij bestaande bouw (gebouwd voor 1980) is er vaak nog weinig gebeurd. Later isoleren heeft direct effect op de energierekening, is goed voor het milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op deze website ontdek jij de populairste onderdelen om jullie woning in Hasselt te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Je woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en biedt daardoor een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Hasselt kan erg voordelig (vanaf ongeveer € 720 voor een rijwoning) en de potentiële besparing ligt op €195 per jaar (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en lagere maandlasten door een lagere energienota. De onkosten zijn ongeveer €1925 en de winst ligt rond de €200 p/jaar. De gemakkelijkste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, PUR schuim, isolatiechape. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak verliest veel warmte. De daken van de meeste huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het loont om dit te verbeteren. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Hasselt kost zo’n €5250. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal jij ongeveer €1190. De besparing loopt op tot €680 p/jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Jouw woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Positieve aspecten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De investering is ongeveer €12100. Het rendement is pakweg €930 elk jaar opnieuw. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatieve optie is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

0onderscheiden we verscheidene mogelijke mogelijkheden. Hieronder bespreken we de populairste uitvoeringen.

 • Isolatie van garage: Ook in de winter een warme garage
 • Isolatie van schuur: Een warme en droge opslagplek
 • Zolder isoleren: Beter wooncomfort op zolder
 • Isolatie dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Isolatie kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Hasselt (mei 2024)?

Wil je streven naar minder hoge stookkosten en tegelijkertijd een milieuvriendelijke samenleving? Isoleren van een woning in Hasselt is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen oud en nieuw is veel winst te boeken. De isolatie van een bestaande woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2950 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1375 p/jaar. Op isolatiespecialisten.be kijken we naar de kosten (bij benadering) op het moment dat je dit laat doen door een isolatiespecialist in Hasselt. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De totale kosten zijn dan stukken beter.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is het erg interessant. Het rendement kan je vergelijken met een 5 procent spaarrente. Het isoleren van je dak kan men terugverdienen in 8,5 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5,5 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd in België. Per doel kan jij kijken hoeveel het oplevert met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€3700)
€755
(€7150)
€910
(€8950)
Vloerisolatie€155
(€1100)
€190
(€2100)
€370
(€3000)
Spouwmuur€300
(€1550)
€580
(€2000)
€800
(€3425)
HR++ glas€205
(€2650)
€310
(€4200)
€430
(€5375)
isolatie hasselt 3500

Gangbare Isolatiemerken:

 • Isover
 • Blauwplaat
 • Simson
 • Soprema
 • Bauder

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Hasselt?

Waarom zou ik mijn huis in Hasselt isoleren?

Een solide woningisolatie betekent structureel lagere energiekosten bij een maatschappij als Luminus of Elegant, waar ook het klimaat van profiteert. Concreet: minder aardgas gebruik en je stoot minder CO2 uit. Dat komt uiteindelijk neer op een aangenaam leefklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je energiekosten bespaart. Bovendien merk je een toename van comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3325, waarbij u een besparing realiseert van €310 elk jaar opnieuw. Kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Bekijk eerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Vandaar check je wat er aan warmte weglekt en wat de snelle winsten zijn. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige acties zijn kostbaarder dan het alternatief. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Grote investeringen als isoleren van gevel, dak of vloer kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt klein beginnen. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn grote winsten te boeken. Grote winst valt te behalen met kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie aanschaffen en klimaatfolie voor plafond.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met een heleboel materialen. Op deze pagina ontdek je nuttige informatie over het huidige assortiment. Goed verkrijgbaar bij populaire bouwmarkten als Gamma, Big Mat, Mr. Bricolage, Handy Home, Hubo, Dema. Kies een A-merk zoals Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: ook in platen verkrijgbaar
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Aanvragen van isolatiepremie in Hasselt

Door de huidige premies wordt je woning isoleren nog interessanter. Heb ik recht op subsidie? De aantrekkelijke energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • De netbeheerder Fluvius komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Hasselt in dit verhaal kan kan doen.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Bij minstens 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Zodra je jouw huidige woning binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert kun je een beroep doen opeen totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Hasselt
Het is onmiskenbaar: je kunt de stookkosten flink reduceren door je huis te isoleren. Vergeet niet, om te besparen op de energiekosten moet je soms eerst flinke kosten maken. Als de investering nu te groot is kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een unieke lening van maximaal €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% opgezet voor inwoners met een laag inkomen. Andere opties zijn speciale groene leningen als Beobank ecokrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ga jij ook van start? Met behulp van het advies hieronder creëer je een isolatieplan Hasselt wat dan voldoet aan jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag eventueel aan vorige bewoners welke maatregelen getroffen zijn. D.m.v. een warmtescan wordt het duidelijk waar eventuele luchtlekken zijn. Voorbeelden zijn warmtedoorlatend glas, oude muren of een lekkend rioleringssysteem. Zoek een isolatiedeskundige in Hasselt voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Naar welke tarieven kijk je? Het aanpakken van het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk wel: het rendement van woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Prijzen vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de meeste prioriteit heeft? Probeer altijd meerdere goede isolatiebedrijven in Hasselt. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze vormen dragen bij aan een lekker warm huis en een veel lagere energierekening. Waar jij mee start bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een goed geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Investeer in slimme ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een gezond binnenklimaat. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment