Woning isoleren Halle

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Halle? Degelijke isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Aan de hand van relatief eenvoudige maatregelen zoals plat dak isoleren en radiatorisolatie heb je een veel lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er tal van opties die je snel terugverdient. Op deze website lees je waardevolle informatie over isolatie Halle. We gaan aan de slag met items als schuimstrips en verschillende materialen. Meteen besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-halle-2980

 • Bespaar tot €500 per jaar
 • Een aangename leefomgeving
 • Goed voor het klimaat
 • Relatief snel te plaatsen
 • Minder gebonden aan de toenemende gasprijs

ProvincieAntwerpen
GemeenteZoersel
Postcode2980
Gasverbruik23.550 kWh
Stroomverbruik3575 kWh
Gemiddelde energierekening€178,56

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Op dat moment verliest je huis veel warmte door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Zorg dat de warmte binnen blijft. Woningen van na 1995 met een A of B energielabel zijn correct geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot ongeveer 1990) valt er nog veel winst te behalen. De woning aanpakken leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een uitstekend rendement. Op deze website check jij de aantrekkelijkste acties om jullie woning in Halle te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Een huis houdt de warmte binnenboord, met als gevolg een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Halle kan zeer goedkoop (vanaf plusminus € 910 voor een rijwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €205 op jaarbasis (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en een fors lagere energierekening. De kosten bedragen zo’n €2000 en je bespaart op de energierekening, tot wel €285 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is middels de kruipruimte techniek. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn steenwol, dekens, folie, icynene. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht verliest veel warmte. Het merendeel van de daken in België zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Halle kost zo’n €5200. Ben je zelf handig? Hiervoor betaal je stukken minder, €1010. Het rendement is al snel €860 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. De woonruimte is in staat om de warmte beter vast te houden. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De eenmalige investering bedraagt €11600. Het voordeel is ong. €990, ieder jaar weer. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere oplossing is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Ook zien we diverse rendabele oplossingen. In het gedeelte hierna bespreken we de meest toegepaste oplossingen.

 • Isoleren van garage: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isolatie schuur: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Zolder isolatie: Beter wooncomfort op zolder
 • Isolatie dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte isoleren: Minder last van ongedierte

Wat zijn de kosten van isolatie in Halle (mei 2024)?

Wil je streven naar een lagere energierekening of wellicht een energiebewuste wereld? Isoleren van een woning in Halle kan hier uitkomst bieden. Voor woningen gebouwd voor 2000 is de impact groot. De isolatie van een bestaande woning betekent wel een aardgas besparing van 2900 m3. Dat komt neer op €825 per jaar. Op isolatiespecialisten.be bekijk je de gemiddelde kosten zodra in zee gaat met een isolatiespecialist in Halle. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De kosten zijn dan veel voordeliger.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik jij over voldoende geld? Dan heb je zeker wel geluk. Het huidige rendement is te vergelijken met een spaarrekening met 6% rente. Dakisolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd in België. Per mogelijkheid kan jij kijken hoeveel het oplevert en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€3850)
€695
(€5600)
€1100
(€9800)
Vloerisolatie€120
(€1150)
€260
(€2200)
€375
(€3450)
Spouwmuur€185
(€1125)
€620
(€2175)
€895
(€3450)
HR++ glas€195
(€1875)
€310
(€3050)
€365
(€5275)
isolatie halle 2980

Erkende Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • Simson
 • Illbruck
 • Soprema
 • Isover

Meer weten over het isolatiebedrijf in Halle?

Waarom moet ook ik mijn huis in Halle isoleren?

Een vakkundige woningisolatie mondt uit in minder energiekosten bij een energieleverancier zoals Mega en Poweo, en is goed voor het milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een aangenaam binnenklimaat en ook een hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Daarnaast is het wooncomfort stukken beter: geen last van koudeval en/of tocht en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3325, dat betekent een winst van 285, ieder jaar weer. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Breng eerst in kaart op welke manier er nu is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Op die manier zie je op welke plekken er veel warmte lekt en waar de focus op moet liggen. De volgorde is niet heel relevant. De ene keuze is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil je graag je huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Omvangrijke klussen als isoleren van vloer, dak of gevel kan men uit laten voeren door experts. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met kleine budgetten is makkelijk rendement te halen. Grote winst valt te behalen met kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie gebruiken en klimaatfolie op een plafond monteren.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken heel wisselende materialen. Hierna check je praktische info over de diverse mogelijkheden. Vaak verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Gamma, Dema, Handy Home, Big Mat, Hubo, Brico. De beste merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Aanvragen van isolatiepremie in Zoersel

Dankzij de geldende premie wordt een huis isoleren uitnodigender. Heb ik recht op subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Netwerkbeheerder Fluvius 0
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) en check wat de gemeente Zoersel in dit verhaal kan kan doen.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Isoleren samen met jouw buren? Als er sprake is van 10 huizen in een straat of gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Als je jouw bestaande huis van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), is er daarbovenop de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Bij het installeren van duurzame producten als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Zoersel
Het is onmiskenbaar: je kunt fors besparen met isolatie van vloer, gevel of dak. Bedenk wel, als je wilt besparen op je energierekening is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als het nu gewoon te duur is bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een unieke lening van maximaal €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) in het leven geroepen voor inwoners met een laag inkomen. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals AXA Bank energy@home, Beobank ecokrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Op basis van de adviezen van onze specialisten creëer je een isolatieplan Halle wat conformeert aan jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en maak een rondje om te kijken wat er op dit moment al gedaan is. Aan de hand van een warmtescan analyseert u waar de zwakke plekken liggen. Onder andere enkel glas, traditionele muren of een lekkend dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in Halle voor uitgebreid advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat is het budget? Een actie aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed nieuws: de opbrengst van woningisolatie is veel lucratiever dan de rente bij de bank. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Offertes opvragen

  Is het helder je de eerste stappen gaat zetten? Vraag een offerte op bij een aantal betrouwbare isolatiebedrijven in Halle. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Start altijd met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze 4 maatregelen bieden sowieso een optimale leefomgeving en structureel lagere energielasten. De volgorde van maatregelen heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een correct geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Installeer een ventilatieplanJe gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een comfortabel leefklimaat. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment