Woning isoleren Stevoort

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Stevoort? Goed toegepaste isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Aan de hand van een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld gevelisolatie en deuren isoleren kan je al veel geld besparen. Ook voor nieuwere woningen zijn er voldoende mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Hierna vind je belangrijke informatie over isolatie Stevoort. We gaan aan de slag met belangrijke onderwerpen zoals bodemisolatie en purschuim. Weten waar voor jou de kansen liggen? Schets jouw situatie en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-stevoort-3512

 • Snelle terugverdientijd
 • Minder schimmel, vocht en tocht in huis
 • Beperk CO-2 uitstoot
 • Houdt geluid tegen
 • Huis ligt beter in de markt

ProvincieLimburg
GemeenteHasselt
Postcode3512
Gasverbruik23.630 kWh
Stroomverbruik3315 kWh
Gemiddelde energierekening€173,05

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In dit scenario verdwijnt de warmte in huis via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe huizen met een goed of uitstekend energielabel zijn in de basis correct geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot ongeveer 1990) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het na-isoleren resulteert in een lagere energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is razendsnel terugverdient. Op isolatiespecialisten.be achterhaal je de populairste manieren om een woning in Stevoort te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze lege ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Jouw huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat zorgt voor een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Stevoort kan zeer goedkoop (vanaf ongeveer € 920 voor rijwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €245 per 12 maanden (prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) geeft de kou geen kans en een significant lagere energierekening. De kosten zijn ongeveer €1850 en je bespaart al snel €195 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Voorbeelden van isolatiematerialen zijn vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, PUR schuim, isolatiechape. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is een enorme energieverspiller. Het gros van de daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Stevoort kost +/- €5200. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal jij ongeveer €1060. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €750 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. De woonruimte kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het is een extra schil om uw woning. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12100. Je profiteert van zo’n €810 elk jaar opnieuw. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere mogelijkheid is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0bestaan er meerdere interessante oplossingen. In onderstaande tekst praten we over de meest aantrekkelijke vormen.

 • Isolatie garage: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Isolatie schuur: Een warme en droge opslagplek
 • Isolatie van zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel-isoleren: Betaalbare oplossing
 • Isolatie kruipruimte: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de kosten van isolatie in Stevoort (juli 2024)?

Wil je streven naar lagere maandelijkse energielasten en uiteraard een energiezuinige wereld? Isoleren van een huis in Stevoort kan hier direct aan bijdragen. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is veel winst te boeken. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan een aardgas besparing realiseren van 2375 m3. Dat is dus al gauw €1450 per 12 maanden. Onderstaand check je de gemiddelde kosten als je dit laat doen door een isolatiespecialist in Stevoort. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de kosten veel aantrekkelijker.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
De woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met 4 procent rente. Een dak isoleren verdien je terug in zo’n 7 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar vijf jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd in België. Per oplossing kan jij kijken hoeveel het oplevert met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€4100)
€585
(€6700)
€1130
(€9850)
Vloerisolatie€160
(€1500)
€225
(€1900)
€340
(€2700)
Spouwmuur€330
(€1750)
€660
(€2450)
€820
(€3025)
HR++ glas€215
(€2375)
€285
(€3325)
€375
(€4500)
isolatie stevoort 3512

Actuele Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Petralana
 • Borgh
 • Illbruck
 • Meuwissen

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Stevoort?

Waarom moet ook ik mijn huis in Stevoort isoleren?

Een solide woningisolatie leidt tot structureel lagere energiekosten bij een maatschappij als Engie of Lampiris, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een optimale leefomgeving en een significante waardevermeerdering van het huis. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert vele malen beter ouderwets enkel glas (of dubbel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je energiekosten bespaart. Overigens merkt men een verbeterd comfort in huis: u voelt geen tocht meer bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3575 en geeft een besparing van €325 p/jaar. Kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Analyseer allereerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Check de warmtescan. Op basis daarvan analyseert u op welke plekken warmte vrijkomt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene optie is duurder i.v.m. ander opties. De meeste winst valt te behalen rondom triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Uitgebreide activiteiten zoals vloer-, dak of gevelisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt klein beginnen. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn er allerlei mogelijkheden. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie kopen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren uiteenlopende materialen. Op deze website komen we met praktische info over de meest populaire soorten. Te koop bij toonaangevende bouwmarkten als Brico, Hubo, Dema, Mr. Bricolage, Handy Home, Gamma. Erkende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Alles over de huidige isolatiepremie in Hasselt

Mede door de premies van de gemeente wordt woningisolatie nog interessanter. Heb ik recht op subsidie? De populaire energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Dat werkt als volgt:

 • De netbeheerder Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Hasselt aan kan bieden.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Isoleren met de hele buurt? Bij een minimum van tien huizen in dezelfde straat / gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Wanneer je jouw eigen huis of appartement op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) heb je ook recht op een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Hasselt
Het is overduidelijk: je kunt fors besparen met isolatie van gevel, vloer of dak. Echter, als je wilt besparen op je energierekening moet je dit vooraf kunnen financieren. Als de investering nu te groot is kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een groene lening van max. €15.000 tegen 0% rente speciaal opgezet voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, Beobank ecokrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Aan de hand van het onderstaande stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Stevoort wat past bij jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en maak een rondje om te kijken welke maatregelen getroffen zijn. Op basis van een warmtescan zie je waar de meeste warmte ontsnapt. Het kan gaan om de afwezigheid van dubbel glas, oude muren of rotte kozijnen. Zoek een isolatiedeskundige in Stevoort voor uitgebreid advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoe zit het met de kosten? Het aanpakken van het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk altijd: de besparing op de stookkosten ligt altijd hoger dan de huidige spaarrente. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Prijzen vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de quick-wins liggen? Dien verschillende aanvragen in bij professionele isolatiebedrijven in Stevoort. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Start altijd met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze 4 maatregelen resulteren in een aangenaam binnenklimaat en veel minder stookkosten. Waar jij mee start bepaal je op basis van het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een prima geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Werk aan een goede ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is zeker nodig voor een comfortabel binnenklimaat. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment