Woning isoleren Heer

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Heer? Vakkundige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een wat ouder huis? D.m.v. enkele acties zoals isolatie buitenkant gevel of radiatorisolatie worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er isolerende maatregelen die ontzettend rendabel zijn. Onderstaand komen we met nuttige informatie over isolatie Heer. We staan stil bij vraagstukken over het dak isoleren en U-waarde. Weten waar voor jou de kansen liggen? Vul je gegevens in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-heer-5543

 • Veel geld besparen
 • Een comfortabel klimaat in huis
 • Zet het milieu op 1
 • Kan snel aangebracht worden
 • Gunstig ten tijde van verkoop

ProvincieNamen
GemeenteHastière
Postcode5543
Gasverbruik22.020 kWh
Stroomverbruik3510 kWh
Gemiddelde energierekening€170,73

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Op dat moment verlies je de warmte van je CV via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwwoningen met een goed energielabel zijn in de basis uitstekend geïsoleerd. Bij een oud huis (bouwjaar t/m 1982) is dat veel minder het geval. Het na-isoleren bespaart veel energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en is razendsnel terugverdient. Op isolatiespecialisten.be zie je de meest populaire onderdelen om een woning in Heer te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze open ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Het huis houdt de warmte binnenboord, en dat zorgt voor een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Heer is goed te betalen (vanaf € 990 voor een tussenwoning) en het bespaart je al gauw €265 op jaarbasis (prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en maakt dat de energierekening minder wordt. De kosten liggen rond €2000 en het resultaat is zo’n €240 p/jaar. De gemakkelijkste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, isolatiechape, PUR schuim, EPS parels. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. De meeste daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Heer kost zo’n €4550. Doe je het zelf? Dan is het een stuk voordeliger €1210. Het voordeel loopt al gauw op tot €890, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. De woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De investering is ongeveer €11200. Dit levert op ong. €830 elk jaar opnieuw. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Wat ook interessant is, is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke alternatieven zijn er?

Verder onderscheiden we allerlei populaire alternatieven. In onderstaande tekst vermelden we de meest toegepaste werkzaamheden.

 • Isoleren van garage: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Isoleren schuur: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Isoleren zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel isoleren: Betaalbare oplossing
 • Kruipruimte-isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Heer (februari 2024)?

Is jouw doel ook bezuinigen op de energiekosten en een CO-2 reducerende toekomst? Isoleren van een woning in Heer is dan misschien wel iets voor jou. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is de impact groot. Isolatie van een woning van voor 1974 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2200 m3. Dat komt neer op €1250 p/jaar. Op ons isolatie portaal berekenen we de totale prijs wanneer je het laat doen door een isolatiespecialist in Heer. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De totaalprijs is dan erg interessant.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement kan je vergelijken met een 4% spaarrekening. Het isoleren van je dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 7,5 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vier jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per soort tref je de besparing in euro en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€3500)
€575
(€5350)
€1020
(€9400)
Vloerisolatie€155
(€1250)
€280
(€2150)
€395
(€3100)
Spouwmuur€265
(€1525)
€600
(€2025)
€885
(€3675)
HR++ glas€220
(€1950)
€325
(€3825)
€385
(€5075)
isolatie heer 5543

Populaire Isolatiemerken:

 • Bahco
 • Kingspan
 • Meuwissen
 • Isover
 • HPX

Meer weten over het isolatiebedrijf in Heer?

Waarom zou ik mijn huis in Heer isoleren?

Een vakkundige woningisolatie betekent lagere stookkosten bij een energiebedrijf zoals Luminus of Elegant, en is goed voor het milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je reduceert de CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een optimaal leefklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte kan niet ontsnappen waardoor je energiekosten bespaart. Bovendien biedt het meer comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3375, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €260 elk jaar opnieuw. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan adviseren wij een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Achterhaal eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Zo analyseert u hoeveel warmte de woning verliest en wat de quick win zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene optie is wel duurder dan de andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Grootse klussen zoals isoleren van vloer, gevel of dak kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine portemonnee kun je al veel winst behalen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld kieren en naden dichten, tochtstrips aanbrengen, integreren van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verschillende soorten materialen. In de box hieronder bekijk je een samenvatting van de diverse mogelijkheden. Te koop bij erkende bouwmarkten als Big Mat, Handy Home, Gamma, Dema, Brico, Hubo. De top-merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: een gesloten celstructuur

Belangrijke details over isolatiepremie in Hastière

Door te profiteren van een speciale premie wordt het investeren in je huis nog interessanter. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Netwerkbeheerder Fluvius komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Hastière aan kan bieden.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Overigens Bij minimaal 10 woningen in dezelfde straat of gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw huis / appartement op 3 verschillende plekken isoleert heb je ook recht op een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Hastière
Het is duidelijk: je kunt flink bezuinigen met vloer-, gevel of dakisolatie. Maar onderschat niet, als de energierekening naar beneden moet, moet je soms eerst flinke kosten maken. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een duurzame lening van maximaal €15.000 tegen een rentepercentage van 0% speciaal opgezet voor inwoners met een laag inkomen. Bekijk ook eens de groene leningen als AXA Bank energy@home, bpost bank energie lening, Record Credits energiekrediet, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Gebruikmakend van de adviezen van onze specialisten ontwikkel je het isolatieplan Heer wat dan voldoet aan jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? In welk jaar werd de woning gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er gedaan is. Geholpen door een warmtescan komt u erachter waar eventuele luchtlekken zijn. Het kan gaan om dun (tochtig) glas, verrotte muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Informeer bij de isolatiedeskundige in Heer voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Wat heb je te besteden? Het dak renoveren vergt meer geld dan de vloer. Vergeet niet: het resultaat van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan een reguliere spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het duidelijk waar de focus moet liggen? Dien verschillende aanvragen in bij goede isolatiebedrijven in Heer. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Start altijd met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze onderdelen resulteren gegarandeerd in een gezond klimaat in huis en flink lagere energiekosten. De volgorde van isoleren bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Installeer slimme ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is erg belangrijk voor een aangenaam klimaat in huis. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment