Woning isoleren Hermeton-Sur-Meuse

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Hermeton-Sur-Meuse? Gedegen isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? D.m.v. een paar maatregelen zoals isolatie van de schuur of naden en kieren dichten heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook bij meer moderne huizen zijn er verschillende opties met een prima rendement. Op deze website vind je handige informatie over isolatie Hermeton-Sur-Meuse. Je leest uitvoerig over vraagstukken over tochtstrips of tochtbanden en U-waarde. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-hermeton-sur-meuse-5540

 • Houd de warmte in huis en bespaar
 • Een optimaal binnenklimaat
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Vaak binnen 1 dag aangebracht
 • Hogere waarde van jouw huis

ProvincieNamen
GemeenteHastière
Postcode5540
Gasverbruik21.980 kWh
Stroomverbruik3490 kWh
Gemiddelde energierekening€170,11

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Zonde, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning door de vloer of dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe huizen met een geschikt energielabel van A of B zijn meestal grondig geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1974 t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. Later isoleren leidt tot lagere energielasten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op deze pagina ontdek je de populairste toepassingen om een woning in Hermeton-Sur-Meuse te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Je woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat resulteert in een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Hermeton-Sur-Meuse is interessant (ongeveer € 970 voor tussenwoningen) en het bespaart je al gauw €260 (jaarlijkst, tarieven februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) houdt warmte in huis en zorgt voor een laag energietarief. De kosten zijn zo’n €1950 en het bespaart circa €215 op jaarbasis. De beste aanpak is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn glaswol, folie, dekens, icynene. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste (oudere) huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Hermeton-Sur-Meuse kost gemiddeld €4800. Ben jij een klusser? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €970. Het voordeel loopt al gauw op tot €860 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Je huis houdt de warmte binnenboord. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Houd rekening met totale kosten van zo’n €13400. De winst is plusminus €900 p/jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere oplossing is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Verder zien we meerdere aantrekkelijke mogelijkheden. In het gedeelte hieronder bespreken we de meest populaire uitvoeringen.

 • Garage isoleren: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Schuur isolatie: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Isolatie van zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Dakkapel isoleren: Interessante optie voor klein budget
 • Isolatie kruipruimte: Weert ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Hermeton-Sur-Meuse (februari 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een structureel lagere energienota en uiteraard een milieuvriendelijke maatschappij? Isoleren van jouw woning in Hermeton-Sur-Meuse is dan misschien wel iets voor jou. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn er grote voordelen. Het isoleren van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2400 m3. Dat is dus al gauw €1475 (jaarlijks). Op deze pagina kijken we naar de uiteindelijke kosten wanneer je kiest voor een isolatiespecialist in Hermeton-Sur-Meuse. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de kosten stukken beter.

Wat is de terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat geld opzij gezet? Dan heb je zeker wel geluk. Het geschatte rendement komt overeen met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Het isoleren van je dak heeft men terugverdien in +/- 9 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts zes jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd in België. Per actie zie je de geschatte opbrengst met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€3250)
€595
(€6000)
€920
(€9950)
Vloerisolatie€140
(€1350)
€250
(€1650)
€315
(€3050)
Spouwmuur€230
(€900)
€430
(€2400)
€815
(€3325)
HR++ glas€200
(€2475)
€260
(€3475)
€380
(€4650)
isolatie hermeton-sur-meuse 5540

Professionele Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Fermacell
 • Recticel
 • Blauwplaat
 • Bahco

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Hermeton-Sur-Meuse?

Waarom juist nu mijn huis in Hermeton-Sur-Meuse isoleren?

Een vakkundige woningisolatie staat gelijk aan een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij als Luminus of Poweo, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat direct minder aardgas stoken en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een comfortabele leefomgeving en de woning neemt in waarde toe. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas & HR++ glas isoleert significant beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je minder hoeft te stoken. Eveneens biedt het meer comfort: geen tocht en kou bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3650 en dat levert gemiddeld op €270 elk jaar opnieuw. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan adviseren wij hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Bekijk eerst wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Op die manier ziet u op welke plekken er veel warmte lekt en waar de focus op moet liggen. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige acties zijn kostbaarder dan het alternatief. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Ingrijpende onderhoudswerkzaamheden zoals isolatie van vloer, gevel of dak kan men uit laten voeren door experts. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun jij al veel betekenen. Grote winst valt te behalen met naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, kopen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met velerlei geschikte materialen. Op deze pagina ontdek je meer info over het actuele aanbod. Te koop bij bekende bouwmarkten als Brico, Big Mat, Hubo, Gamma, Dema, Handy Home. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Alles over de huidige isolatiepremie in Hastière

Door een premie vanuit overheid of gemeente wordt een huis isoleren aantrekkelijker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? Deze welbekende energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Netwerkbeheerder Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Hastière op dit vlak doet.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Isolatieplannen met de buren? Vanaf 10 woningen in dezelfde straat of gemeente is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Zodra je jouw huis / appartement binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert profiteer je ook nog eens van een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Hastière
Het is duidelijk: je kunt enorm besparen met vloer-, gevel of dakisolatie. Bedenk wel, als de energierekening naar beneden moet, moet je eerst wel investeren. Als het nu gewoon te duur is kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een unieke lening van maximaal €15.000 tegen 0% rente bedoeld voor de kwetsbare inwoners. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, bpost bank energie lening, Record Credits energiekrediet, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Meteen werk van maken? Door middel van tips van onze adviseurs creëer je een isolatieplan Hermeton-Sur-Meuse wat aansluit op jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Kijk naar het bouwjaar en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er gedaan is. Via een warmtescan check je wat de zwakke punten van de woning zijn. Het kan gaan om enkel glas, traditionele muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Informeer bij de isolatiedeskundige in Hermeton-Sur-Meuse voor deskundig advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel wil je uitgeven? Maatregelen treffen rondom het dak is een stukje duurder dan de vloer. Het leuke is: de opbrengst van woningisolatie ligt altijd hoger dan de spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Vakmannen vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar je de eerste stappen gaat zetten? Neem contact op met meerdere erkende isolatiebedrijven in Hermeton-Sur-Meuse. Vergelijk altijd meerdere offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Dergelijke investeringen bieden sowieso een gezond wooncomfort en je verbruikt minder energie. Waar je mee begint bepaal je op basis van het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een correct geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Investeer in een ventilatieplanJe gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een aangenaam binnenklimaat. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment