Woning isoleren Warnant

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Warnant? Goed toegepaste isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een wat ouder huis? Dankzij een investering zoals bijvoorbeeld HR++ glas en isolerende raambekleding gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er tal van opties die je snel terugverdient. Op isolatiespecialisten.be tref je uitgebreide informatie over isolatie Warnant. We zoomen in op zaken als isolatie van verwarmingsbuizen en Pur Isolatieplaten. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Dien een aanvraag in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-warnant-5537

 • Lagere stookkosten
 • Geen vochtproblemen
 • Beperk CO-2 uitstoot
 • Ook geluidsdicht
 • Innovatieve manier van verwarmen

ProvincieNamen
GemeenteAnhée
Postcode5537
Gasverbruik21.960 kWh
Stroomverbruik3480 kWh
Gemiddelde energierekening€169,80

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In dat geval verdwijnt de warmte lucht in de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwhuizen met een hoger energielabel zijn doorgaans goed geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot 1985) valt er nog veel winst te behalen. De woning aanpakken resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op isolatiespecialisten.be vind jij de meest populaire methodes om jullie woning in Warnant te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Jouw huis gaat zuiniger om met de warmte in huis met als effect een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Warnant is goed te betalen (al vanaf € 960 voor tussenwoningen) en de potentiële besparing ligt op €210 per 12 maanden (kosten februari 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en een significant lagere energierekening. De kosten variëren rond €1900 en de besparing loopt op tot €185 p/jaar. De beste aanpak is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een prima oplossing als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiechape, PUR schuim, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is ontzettend zonde. Veel daken van Vlaamse woningen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Warnant kost plusminus €5800. Dit zelfstandig uitvoeren? De materiaalkosten zijn dan +/- €1070. De besparing loopt op tot €850 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Een huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Zo hoef je veel minder te stoken. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Voordelen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De investering is ongeveer €11400. Je profiteert van circa €860 elk jaar opnieuw. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere oplossing is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Aanvullende mogelijkheden

0zijn er nog enkele interessante opties. Hieronder bediscussiëren we de interessantste alternatieven.

 • Isoleren van garage: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isolatie van schuur: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isolatie van zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel isoleren: Voor de doe-het-zelver
 • Kruipruimte isoleren: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Warnant (februari 2024)?

Wil jij graag een lagere energierekening en uiteraard een groenere gemeenschap? Isoleren van de woning in Warnant is dan een uitstekende oplossing. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is de impact groot. De isolatie van een ouder huis kan aardgas besparen tot gemiddeld 2625 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1300 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op isolatiespecialisten.be calculeren we de gemiddelde kosten in het geval je kiest voor een isolatiespecialist in Warnant. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de onkosten veel aantrekkelijker.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan kun je het zeker overwegen. Het geschatte rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Een dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus 7,5 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 6 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden tref je de besparing in euro en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€4050)
€695
(€5200)
€1180
(€8300)
Vloerisolatie€160
(€1050)
€265
(€2050)
€395
(€2750)
Spouwmuur€235
(€1525)
€600
(€1925)
€830
(€3525)
HR++ glas€230
(€2550)
€315
(€3850)
€380
(€4750)
isolatie warnant 5537

Interessante Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Bauder
 • Borgh
 • Simson

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Warnant?

Waarom zou ik mijn huis in Warnant isoleren?

Een grondige woningisolatie resulteert in lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals Essent of Poweo, en is bovendien een groene investering. Concreet: minder aardgas gebruik en je CO2 vervuiling is minder. Het leidt tevens tot een gezond klimaat in huis en de waarde van de woning zal toenemen. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert significant beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft in huis waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Bovendien is het wooncomfort stukken beter: geen tocht en kou bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €4000, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €350 elk jaar opnieuw. Kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Bekijk eerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Hierdoor kom je erachter waar eventuele luchtlekken zijn en wat de snelle winsten zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige acties zijn wel duurder dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Omvangrijke acties als isoleren van gevel, dak of vloer kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met een klein budget kan je al veel aanpakken. Populaire vormen zijn naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie plakken en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen een heleboel materialen. In de box hieronder tref je een korte omschrijving van de opties / soorten en toepassingen. Dit ligt vaak ook in het schap bij grotere bouwmarkten als Big Mat, Gamma, Mr. Bricolage, Brico, Hubo, Dema. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Informatie over isolatiepremie in Anhée

Door gebruik te maken van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt je woning isoleren nog aantrekkelijker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De aantrekkelijke energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Een enkele netwerkbeheerder komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Anhée op dit vlak doet.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Overigens Vanaf 10 woningen kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw huidige woning isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) profiteer je ook nog eens van een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Anhée
Het is simpel: de energierekening kan flink omlaag met dak-, gevel of vloerisolatie. Maar onderschat niet, als je wilt besparen op je energierekening zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als het nu gewoon te duur is dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een aantrekkelijke lening (max €15.000) tegen een rentepercentage van 0% speciaal voor de kwetsbare inwoners. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, Crelan eco Energy, DHB Bank persoonlijke lening, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Middels de uitleg die hierna komt creëer je een isolatieplan Warnant wat schikt naar jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en pols bij de oude bewoners wat er gedaan is. Gebruikmakend van een warmtescan achterhaal je op welke plekken warmte vrijkomt. Onder andere enkel glas, ouderwetse muren of een lekkend dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Warnant voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het dak voorzien van een extra schil kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Leuk detail: de winst van een woningisolatie is significant beter dan de rente bij de bank. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Prijzen vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de meeste prioriteit heeft? Probeer altijd meerdere goede isolatiebedrijven in Warnant. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Start altijd met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze acties resulteren in een aangenaam binnenklimaat en zorgen voor een laag energietarief. De volgorde bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Slim ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Werk aan voldoende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar dit is bepalend voor een optimaal leefklimaat. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment