Woning isoleren Hastière-Par-Delà

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Hastière-Par-Delà? Een solide isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Heb je een oudere woning? D.m.v. een aantal stappen zoals bijvoorbeeld plat dak isoleren of radiatorfolie aanbrengen heb je een veel lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er interessante mogelijkhedendie je snel terugverdient. Op isolatiespecialisten.be komen we met diverse informatie over isolatie Hastière-Par-Delà. Dit gaan om bijvoorbeeld items als tochtprofielen en steenwol Isolatie. Weten waar voor jou de kansen liggen? Vul je gegevens in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-hastiere-par-dela-5541

 • Minder energielasten
 • Een comfortabel leefklimaat
 • Veel minder uitstoot van CO-2
 • Speciale groene leningen
 • Een gunstiger energielabel voor de woning

ProvincieNamen
GemeenteHastière
Postcode5541
Gasverbruik22.000 kWh
Stroomverbruik3500 kWh
Gemiddelde energierekening€170,42

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dat is verspilling, want zo vervliegt de warmte van de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Besteed hier dus aandacht aan. Woningen van na 1995 met een hoger energielabel zijn meestal correct geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot ongeveer 1990) is er vaak nog weinig gebeurd. De woning aanpakken heeft direct effect op de energierekening, is goed voor het milieu, en is razendsnel terugverdient. Op deze pagina achterhaal je de meest interessante manieren om jouw woning in Hastière-Par-Delà te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Het huis is in staat om de warmte beter vast te houden, met als gevolg een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Hastière-Par-Delà is betaalbaar (om en nabij de € 980 voor rijtjeshuizen) en het bespaart flink geld, tot wel €185 (jaarlijkst, tarieven februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en maakt dat de energierekening minder wordt. De tarieven variëren rond €1925 en het bespaart circa €205 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is door middel van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als folie, glaswol, steenwol, dekens. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt verliest veel warmte. De daken van de meeste huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Hastière-Par-Delà kost je zo’n €5350. Doe je het zelf? Hiervoor betaal je stukken minder, €980. De besparing loopt op tot €770 p/jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Een woning verliest niet onnodig warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Positieve aspecten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je weer nieuwe muren hebt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11400. Je profiteert van ongeveer €840 op jaarbasis. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatieve optie is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Ook zien we nog een aantal interessante oplossingen. In de volgende paragraaf beschrijven we de meest interessante opties.

 • Garage-isoleren: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Schuur isolatie: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isoleren zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Isoleren dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isoleren kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Hastière-Par-Delà (februari 2024)?

Wil jij minder hoge stookkosten en ook een CO-2 reducerende samenleving? Isoleren van jouw huis in Hastière-Par-Delà is dan een zeer geschikte maatregel. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een bestaande woning kan een aardgas besparing realiseren van 2900 m3. De besparing komt neer op €800 p/jaar. Op ons isolatie portaal kijken we naar de kosten (bij benadering) zodra dit laat doen door een isolatiespecialist in Hastière-Par-Delà. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de totale kosten stukken betaalbaarder.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Je huis beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat geld opzij gezet? Begin dan maar met afwegen. Het geschatte rendement komt overeen met een royale 5% spaarrekening. Dakisolatie kan terugverdiend worden in 8 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 4 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per doel kun je de verwachte opbrengst bekijken en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€3200)
€615
(€5700)
€1160
(€9750)
Vloerisolatie€160
(€1300)
€225
(€1750)
€355
(€2950)
Spouwmuur€270
(€1000)
€660
(€1950)
€840
(€3050)
HR++ glas€195
(€2675)
€280
(€4175)
€410
(€4600)
isolatie hastiere-par-dela 5541

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Simson
 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Ursa
 • NMC

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Hastière-Par-Delà?

Waarom moet ook ik mijn huis in Hastière-Par-Delà isoleren?

Een degelijke woningisolatie leidt tot structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf als Essent en Comfort Energy, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en je CO2 vervuiling is minder. Dit heeft als resultaat een prettig binnenklimaat en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert vele malen beter enkel glas of normaal dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat resulteert in lagere stookkosten. Ook geeft het extra comfort: geen last van koudeval en/of tocht en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3550 en geeft een besparing van €315 p/jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Ga dan direct voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Schets voor jezelf de situatie wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Op basis daarvan ontdek je waar de meeste warmte ontsnapt en wat de quick win zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige acties zijn wel duurder dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Grootse activiteiten als isolatie van gevel, vloer of dak moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine investering kun jij al veel betekenen. Je kunt denken aan dichten van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie toevoegen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verschillende soorten materialen. Op isolatiespecialisten.be bekijk je een handig overzicht van veel gebruikte types. Vaak wel op voorraad bij erkende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Handy Home, Dema, Gamma, Big Mat, Brico. Erkende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: gemakkelijk te bewerken (zagen of snijden)
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Aanvragen van isolatiepremie in Hastière

Door de ondersteuning van een speciale premie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog lucratiever. Heb ik recht op zo’n subsidie? De populaire energiepremie is er op meerdere niveau’s. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Hastière voor jou kan doen.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Isoleren met de hele buurt? In het geval van ten minste 10 woningen in 1 gemeente of straat mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je jouw woning of appartement op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) is er daarbovenop een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Hastière
Het is overduidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met gevel-, dak of vloerisolatie. Maar, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je eerst wel investeren. Als er te weinig financiële middelen zijn is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) tegen 0% rente speciaal voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Bekijk ook eens de groene leningen als Beobank ecokrediet, DHB Bank persoonlijke lening, Cetelem ecologische Renovatielening, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Door gebruik te maken van onderstaande tips ontwikkel je het isolatieplan Hastière-Par-Delà wat aansluit op dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Bepaal de leeftijd van de woning en bekijk altijd goed welke maatregelen getroffen zijn. Door gebruik te maken van een warmtescan wordt het duidelijk wat er aan warmte weglekt. Het kan gaan om de afwezigheid van dubbel glas, gammele muren of lekkages. Bezoek een isolatiedeskundige in Hastière-Par-Delà voor advies op maat.

 2. Wat is jou budget?

  Wat is het budget? Een oplossing voor je dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Het leuke is: de besparing die je realiseert met woningisolatie is veel lucratiever dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Experts vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de meeste prioriteit heeft? Vraag prijzen op bij betrouwbare isolatiebedrijven in Hastière-Par-Delà. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze vormen hebben als resultaat een aangename warme woning en verlagen het energiegebruik. Waar jij mee start bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een gedegen geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Werk aan een ventilatieplanJe gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een optimaal klimaat in huis. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment