Woning isoleren Godinne

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Godinne? Goede isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Door middel van haalbare maatregelen zoals de kruipruimte isoleren of verwarmingsbuizen isoleren kan je al veel geld besparen. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er veel mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hieronder ontdek je nuttige informatie over isolatie Godinne. Denk aan vraagstukken over isolatie van de zolder en PIR isolatie. Meteen besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-godinne-5530

 • Significant lagere energiekosten
 • Een comfortabel klimaat in huis
 • Een duurzame oplossing
 • Ook voor doe-het-zelver
 • Je huis wordt meer waard

ProvincieNamen
GemeenteYvoir
Postcode5530
Gasverbruik21.860 kWh
Stroomverbruik3430 kWh
Gemiddelde energierekening€168,26

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In dit scenario verlies je de warmte van je CV door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Laat dus geen warmte ontsnappen. Woningen van na 1995 met een hoger energielabel zijn in de basis gedegen geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot 1985) is dat veel minder het geval. Het maken van een isolatieplan heeft direct effect op de energierekening, is goed voor het milieu, en heeft een uitstekend rendement. Op deze website check jij de meest interessante stappen om jouw woning in Godinne te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze lege ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Een huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat resulteert in een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Godinne is goed te betalen (vanaf ongeveer € 850 voor een kleine woning) en je bespaart al snel €210 per jaar (kosten februari 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en verlaagt het energiegebruik. De onkosten zijn gemiddeld €1725 en je bespaart op de energierekening, tot wel €275, ieder jaar weer. De meest toegepaste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, EPS parels, isolatiematrassen, PUR schuim. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is ontzettend zonde. Het gros van de daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Godinne kost zo’n €4550. Ben jij een klusser? Dan betaal jij ongeveer €1070. Het voordeel loopt al gauw op tot €880 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Het woonobject is in staat om de warmte beter vast te houden. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Positieve aspecten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €11800. Dit levert op grofweg €820 elk jaar opnieuw. Mag je de buitenkant niet veranderen? Je kunt dan kiezen voor om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder zien we diverse alternatieve opties. In het volgende overzicht beoordelen we de meest interessante oplossingen.

 • Isolatie garage: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Schuur-isoleren: Een schuur om van te genieten
 • Zolder-isoleren: Beter wooncomfort op zolder
 • Dakkapel isolatie: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isolatie van kruipruimte: Minder last van ongedierte

Wat zijn de kosten van isolatie in Godinne (februari 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge stookkosten en tegelijkertijd een duurzame samenleving? Isoleren van jouw huis in Godinne is dan een uitstekende oplossing. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is veel winst te boeken. De isolatie van een ouder huis bespaart aardgas tot wel 2575 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1200 per 12 maanden. Op deze pagina vind je de gemiddelde kosten zodra dit laat doen door een isolatiespecialist in Godinne. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de onkosten veel voordeliger.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Heb je zelf wat geld over? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Een isolatie van het dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen zeven jaar en voor een spouwmuur is dat maar vijf jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per mogelijkheid kun je de verwachte opbrengst bekijken en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€4350)
€795
(€5850)
€1040
(€8250)
Vloerisolatie€130
(€1250)
€250
(€2600)
€330
(€2800)
Spouwmuur€320
(€1125)
€750
(€2425)
€945
(€3600)
HR++ glas€200
(€2550)
€325
(€3775)
€385
(€4500)
isolatie godinne 5530

Plaatsen in de omgeving:

Bekende Isolatiemerken:

 • Bauder
 • HPX
 • Eurofast
 • Fermacell
 • Isolatieshop

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Godinne?

Waarom mijn woning in Godinne isoleren?

Een gedegen woningisolatie mondt uit in een lagere gas- en stroomrekening bij een energieaanbieder als Eneco en Wase Wind, en is goed voor het milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je stoot minder CO2 uit. Dit betekend concreet een comfortabel leefklimaat en de waarde van jouw woning stijgt. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft binnen wat resulteert in lagere stookkosten. Verder merkt men een verbeterd comfort in huis: minder tocht en kou rond het raam en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3175, waarbij u een besparing realiseert van €345, ieder jaar weer. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Ga dan direct voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Analyseer allereerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Dan achterhaalt u op welke plekken er veel warmte lekt en waar de de meeste besparing ligt. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige acties zijn wel duurder dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil je graag je huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Uitgebreide activiteiten als isoleren van gevel, vloer of dak zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Voorbeelden zijn naden en kieren dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, gebruik maken van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verscheidene materialen. Onderstaand lees je een korte omschrijving van de diverse mogelijkheden. Je kunt het ook zelf kopen bij erkende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Brico, Handy Home, Big Mat, Dema, Gamma. De top-merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: een gesloten celstructuur

Informatie rondom isolatiepremie in Yvoir

Dankzij de premies van de gemeente wordt jouw woning van isolatie voorzien nog leuker. Heb ik recht op zo’n subsidie? Deze welbekende energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Yvoir meebetaalt.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Samen met de buren besparen? Als er sprake is van 10 woningen in 1 gemeente of straat kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Zodra je jouw woning of appartement op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) heb je ook recht op een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Yvoir
Het mag duidelijk zijn: de stookkosten gaat flink omlaag met isoleren van gevel, vloer of dak. Maar, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je nu te weinig geld hebt dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 tegen een rentepercentage van 0% in het leven geroepen voor de meest kwetsbare inwoners. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals AXA Bank energy@home, Beobank ecokrediet, DHB Bank persoonlijke lening, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Geholpen door het onderstaande stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Godinne wat in lijn is met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Wat is de leeftijd van het huis en achterhaal ook zeker wat er gedaan is. Geholpen door een warmtescan ontdekt u op welke plekken er veel warmte lekt. Voorbeelden zijn dun (tochtig) glas, gammele muren of een lekkend riool. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Godinne voor uitgebreid advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het dak voorzien van een extra schil vergt meer geld dan de vloer. Bedenk wel: het resultaat van de woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer altijd meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Godinne. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze acties resulteren gegarandeerd in een aangenaam warm huis en je verbruikt minder energie. De planning bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Voldoende ventileren

  In het geval van goede isolatie kan er ongezonde lucht ontstaan. Zorg dus voor een professionele ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is essentieel voor een comfortabel binnenklimaat. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment