Woning isoleren Verlée

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Verlée? Goede isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Middels een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld isolatie van de spouw en radiatorfolie kan je een forse besparing realiseren. Ook voor nieuwere woningen zijn er verschillende opties die financieel erg interessant zijn. Onderstaand tref je nuttige informatie over isolatie Verlée. We bespreken zaken als kieren dichten en verschillende materialen. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Schets jouw situatie en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-verlee-5370

 • De energienota gaat omlaag
 • Bescherm tegen vocht
 • Zet het milieu op 1
 • Ook geluidswerend
 • Minder last van stijgende energieprijzen

ProvincieNamen
GemeenteHavelange
Postcode5370
Gasverbruik21.450 kWh
Stroomverbruik3525 kWh
Gemiddelde energierekening€168,69

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Is je woning niet goed geïsoleerd? In dat geval verdwijnt de warmte lucht in de woning door ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Houd de warmte in huis. Moderne woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn grondig geïsoleerd. Bij oude huizen (tot plusminus 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Bijgaand bekijk je de meest interessante acties om jullie woning in Verlée te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Een huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat resulteert in een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Verlée is betaalbaar (vanaf ongeveer € 990 voor tussenwoningen) en het bespaart je al gauw €255 per 12 maanden (tarieven februari 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en verlaagt het energiegebruik. De kosten zijn gemiddeld €1950 en het bespaart circa €240 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als PUR schuim, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, EPS parels. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Verlée kost plusminus €5900. Klus je zelf graag thuis? Dan is het een stuk voordeliger €990. De besparing loopt op tot €730 per jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Het huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Zo hoef je veel minder te stoken. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De eenmalige investering bedraagt €12800. Dit levert op circa €800 p/jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatief is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Ook kennen we nog enkele alternatieve alternatieven. In onderstaande tekst bespreken we de meest toegepaste mogelijkheden.

 • Isolatie garage: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Schuur isoleren: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Zolder-isoleren: Een van de effectiefste methodes
 • Dakkapel-isoleren: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isolatie van kruipruimte: Minder last van ongedierte

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Verlée (februari 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge stookkosten en natuurlijk een milieuvriendelijke samenleving? Isoleren van een huis in Verlée is dan misschien wel iets voor jou. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is de impact groot. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot wel 2000 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €800 per jaar. Op deze website tref je de totale kosten op het moment dat je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Verlée. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de prijzen stukken betaalbaarder.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat geld opzij gezet? Begin dan maar met afwegen. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 5 procent rente. Het dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus 8,5 jaar en bij een spouwmuur is dat 5,5 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per actie kan jij kijken hoeveel het oplevert en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€4300)
€885
(€6150)
€1120
(€9000)
Vloerisolatie€150
(€1150)
€220
(€2150)
€360
(€3100)
Spouwmuur€375
(€1650)
€500
(€2600)
€835
(€3475)
HR++ glas€190
(€1975)
€310
(€3775)
€395
(€5325)
isolatie verlee 5370

Erkende Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Bahco
 • Delta

Meer weten over het isolatiebedrijf in Verlée?

Waarom juist nu mijn huis in Verlée isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie betekent lagere energiekosten bij een energieaanbieder zoals Essent en Comfort Energy, en is ook een heel groene oplossing. Je verbruikt veel minder aardgas en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een optimale leefomgeving en een flinke toename van de woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas of HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte kan niet ontsnappen wat resulteert in lagere stookkosten. Overigens merkt men een verbeterd comfort in huis: geen last van koudeval en/of tocht en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3850, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €340 per jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Breng eerst in kaart op welke manier er nu is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Voer een warmtescan uit. Op basis daarvan ontdek je waar eventuele luchtlekken zijn en waar de aandacht naar uit moet gaan. De volgorde is niet heel relevant. Sommige acties zijn duurder i.v.m. ander opties. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil je jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Ingrijpende maatregelen als vloer-, gevel of dakisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine investering zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld dichten van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, kopen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met uiteenlopende materialen. Onderstaand bekijk je meer info over het huidige assortiment. Goed verkrijgbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Dema, Big Mat, Mr. Bricolage, Handy Home, Gamma, Brico. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Aanvragen van isolatiepremie in Havelange

Mede door de premies van de gemeente wordt je woning isoleren nog lucratiever. Heb ik recht op subsidie? De speciale energiepremie is er op meerdere niveau’s. Dat werkt als volgt:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) en check wat de gemeente Havelange in dit verhaal kan kan doen.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Bij minimaal 10 woningen in 1 straat kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Als je jouw huidige woning op 3 verschillende plekken isoleert profiteer je ook nog eens van een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Havelange
Het is onmiskenbaar: je kunt enorm besparen dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Maar onderschat niet, om te besparen op de energiekosten heb je wel wat geld nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een speciaal soort lening (max. €15.000) zonder rente (0%) speciaal voor inwoners met een laag inkomen. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Belfius Bank groene renovatielening, Beobank ecokrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Ga jij ook van start? Door gebruik te maken van tips van onze adviseurs kom je met een isolatieplan Verlée wat dan voldoet aan jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en achterhaal ook zeker wat er op dit moment al gedaan is. Geholpen door een warmtescan analyseert u wat de zwakke punten van de woning zijn. Onder andere dubbel glas, afgeleefde muren of een lekkend riool. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Verlée voor advies op maat.

 2. Bepaal het budget

  Wat zijn financiële eisen? Het dak voorzien van een extra schil vergt meer geld dan de vloer. Vergeet niet: het resultaat van de woningisolatie ligt altijd hoger dan de huidige spaarrente. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Specialisten vergelijken

  Ben je er achter waar je gaat beginnen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere professionele isolatiebedrijven in Verlée. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vormen leiden tot een gezond wooncomfort en verlagen het energiegebruik. De volgorde van maatregelen is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Goede ventilatie

  In een gedegen geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Zorg dus voor voldoende ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is cruciaal een prettig klimaat in huis. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment