Woning isoleren Rijkel

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Rijkel? Goed toegepaste isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Eigenaar van een ouder huis? D.m.v. haalbare maatregelen zoals isolatie van de spouwmuur en buisisolatie gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er isolerende maatregelen die je snel terugverdient. Op deze website komen we met nuttige informatie over isolatie Rijkel. Bijvoorbeeld topics als de spouw isoleren en koudebruggen. Meteen besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-rijkel-3840

 • Lagere energierekening
 • Einde van vochtproblemen
 • Gereduceerde CO-2 uitstoot
 • Dient ook als geluidsisolatie
 • Waardevermeerdering huis

ProvincieLimburg
GemeenteBorgloon
Postcode3840
Gasverbruik20.890 kWh
Stroomverbruik3345 kWh
Gemiddelde energierekening€162,30

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dan zal er veel warmte ontsnappen naar buiten via muren, het dak of de vloer. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwhuizen met een goed of uitstekend energielabel zijn veelal uitstekend geïsoleerd. Bij een oud huis (tot plusminus 1985) is dit vaak niet zo. De woning aanpakken heeft direct effect op de energierekening, is een groene investering, en is razendsnel terugverdient. Bijgaand ontdek je de meest rendabele onderdelen om je woning in Rijkel te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit stukje kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Een woning houdt de warmte binnenboord, met als gevolg een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Rijkel is goed te betalen (al vanaf +/- € 890 voor een tussenhuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €195 per jaar (prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) houdt warmte in huis en veel lagere gaskosten. De onkosten variëren rond €1725 en het bespaart circa €215 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Voorwaarde is wel dat de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals PUR schuim, chips, isolatiechape, vloerisolatieplaten. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is een enorme energieverspiller. Veel daken van Vlaamse woningen zijn matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Rijkel kost zo’n €5800. Dit zelfstandig uitvoeren? De materiaalkosten zijn dan +/- €1050. De potentiële besparing ligt op €780 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Een huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12100. Hiermee bespaar je ongeveer €840 elk jaar opnieuw. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatieve optie is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder onderscheiden we meerdere aantrekkelijke opties. Hierna beschrijven we de meest toegepaste opties.

 • Isoleren van garage: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Isoleren schuur: Ook in de winter een warme schuur
 • Zolder-isoleren: Aangenaam warm op zolder
 • Isolatie van dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isolatie van kruipruimte: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Rijkel (februari 2024)?

Streef jij naar minder hoge energiekosten en tegelijk een groenere toekomst? Isoleren van een woning in Rijkel is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen oud en nieuw kan er veel bereikt worden. De isolatie van een oude woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2000 m3. Dat komt neer op €1250 per 12 maanden. Op ons isolatie portaal vind je de totale prijs als je kiest voor een isolatiespecialist in Rijkel. Ben jij zelf een handige klusser? De kosten zijn in dat geval stukken betaalbaarder.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat geld opzij gezet? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Dak-isolatie kan men terugverdienen in zeven jaar en bij een spouwmuur is dat vijf jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per soort tref je de besparing in euro en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€3550)
€575
(€6250)
€1080
(€9650)
Vloerisolatie€150
(€1450)
€245
(€2450)
€310
(€2800)
Spouwmuur€340
(€1725)
€610
(€1925)
€795
(€3100)
HR++ glas€190
(€2275)
€260
(€3500)
€405
(€4750)
isolatie rijkel 3840

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Isover
 • NMC
 • Kingspan Unidek
 • Fermacell

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Rijkel?

Waarom juist nu mijn huis in Rijkel isoleren?

Een grondige woningisolatie draait uit op minder energiekosten bij een energiebedrijf als Essent of Trevion, en is ook een heel groene oplossing. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je CO2 vervuiling is minder. Het gevolg daarvan is een gezond leefklimaat en de woning neemt in waarde toe. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert significant beter dan enkel of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je minder hoeft te stoken. Tevens neem het leefcomfort toe: geen last van koudeval en/of tocht en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3400 en geeft een besparing van €305 p/jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan kan je het beste meteen overstappen op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Ga eerst eens na hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en hoe dat precies is aangebracht. Probeer de warmtescan. Dan zie je waar de meeste warmte ontsnapt en wat de quick win zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige acties zijn wel duurder dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Uitvoerige onderhoudswerkzaamheden zoals isolatie van dak, vloer of gevel moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met een klein budget zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Wat veel toegepast wordt is dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie toevoegen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met velerlei geschikte materialen. Op isolatiespecialisten.be ontdek je een korte omschrijving van veel toegepaste manieren. Doorgaans beschikbaar bij grotere bouwmarkten als Mr. Bricolage, Gamma, Dema, Handy Home, Hubo, Big Mat. Kies een A-merk zoals Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: gemakkelijk te bewerken (zagen of snijden)
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Info over isolatiepremie in Borgloon

Met behulp van de geldende premie wordt het investeren in je huis nog uitnodigender. Heb ik recht op subsidie? De speciale energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Netwerkbeheerder Fluvius ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) om te weten te komen wat de gemeente Borgloon in dit verhaal kan kan doen.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? In het geval van ten minste 10 woningen in 1 straat kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Als je jouw huidige woning op 3 verschillende plekken isoleert kun je een beroep doen opeen totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Borgloon
Het is evident: je kunt besparen op de energiekosten met isolatie van vloer, gevel of dak. Onthoud wel, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel wat geld nodig. Als je onvoldoende budget hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een duurzame lening van maximaal €15.000 tegen een rentepercentage van 0% opgezet voor kwetsbare woningeigenaren. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als AXA Bank energy@home, bpost bank energie lening, Record Credits energiekrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Jouw woning aanpakken? Door middel van tips van onze adviseurs schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Rijkel wat dan voldoet aan jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Kijk naar het bouwjaar en maak een rondje om te kijken wat er op dit moment al gedaan is. Via een warmtescan wordt het duidelijk op welke plekken warmte vrijkomt. Voorbeelden zijn dubbel glas, verouderde muren of lekkages. Bezoek een isolatiedeskundige in Rijkel voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Naar welke tarieven kijk je? Jouw dak behandelen kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk altijd: de besparing die je realiseert met woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de rente bij de bank. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Weet je waar de meeste prioriteit heeft? Dien verschillende aanvragen in bij lokale isolatiebedrijven in Rijkel. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze vormen dragen bij aan een gezond klimaat in huis en je verbruikt minder energie. De planning is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In het geval van goede isolatie loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Installeer een werkende ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar dit is bepalend voor een gezond wooncomfort. Onder andere via mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment