Woning isoleren Wijer

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Wijer? Goede isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Middels een investering als bijv. de zolder isoleren en isolerende raamfolie heb je een veel lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er voldoende mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Op deze pagina komen we met uiteenlopende informatie over isolatie Wijer. Denk aan vraagstukken over schuimstrips en spuitisolatie. Direct aan de slag? Schets jouw situatie en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-wijer-3850

 • Uitstekend rendement
 • Temperatuur in eigen hand
 • Veel minder uitstoot van CO-2
 • Meer stilte in huis
 • Minder afhankelijk van energiemaatschappij

ProvincieLimburg
GemeenteNieuwerkerken
Postcode3850
Gasverbruik20.930 kWh
Stroomverbruik3365 kWh
Gemiddelde energierekening€162,92

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In dat geval vervliegt de warmte van de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Erg zonde van de energiekosten! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn doorgaans solide geïsoleerd. Bij oude huizen (bouwjaar t/m 1982) is dat een stuk minder. Starten met isolatie leidt tot lagere energielasten, is een groene investering, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op isolatiespecialisten.be ontdek jij de interessantste manieren om een woning in Wijer te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze lege ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. De woning houdt warmte beter vast, en dat resulteert in een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Wijer is goed te betalen (rond de € 970 voor tussenwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €225 per jaar (prijzen december 2023).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en maakt dat de energierekening minder wordt. De onkosten bedragen zo’n €1600 en het rendement ligt op zo’n €185 per jaar. De beste aanpak is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn chips, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, isolatiechape. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie maakt dat er veel energie verloren gaat. De meeste daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Wijer kost plusminus €5900. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal je alleen de materialen van €1060. Het rendement is al snel €750, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Het woonobject gaat zuiniger om met de warmte in huis. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De eenmalige investering bedraagt €12800. De winst is pakweg €990 elk jaar opnieuw. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatief is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder bestaan er nog meer rendabele uitvoeringen. In het volgende overzicht praten we over de populairste mogelijkheden.

 • Isolatie garage: Een garage om van te genieten
 • Isoleren schuur: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Zolder-isoleren: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Dakkapel-isoleren: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isolatie kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Wijer (december 2023)?

Streef jij naar een structureel lagere energienota of een groenere gemeenschap? Isoleren van jouw woning in Wijer is dan een zeer geschikte maatregel. Bij oude én nieuwere woningen is de impact groot. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2400 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1450 p/jaar. Op isolatiespecialisten.be komen we met de totale prijs wanneer je het laat doen door een isolatiespecialist in Wijer. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de tarieven veel betaalbaarder.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement wordt vaak vergeleken met 6 procent rente. Het isoleren van je dak verdien je terug in zo’n 8 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 5,5 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per actie kun je de verwachte opbrengst bekijken met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€3900)
€585
(€6950)
€1230
(€9800)
Vloerisolatie€140
(€1500)
€205
(€2150)
€395
(€3150)
Spouwmuur€265
(€1575)
€550
(€2075)
€780
(€3550)
HR++ glas€205
(€2575)
€300
(€3050)
€350
(€5075)
isolatie wijer 3850

Gangbare Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Recticel
 • Petralana
 • Simson
 • Kingspan

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Wijer?

Wat is het voordeel van mijn woning in Wijer isoleren?

Een goede woningisolatie resulteert in minder energiekosten bij een energieaanbieder als Luminus en Antargaz, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat direct minder aardgas stoken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het leidt tevens tot een aangenaam klimaat in huis en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft in huis wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Overigens biedt het meer comfort: minder tocht en kou rond het raam en ook van condens zul je geen last meer hebben. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3525 en dat bespaart tot €240 p/jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Ga dan direct voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Breng eerst in kaart wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Op die manier analyseer je hoeveel warmte de woning verliest en wat de eerste stappen dus zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene keuze is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil jij ook een woning beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Grote projecten zoals isolatie van gevel, dak of vloer kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar veel kan je ook zelf. Ook met beperkte financiële middelen zijn grote winsten te boeken. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichtkitten, tochtstrips aanbrengen, integreren van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van heel wisselende materialen. Op deze website lees je praktische info over het huidige assortiment. Je kunt het ook zelf kopen bij erkende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Dema, Big Mat, Hubo, Brico, Handy Home. Erkende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Informatie rondom isolatiepremie in Nieuwerkerken

Met behulp van de premies van de gemeente wordt je woning isoleren nog lucratiever. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? Zo’n energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Een aantal netbeheerders in België komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Nieuwerkerken op dit vlak doet.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? In het geval van ten minste 10 woningen in dezelfde straat of gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw woning of appartement isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) heb je ook recht op de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Nieuwerkerken
Het is duidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van dak, gevel of vloer. Maar, om te besparen op de energiekosten is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je onvoldoende budget hebt is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een interessante lening van max. €15.000 zonder rente (0%) opgezet voor de meest kwetsbare inwoners. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Crelan eco Energy, Cetelem ecologische Renovatielening, Belfius Bank groene renovatielening, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Door de uitleg die hierna komt kom je met een isolatieplan Wijer wat strookt met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en achterhaal ook zeker welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Op basis van een warmtescan achterhaalt u waar de zwakke plekken liggen. Voorbeelden zijn warmtedoorlatend glas, afgeleefde muren of een lekkend riool. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Wijer voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat is het budget? Jouw dak behandelen is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed nieuws: de opbrengst van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Dien verschillende aanvragen in bij plaatselijke isolatiebedrijven in Wijer. Vergelijk rustig een aantal offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Kijk als eerste naar HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze onderdelen hebben als resultaat een gezonde leefomgeving en zorgen voor een laag energietarief. Waar jij mee start bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Goede ventilatie

  In een solide geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Installeer een ventilatieplanHet vraagt wel wat stroom, maar het is erg belangrijk voor een prettig binnenklimaat. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment