Woning isoleren Kerniel

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Kerniel? Gedegen isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Heb je een oudere woning? D.m.v. een aantal stappen als muren isoleren en tochtbanden heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er interessante mogelijkhedendie je razendsnel weer terugverdient. Onderstaand tref je handige informatie over isolatie Kerniel. Dit kan gaan om zaken als isolatie buitenkant gevel en condensvorming. Direct aan de slag? Geef jouw voorkeuren door en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-kerniel-3840

 • Tot €600 per jaar besparen
 • Een gezonde leefomgeving
 • Beperkte uitstoot van CO-2
 • Maak je huis stiller
 • Lange garanties en goede voorwaarden

ProvincieLimburg
GemeenteBorgloon
Postcode3840
Gasverbruik20.860 kWh
Stroomverbruik3330 kWh
Gemiddelde energierekening€161,84

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In dit scenario vervliegt de warmte van de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwhuizen met een goed of uitstekend energielabel zijn degelijk geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Later isoleren bespaart veel energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In de volgende paragraaf achterhaal jij de meest rendabele acties om een woning in Kerniel te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit stukje kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Je woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en faciliteert een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Kerniel is aantrekkelijk (vanaf plusminus € 760 voor tussenwoningen) en het bespaart je al gauw €295 (jaarlijkst, tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) geeft de kou geen kans en flink lagere energiekosten. De prijzen bedragen zo’n €1975 en het rendement ligt op zo’n €195 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn EPS parels, chips, vloerisolatieplaten, isolatiechape. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Kerniel kost plusminus €4550. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal jij ongeveer €1040. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €850, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Jouw huis verliest niet onnodig warmte. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11200. Dit levert op ong. €910 elk jaar opnieuw. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere mogelijkheid is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Als aanvulling op bovenstaande noemen we allerlei mogelijke vormen. In de volgende paragraaf beschrijven we de meest rendabele vormen.

 • Garage isolatie: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Schuur isoleren: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Isolatie zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isoleren van dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte isolatie: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Kerniel (mei 2024)?

Willen jullie ook bezuinigen op de energiekosten en uiteraard een energiebewuste maatschappij? Isoleren van een woning in Kerniel is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een bestaande woning betekent wel een aardgas besparing van 2075 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1400 (jaarlijks). Op isolatiespecialisten.be bekijk je de totale kosten wanneer je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Kerniel. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De totaalprijs is dan erg interessant.

Wat is de terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je het super snel terugverdient. Beschik jij over voldoende geld? Dan is het erg interessant. Het geschatte rendement komt overeen met een spaarrekening met 5 procent rente. Dak-isolatie verdien je terug in zo’n 9 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 4,5 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per oplossing zie je welk bedrag je kunt besparen met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€3200)
€605
(€5700)
€1140
(€8650)
Vloerisolatie€115
(€1400)
€235
(€1650)
€320
(€3400)
Spouwmuur€275
(€1000)
€670
(€2375)
€830
(€3050)
HR++ glas€230
(€2725)
€325
(€4100)
€355
(€4875)
isolatie kerniel 3840

Bekende Isolatiemerken:

 • Bauder
 • HPX
 • Eurofast
 • Fermacell
 • Isolatieshop

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Kerniel?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Kerniel isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie leidt tot lagere stookkosten bij een energieleverancier zoals Eneco of Antargaz, en is ook een heel duurzame keuze. Je verbruikt veel minder aardgas en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een prettige leefomgeving en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas of HR++ glas isoleert veel beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Tevens geeft het extra comfort: minder tocht en kou rond het raam en minder last van condensvorming. Ook isoleert het geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3550, dat betekent een winst van 310, ieder jaar weer. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Stap dan direct over op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Schets voor jezelf de situatie wat er geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Vandaar achterhaal je waar de zwakke plekken liggen en wat de snelle winsten zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene optie is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meeste winst valt te behalen rondom de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Ook de woning beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Grootse activiteiten als isoleren van gevel, dak of vloer zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine portemonnee zijn grote winsten te boeken. Je kunt denken aan naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie gebruiken en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verscheidene materialen. Op isolatiespecialisten.be bekijk je een beknopte omschrijving het actuele aanbod. Je kunt het ook zelf kopen bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Gamma, Big Mat, Mr. Bricolage, Handy Home, Brico, Dema. Bekende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Info over isolatiepremie in Borgloon

Door de huidige premies wordt energie besparen met isoleren nog interessanter. Heb ik recht op zo’n subsidie? Zo’n energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Borgloon aan kan bieden.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Isoleren met de hele buurt? Vanaf 10 huizen in een straat of gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) kun je aanspraak doen op een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Borgloon
Het is simpel: je kunt enorm besparen met isoleren van gevel, dak of vloer. Maar, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je nu te weinig geld hebt dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een interessante lening van max. €15.000 met 0% rente opgezet voor kwetsbare woningeigenaren. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals bpost bank energie lening, AXA Bank energy@home, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Dankzij het onderstaande stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Kerniel wat aansluit op jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar is het huis gebouwd, en maak een rondje om te kijken wat er reeds is uitgevoerd. Via een warmtescan check je wat er aan warmte weglekt. Bijvoorbeeld dubbel glas, ouderwetse muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Kerniel voor uitgebreid advies.

 2. Wat is jou budget?

  Wat mag het project kosten? Een oplossing voor je dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Leuk detail: de opbrengst van woningisolatie ligt altijd hoger dan een reguliere spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Installateurs vergelijken

  Ben je er achter waar de meeste prioriteit heeft? Vraag prijzen op bij regionale isolatiebedrijven in Kerniel. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze onderdelen dragen bij aan een prettig wooncomfort en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Waar je mee begint bepaal je op basis van het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In het geval van goede isolatie kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Zorg dus voor een werkende ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is cruciaal een aangenaam binnenklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment