Woning isoleren Gors-Opleeuw

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Gors-Opleeuw? Grondige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Dankzij een investering zoals bijvoorbeeld isolatie van platte dak of schuimstrips worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er allerlei kansen die ontzettend rendabel zijn. Op ons isolatie portaal lees je nuttige informatie over isolatie Gors-Opleeuw. Je kunt denken aan vraagstukken over isolatie van schuine dak en lambda waarde. Meteen besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-gors-opleeuw-3840

 • Energiekosten gaan omlaag
 • Een aangenaam leefklimaat
 • Minder CO2 uitstoot is goed voor milieu
 • Dient ook als geluidsisolatie
 • Veel keuze in leveranciers

ProvincieLimburg
GemeenteBorgloon
Postcode3840
Gasverbruik20.790 kWh
Stroomverbruik3595 kWh
Gemiddelde energierekening€167,51

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Zonde, want zo verlies je de warmte van je CV door ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe huizen met een energielabel A of B zijn vaak kwalitatief geïsoleerd. Bij oude huizen (tot ongeveer 1990) valt er nog veel winst te behalen. Het maken van een isolatieplan heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Verderop zie je de meest rendabele onderdelen om jullie woning in Gors-Opleeuw te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit holle gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Het huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat resulteert in een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Gors-Opleeuw kan zeer goedkoop (ongeveer € 930 voor een tussenhuis) en je bespaart al snel €210 per jaar (prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en lagere maandlasten door een lagere energienota. De tarieven zijn zo’n €1975 en het rendement ligt op zo’n €245 per jaar. De makkelijkste vorm is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiematrassen, EPS parels, vloerisolatieplaten, chips. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is zorgt voor een flinke stookkosten. Het gros van de daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Gors-Opleeuw kost gemiddeld €5450. Ben je zelf handig? Dan betaal jij ongeveer €1020. De besparing loopt op tot €880 per jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. De woonruimte houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pluspunten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €13300. Daarmee bespaar je pakweg €940 elk jaar opnieuw. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatieve optie is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0noemen we nog enkele vaak toegepaste werkzaamheden. In het gedeelte hieronder bediscussiëren we de meest aantrekkelijke mogelijkheden.

 • Isolatie van garage: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isolatie van schuur: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Isolatie zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Dakkapel-isoleren: Ook een warme slaapkamer
 • Isoleren van kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Gors-Opleeuw (juli 2024)?

Wil jij minder hoge stookkosten en ook een duurzame wereld? Isoleren van jouw huis in Gors-Opleeuw is dan iets waar je zeker over na moet denken. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen kan er veel bereikt worden. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot maarliefst 2450 m3. Dat is dus al gauw €1150 p/jaar. Op deze website check je de hoogte van de investering als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Gors-Opleeuw. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de onkosten veel betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat geld opzij gezet? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 5% rente. Een dak isoleren kan men terugverdienen in 7,5 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd in België. Per maatregel kun je de verwachte opbrengst bekijken en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€4150)
€595
(€6750)
€1110
(€9050)
Vloerisolatie€115
(€1150)
€270
(€2550)
€320
(€2750)
Spouwmuur€335
(€1025)
€470
(€2450)
€785
(€3025)
HR++ glas€195
(€2950)
€310
(€3125)
€390
(€4850)
isolatie gors-opleeuw 3840

Plaatsen in de omgeving:

Actuele Isolatiemerken:

 • NMC
 • Delta
 • Siniat
 • Bauder
 • Petralana

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Gors-Opleeuw?

Waarom zou ik mijn huis in Gors-Opleeuw isoleren?

Een degelijke woningisolatie betekent structureel lagere energiekosten bij een maatschappij als Essent en Comfort Energy, en is bovendien een groene investering. Je verbruikt veel minder aardgas en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een aangenaam wooncomfort en een hogere waarde van de woning. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert significant beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte kan niet ontsnappen wat leidt tot minder energiekosten. Mede merkt men een verbeterd comfort in huis: geen last van koudeval en/of tocht en veel minder condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3075, dat betekent een winst van 280 op jaarbasis. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Ga dan direct voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Schets voor jezelf de situatie wat er geïsoleerd is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Op die manier kom je erachter waar eventuele luchtlekken zijn en wat de quick win zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene maatregel is kostbaarder dan het alternatief. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil je graag een woning beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Uitgebreide maatregelen zoals dak-, gevel of vloerisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine investering is makkelijk rendement te halen. Je kunt denken aan naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstrips, plakken van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verschillende soorten materialen. Hierna bekijk je kort & bondige info over het huidige assortiment. Je kunt het ook zelf kopen bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Gamma, Mr. Bricolage, Hubo, Big Mat, Brico, Handy Home. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Informatie rondom isolatiepremie in Borgloon

Met hulp van de premies van de gemeente wordt een huis isoleren aantrekkelijker. Heb ik recht op subsidie? De populaire energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Dat werkt als volgt:

 • De netbeheerder Fluvius stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Borgloon kan betekenen.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Bij minimaal 10 woningen in 1 gemeente of straat heb je recht op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw huidige woning op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) profiteer je ook nog eens van een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Borgloon
Het is onmiskenbaar: je kunt enorm besparen dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Maar let op, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als de investering nu te groot is dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een duurzame lening van maximaal €15.000 met een rente van 0% die kan worden aangevraagd door de kwetsbare inwoners. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als AXA Bank energy@home, Record Credits energiekrediet, bpost bank energie lening, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Aan de hand van onderstaande tips creëer je een isolatieplan Gors-Opleeuw wat schikt naar jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en achterhaal ook zeker welke maatregelen getroffen zijn. Door een warmtescan ziet u waar eventuele luchtlekken zijn. Dit kan zijn geen HR++ glas, traditionele muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Informeer bij de isolatiedeskundige in Gors-Opleeuw voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Wat heb je te besteden? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Het leuke is: de besparing op de stookkosten is vele malen hoger dan de huidige spaarrente. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Is het helder de meeste prioriteit heeft? Ga op zoek naar diverse goede isolatiebedrijven in Gors-Opleeuw. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Standaard begint men met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze stappen bieden jou een warm en comfortabel huis en een veel lagere energierekening. De volgorde bepaal je op basis van het budget.

 5. Slim ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Implementeer slimme ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een aangename leefomgeving. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment