Woning isoleren Kolmont

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Kolmont? Degelijke isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Aan de hand van een isolatiemaatregel als bijv. dakisolatie of isolatie van deuren gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook bij meer moderne huizen zijn er tal van opties met een prima rendement. Op ons isolatie portaal komen we met belangrijke informatie over isolatie Kolmont. Je kunt denken aan vraagstukken over de gevel isoleren en houtwol isolatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Dien een aanvraag in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-kolmont-3840

 • Lagere maandelijkse lasten
 • Een optimaal klimaat in huis
 • Beperkte CO-2 uitstoot
 • Ook geluidswerend
 • Minder afhankelijk van energieleverancier

ProvincieLimburg
GemeenteBorgloon
Postcode3840
Gasverbruik20.870 kWh
Stroomverbruik3335 kWh
Gemiddelde energierekening€162,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dan verdwijnt de warmte in huis door de vloer of dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwwoningen met een energielabel A of B zijn in de basis uitstekend geïsoleerd. Bij bestaande woningen (bouwjaar t/m 1982) is dit vaak niet zo. Later isoleren zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een uitstekend rendement. In de paragraaf hierna tref je de interessantste methodes om jullie woning in Kolmont te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Jouw woning verliest niet onnodig warmte met als gevolg een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Kolmont is goed te betalen (vanaf zo’n € 750 voor een kleine woning) en de potentiële besparing ligt op €295 per 12 maanden (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) houdt warmte in huis en lagere maandlasten door een lagere energienota. De kosten zijn ongeveer €1650 en het bespaart circa €280 elk jaar opnieuw. De eenvoudigste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiechape, chips, PUR schuim, isolatiematrassen. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste (oudere) huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Kolmont kost gemiddeld €4700. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal je alleen de materialen van €1200. Het rendement is al snel €860, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Het woonobject houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pluspunten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je muren een flinke upgrade krijgen. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11000. Dit levert op grofweg €920 p/jaar. Krijg je geen vergunning? Een andere oplossing is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere veel voorkomende maatregelen

Daarnaast bestaan er verschillende interessante uitvoeringen. Hierna praten we over de populairste alternatieven.

 • Isoleren van garage: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Schuur isoleren: Een warme en droge opslagplek
 • Isoleren zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Isoleren van dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Isolatie van kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Kolmont (mei 2024)?

Wil jij lagere maandelijkse energielasten of bijdragen aan een energiebewuste gemeenschap? Isoleren van woning/huis in Kolmont is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een bestaande woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2025 m3. Dat komt neer op €1100 p/jaar. Op deze website vind je de uiteindelijke kosten als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Kolmont. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De kosten zijn dan een stuk lager.

Wat is de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is in lijn met een 5% spaarrekening. Het dak isoleren heb je terugverdiend in zeven jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per mogelijkheid zie je de geschatte opbrengst en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€3050)
€835
(€7450)
€1010
(€8850)
Vloerisolatie€135
(€1100)
€190
(€1800)
€310
(€3100)
Spouwmuur€330
(€950)
€580
(€2775)
€810
(€3650)
HR++ glas€225
(€2100)
€310
(€3250)
€430
(€4475)
isolatie kolmont 3840

Bekende Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Ursa
 • Bahco
 • Siniat
 • Unilin

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Kolmont?

Waarom zou ik mijn woning in Kolmont isoleren?

Een degelijke woningisolatie leidt tot minder energiekosten bij een energiebedrijf als OCTA+ en Lampiris, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een comfortabel klimaat in huis en de woning neemt in waarde toe. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je minder hoeft te stoken. Tevens geeft het extra comfort: geen tocht en kou bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3250, waarbij u een besparing realiseert van €330 elk jaar opnieuw. Moeten je kozijnen worden vervangen? Kies dan meteen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Probeer te achterhalen op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Hierdoor analyseer je wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de quick win zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige acties zijn aantrekkelijker dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Ook je huis beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Uitvoerige projecten als isolatie van gevel, vloer of dak kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine investering is makkelijk rendement te halen. Vaak gaat het om naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie integreren en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen velerlei geschikte materialen. Hieronder lees je een handig overzicht van veel gebruikte types. Goed verkrijgbaar bij erkende bouwmarkten als Dema, Gamma, Hubo, Mr. Bricolage, Brico, Big Mat. Kies een A-merk zoals Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: neemt geen vocht op

Informatie rondom isolatiepremie in Borgloon

Via de huidige premies worden investeringen in de woning zeker verleidelijker. Heb ik recht op subsidie? De energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Borgloon op dit vlak doet.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Met de hele straat isoleren? Als er sprake is van 10 woningen kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Zodra je jouw eigen huis of appartement van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), is er daarbovenop een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Borgloon
Het is simpel: je kunt enorm besparen met isoleren van dak, vloer of gevel. Vergeet niet, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel een beetje budget nodig. Als je onvoldoende budget hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een groene lening van max. €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) bedoeld voor de meest kwetsbare inwoners. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, AXA Bank energy@home, Belfius Bank groene renovatielening, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Jouw woning aanpakken? Gebruikmakend van het advies hieronder schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Kolmont wat dan voldoet aan jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Bepaal de leeftijd van de woning en bekijk altijd goed wat er gedaan is. Met een warmtescan achterhaalt u wat de zwakke punten van de woning zijn. Wat we tegenkomen is dubbel glas, verrotte muren of een lekkend dak. Zoek een isolatiedeskundige in Kolmont voor uitgebreid advies.

 2. Bepaal het budget

  Wat zijn financiële eisen? Het dak renoveren is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk wel: de opbrengst van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het duidelijk waar de quick-wins liggen? Dien verschillende aanvragen in bij erkende isolatiebedrijven in Kolmont. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze acties hebben als resultaat een fijn en comfortabel binnenklimaat en maken dat je minder energie gebruikt. Wat je als eerste aanpakt heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Werk aan voldoende ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar dit is bepalend voor een gezond leefklimaat. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment