Woning isoleren Voort

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Voort? Vakkundige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Eigenaar van een ouder huis? Met een investering zoals isolatie buitenkant gevel of schuimstrips ga je naar een significant lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er tal van opties die je snel terugverdient. Op deze pagina ontdek je handige informatie over isolatie Voort. We staan stil bij belangrijke onderwerpen zoals tochtwering en PIR isolatie. Hoe kan ik isoleren en besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-voort-3840

 • Energiekosten gaan omlaag
 • Een aangenaam leefklimaat
 • Gereduceerde CO-2 uitstoot
 • Arbeidsloon isolatie in lage BTW-tarief
 • Woningwaarde zal stijgen

ProvincieLimburg
GemeenteBorgloon
Postcode3840
Gasverbruik20.900 kWh
Stroomverbruik3350 kWh
Gemiddelde energierekening€162,46

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In dat geval verdwijnt de warmte lucht in de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwwoningen met een goed of uitstekend energielabel zijn vaak prima geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot 1985) is dat veel minder het geval. Starten met isolatie resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op deze pagina ontdek je de populairste onderdelen om jullie woning in Voort te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit holle gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Een woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en faciliteert een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Voort is goedkoop (rond de € 850 voor tussenwoningen) en de potentiële besparing ligt op €265 (jaarlijkst, tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en een fors lagere energierekening. De prijzen liggen rond €1700 en je bespaart al snel €230 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn glaswol, folie, icynene, dekens. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel van de Belgische daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Voort kost om en nabij de €4750. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal jij ongeveer €1020. De potentiële besparing ligt op €880 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Het huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Het gevolg? Minder stookkosten! Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De eenmalige investering bedraagt €12400. Je profiteert van ong. €940 elk jaar opnieuw. Wil de gemeente niet meewerken? Wat ook interessant is, is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere populaire vormen

0kennen we nog enkele vaak toegepaste vormen. Hieronder bediscussiëren we de meest interessante uitvoeringen.

 • Isoleren garage: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isoleren van schuur: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Zolder isolatie: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Dakkapel isolatie: Voor de doe-het-zelver
 • Isolatie kruipruimte: Weert ongedierte

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Voort (juni 2024)?

Streef jij naar lagere maandelijkse energielasten en natuurlijk een groenere wereld? Isoleren van woning/huis in Voort kan hier direct aan bijdragen. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een ouder huis betekent wel een aardgas besparing van 2000 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1350 per jaar. Hierna tref je de hoogte van de investering op het moment dat je het laat doen door een isolatiespecialist in Voort. Ben je een handige doe-het-zelver? De totaalprijs is dan stukken beter.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
De woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement komt overeen met een 5% spaarrekening. Een dak isoleren heeft men terugverdien in +/- 7 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vijf jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per doel zie je welk bedrag je kunt besparen met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€3850)
€655
(€6300)
€970
(€8000)
Vloerisolatie€160
(€1250)
€175
(€2150)
€305
(€3550)
Spouwmuur€230
(€1425)
€720
(€2600)
€780
(€3525)
HR++ glas€250
(€2600)
€260
(€3275)
€445
(€4450)
isolatie voort 3840

Professionele Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Blauwplaat
 • Kingspan
 • Siniat

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Voort?

Waarom juist nu mijn huis in Voort isoleren?

Een goede woningisolatie leidt tot lagere energiekosten bij een maatschappij zoals Engie of Antargaz, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit betekend concreet een gezond wooncomfort en een flinke toename van de woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas & HR++ glas isoleert significant beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Ook is het wooncomfort stukken beter: geen tocht of kou rondom de ramen en veel minder condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3725 en dat levert gemiddeld op €245 elk jaar opnieuw. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Breng eerst in kaart wat reeds is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Kies voor een warmtescan. Vandaar komt u erachter waar er onnodig warmte verloren gaat en wat dus zeker aangepakt moet worden. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene oplossing is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Direct jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Ingrijpende werkzaamheden als vloer-, dak of gevelisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun jij al veel betekenen. Populaire vormen zijn naden en kieren dichtmaken, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, aanschaffen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met velerlei geschikte materialen. Op deze website ontdek je meer info over de meest populaire soorten. Vaak verkrijgbaar bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Dema, Brico, Hubo, Gamma, Mr. Bricolage, Big Mat. Bekende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Informatie rondom isolatiepremie in Borgloon

Door een speciale premie worden investeringen in de woning zeker uitnodigender. Heb ik recht op subsidie? Deze welbekende energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Hierna lees je er meer informatie over:

 • De netbeheerder Fluvius komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Borgloon aan kan bieden.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Met de hele straat isoleren? In het geval van ten minste 10 woningen kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Zodra je jouw huis / appartement op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) kom je zelfs nog in aanmerking voor de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Borgloon
Het is simpel: de energierekening kan flink omlaag met isoleren van dak, gevel of vloer. Maar, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een unieke lening van maximaal €15.000 met een rente van 0% in het leven geroepen voor inwoners met een laag inkomen. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als bpost bank energie lening, AXA Bank energy@home, DHB Bank persoonlijke lening, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direct aan de slag? Op basis van de uitleg die hierna komt bouw jij je eigen isolatieplan Voort wat overeenstemt met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Bepaal de leeftijd van de woning en vraag eventueel aan vorige bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Via een warmtescan check je wat er aan warmte weglekt. Het kan gaan om enkel glas, ouderwetse muren of een lekkend rioleringssysteem. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Voort voor een speciaal consult.

 2. Wat is jou budget?

  Wat heb je te besteden? Het aanpakken van het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Het leuke is: je profijt van de woningisolatie is significant beter dan de spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Voort. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze stappen hebben als resultaat een optimaal leefklimaat en veel minder stookkosten. Waar je mee begint bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een kwalitatief geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Installeer voldoende ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar dit is bepalend voor een aangename leefomgeving. Onder andere via mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment