Woning isoleren Gotem

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Gotem? Grondige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een wat ouder huis? Middels een aantal stappen als bijv. de bodem isoleren of isolatie van verwarmingsbuizen gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er allerlei kansen die je razendsnel weer terugverdient. Op deze website bekijk je uitgebreide informatie over isolatie Gotem. We zoomen in op zaken als verwarmingsbuizen isoleren en koudebruggen. Weten waar voor jou de kansen liggen? Vul je gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-gotem-3840

 • Interessante jaarlijkse besparing
 • Vocht absorberend vermogen
 • Milieuvriendelijke keuze
 • Een warmere én stillere woning
 • Woningwaarde zal stijgen

ProvincieLimburg
GemeenteBorgloon
Postcode3840
Gasverbruik20.800 kWh
Stroomverbruik3300 kWh
Gemiddelde energierekening€160,92

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dan verliest je huis veel warmte naar buiten via muren, het dak of de vloer. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Moderne woningen met een A of B energielabel zijn in de regel kwalitatief geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1980 of nog ouder) is er vaak nog weinig gebeurd. De woning aanpakken zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In de volgende paragraaf ontdek jij de aantrekkelijkste stappen om jullie woning in Gotem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze open ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Jouw woning houdt warmte beter vast, en dat resulteert in een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Gotem kan erg voordelig (ongeveer € 830 voor een rijwoning) en het bespaart je al gauw €255 per 12 maanden (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en lagere maandlasten door een lagere energienota. De onkosten variëren rond €1825 en het rendement ligt op zo’n €275 p/jaar. De meest geschikte manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals dekens, icynene, folie, glaswol. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel daken van Vlaamse woningen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Gotem kost zo’n €4550. Kun jij ook veel zelf doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €950. Het rendement is al snel €750 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Jouw woning verliest veel minder warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Positieve aspecten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12100. De winst is om en nabij €760 p/jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatief is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder zien we diverse interessante werkzaamheden. In de volgende paragraaf bediscussiëren we de meest interessante uitvoeringen.

 • Garage isolatie: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isolatie schuur: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Zolder isoleren: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isoleren dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Isolatie van kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Gotem (juli 2024)?

Wil je streven naar lagere maandelijkse energielasten en tegelijk een duurzame gemeenschap? Isoleren van een huis in Gotem is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen gebouwd voor 2000 valt er veel te krijgen. Het isoleren van een ouder huis kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2875 m3. Dat is dus al gauw €1050 op jaarbasis. Op deze website check je de hoogte van de investering op het moment dat je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Gotem. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de tarieven veel betaalbaarder.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je zelf wat geld over? Dan is het erg interessant. Het huidige rendement is te vergelijken met een spaarrekening met 5% rente. Het dak isoleren heeft men terugverdien in +/- 8,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden zie je welk bedrag je kunt besparen en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€3050)
€725
(€5900)
€1250
(€9850)
Vloerisolatie€115
(€1350)
€205
(€2650)
€360
(€3600)
Spouwmuur€300
(€1550)
€630
(€2275)
€900
(€3000)
HR++ glas€245
(€2075)
€315
(€4250)
€365
(€4575)
isolatie gotem 3840

Populaire Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • Simson
 • Illbruck
 • Soprema
 • Isover

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Gotem?

Waarom zou ik mijn woning in Gotem isoleren?

Een vakkundige woningisolatie leidt tot lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals Watz en Trevion, waar ook het klimaat van profiteert. Je verbruikt veel minder aardgas en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een optimale leefomgeving en een hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert significant beter dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft in huis wat resulteert in lagere stookkosten. Verder zal het comfort hoger worden: kieren en tocht worden voorkomen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3200, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €220, ieder jaar weer. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan kan je het beste meteen overstappen op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat er geïsoleerd is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Hierdoor komt u erachter waar de zwakke plekken liggen en wat de eerste stappen dus zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene stap is goedkoper dan de ander. De meeste winst valt te behalen rondom HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil je jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Uitgebreide werkzaamheden als isolatie van vloer, gevel of dak moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met kleine budgetten kan je al veel aanpakken. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld dichten van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie integreren en klimaatfolie voor plafond.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verscheidene materialen. Op deze website bekijk je praktische info over de meest populaire soorten. Je kunt het ook zelf kopen bij bekende bouwmarkten als Brico, Hubo, Handy Home, Dema, Gamma, Big Mat. Erkende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: gemakkelijk te bewerken (zagen of snijden)
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Belangrijke details over isolatiepremie in Borgloon

Door te profiteren van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt het investeren in je huis nog verleidelijker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? Deze welbekende energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Dat werkt als volgt:

 • Netwerkbeheerder Fluvius 0
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Borgloon voor jou kan doen.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Isoleren met de hele buurt? Bij ten minste 10 huizen in een straat of gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) heb je ook recht op een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Borgloon
Het is onomstotelijk: je kunt enorm besparen met isolatie van dak, vloer of gevel. Onthoud wel, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je het geld niet hebt dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een speciaal soort lening (max. €15.000) met 0% rente bedoeld voor mensen met een laag inkomen. Andere opties zijn speciale groene leningen als Record Credits energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, Beobank ecokrediet, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direct aan de slag? Door tips van onze adviseurs bouw jij het isolatieplan Gotem wat matcht met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? In welk jaar werd de woning gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Middels een warmtescan kom je erachter wat er aan warmte weglekt. Voorbeelden zijn de afwezigheid van dubbel glas, afgeleefde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Gotem voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoeveel wil je uitgeven? Maatregelen treffen rondom het dak vergt meer geld dan de vloer. Vergeet niet: je profijt van de woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Aanbieders vergelijken

  Weet je waar de meeste prioriteit heeft? Probeer altijd meerdere regionale isolatiebedrijven in Gotem. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Begin – indien nodig – met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Dergelijke investeringen hebben als resultaat een comfortabel leefklimaat en een significant lagere energierekening. Waar je mee begint wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventilatie

  In een gedegen geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Zorg dus voor een gedegen ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor de gezondheid van de bewoners. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment