Woning isoleren Kozen

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Kozen? Vakkundige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een wat ouder huis? Via een aantal stappen zoals dubbel glas en isolerende raambekleding worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor nieuwere woningen zijn er tal van opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hieronder bekijk je waardevolle informatie over isolatie Kozen. We gaan aan de slag met thema’s als de spouwmuur isoleren en energiebespaarlening. Direct aan de slag? Voer jouw persoonlijke gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-kozen-3850

 • Bespaar tot wel €450 per jaar
 • Meer warmte en minder vocht
 • Reduceer CO2 uitstoot
 • Tevens geluidsisolatie
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen

ProvincieLimburg
GemeenteNieuwerkerken
Postcode3850
Gasverbruik20.920 kWh
Stroomverbruik3360 kWh
Gemiddelde energierekening€162,77

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In dat geval verdwijnt de warmte in huis via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn vaak grondig geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot ongeveer 1990) valt er nog veel winst te behalen. De woning aanpakken resulteert in een lagere energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een aantrekkelijk rendement. Verderop ontdek jij de populairste manieren om jullie woning in Kozen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Een woning verliest niet onnodig warmte en dat resulteert in een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Kozen is goedkoop (vanaf € 850 voor tussenwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €295 per 12 maanden (tarieven februari 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en flink lagere energiekosten. De onkosten variëren rond €1825 en de besparing loopt op tot €195 elk jaar opnieuw. De meest geschikte manier is middels de kruipruimte techniek. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Men kan kiezen voor isolatiematerialen als isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, PUR schuim, isolatiechape. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. De meeste daken zijn matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Kozen kost om en nabij de €5600. Doe je het zelf? De materiaalkosten zijn dan +/- €1220. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €800, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. De woning houdt warmte beter vast. Het is een extra schil om uw woning. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het een betere isolerende werking heeften dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De tarieven kunnen oplopen tot €11500. Dit levert op zo’n €770 elk jaar opnieuw. Wordt dit verboden door de gemeente? Je kunt dan kiezen voor buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Verder zijn er meerdere mogelijke mogelijkheden. In het gedeelte hierna bespreken we de meest rendabele mogelijkheden.

 • Isolatie garage: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isoleren schuur: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Zolder isolatie: Beter wooncomfort op zolder
 • Dakkapel-isoleren: Relatief goedkope methode
 • Isolatie kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Kozen (februari 2024)?

Wil jij graag minder hoge stookkosten en een energiebewuste gemeenschap? Isoleren van een woning in Kozen kan hier direct aan bijdragen. Bij oude én nieuwere woningen is veel winst te boeken. De isolatie van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2950 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1275 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze website tref je de uiteindelijke kosten wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Kozen. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de prijzen stukken beter.

Wat is de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik jij over voldoende geld? Dan is het erg interessant. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 4% rente. Een isolatie van het dak kent een terugverdientijd van plus minus acht jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar vijf jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per type kun je de verwachte opbrengst bekijken en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€3350)
€745
(€5150)
€1000
(€9550)
Vloerisolatie€135
(€1350)
€200
(€2450)
€300
(€3600)
Spouwmuur€355
(€725)
€620
(€2025)
€835
(€3200)
HR++ glas€200
(€2125)
€270
(€4275)
€440
(€5225)
isolatie kozen 3850

Gangbare Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Soprema
 • Ursa
 • Delta
 • Kingspan Unidek

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Kozen?

Waarom zou ik mijn huis in Kozen isoleren?

Een solide woningisolatie leidt tot een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij zoals Engie en Wase Wind, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een gezond wooncomfort en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert significant beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft in huis waardoor je minder hoeft te stoken. Evenzeer zal het comfort hoger worden: geen tocht of kou rondom de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3250 en dat levert gemiddeld op €255, ieder jaar weer. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Ga dan direct voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Breng eerst in kaart wat reeds is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Probeer de warmtescan. Vandaar zie je wat er aan warmte weglekt en waar de de meeste besparing ligt. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene maatregel is goedkoper dan de ander. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je graag jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Diepgaande projecten zoals gevel-, vloer of dakisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine investering zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Je kunt denken aan naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstrips, integreren van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken velerlei geschikte materialen. Op deze website ontdek je een beknopte omschrijving veel toegepaste manieren. Goed verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Hubo, Brico, Gamma, Dema, Big Mat, Mr. Bricolage. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: geen opname van vocht

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Nieuwerkerken

Met behulp van een premie vanuit overheid of gemeente wordt het investeren in je huis nog verleidelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? Zo’n energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Hierna lees je er meer informatie over:

 • De netbeheerder Fluvius stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Nieuwerkerken voor jou kan doen.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Isolatieplannen met de buren? Vanaf 10 woningen in 1 gemeente of straat mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw woning of appartement isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) kun je aanspraak doen op een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Nieuwerkerken
Het is overduidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met dak-, vloer of gevelisolatie. Maar onderschat niet, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel wat geld nodig. Als je nu te weinig geld hebt is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) tegen een rentepercentage van 0% bedoeld voor de meest kwetsbare inwoners. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Cetelem ecologische Renovatielening, Crelan eco Energy, Beobank ecokrediet, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Meteen werk van maken? Door gebruik te maken van de adviezen van onze specialisten kom je met een isolatieplan Kozen wat past bij dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Wat is de leeftijd van het huis en pols bij de oude bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Op basis van een warmtescan ontdek je hoeveel warmte de woning verliest. Voorbeelden zijn geen HR++ glas, afgeleefde muren of lekkages. Bezoek een isolatiedeskundige in Kozen voor persoonlijk advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat mag het project kosten? Jouw dak behandelen vergt meer geld dan de vloer. Goed nieuws: de opbrengst van woningisolatie ligt altijd hoger dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Aanbieders vergelijken

  Ben je er achter waar je de eerste stappen gaat zetten? Vraag een offerte op bij een aantal lokale isolatiebedrijven in Kozen. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Dergelijke investeringen bieden jou een warm en comfortabel huis en flink lagere energiekosten. Wat je als eerste doet kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Investeer in een ventilatieplanHet vraagt wel wat stroom, maar het is essentieel voor een comfortabel leefklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment