Woning isoleren Groot-Loon

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Groot-Loon? Een grondige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Met een aantal stappen als de bodem isoleren of kieren dichten gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er isolerende maatregelen die je razendsnel weer terugverdient. Op deze website tref je belangrijke informatie over isolatie Groot-Loon. Dit gaan om bijvoorbeeld thema’s als de vloer isoleren en koudebruggen. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Vul je gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-groot-loon-3840

 • Bespaar tot wel €450 per jaar
 • Een aangenaam wooncomfort
 • Beperkte CO-2 uitstoot
 • Mogelijkheid om veel zelf te doen
 • Eerste stap naar een energieneutrale woning

ProvincieLimburg
GemeenteBorgloon
Postcode3840
Gasverbruik20.810 kWh
Stroomverbruik3305 kWh
Gemiddelde energierekening€161,07

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Als dat het geval is verlies je de warmte van je CV via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Woningen van na 1995 met een A of B energielabel zijn doorgaans grondig geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1974 t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. Starten met isolatie heeft direct effect op de energierekening, is goed voor het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Bijgaand zie je de interessantste acties om jouw woning in Groot-Loon te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit holle gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. De woonruimte houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als effect een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Groot-Loon is voordeling (al vanaf +/- € 930 voor een tussenhuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €225 (jaarlijkst, prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) geeft de kou geen kans en maakt dat je minder energie gebruikt. De prijzen zijn zo’n €1975 en het bespaart circa €250 p/jaar. De makkelijkste vorm is door gebruik te maken van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn isolatiechape, PUR schuim, chips, EPS parels. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Groot-Loon kost +/- €5150. Doe je het zelf? Hiervoor betaal je stukken minder, €1170. De potentiële besparing ligt op €840 p/jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. De woning houdt warmte beter vast. Het gevolg? Minder stookkosten! Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Positieve aspecten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De kosten liggen op zo’n €12000. Daarmee bespaar je pakweg €770 per jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere mogelijkheid is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Aanvullende mogelijkheden

Overigens bestaan er verschillende rendabele alternatieven. In de volgende paragraaf beoordelen we de meest populaire uitvoeringen.

 • Isoleren garage: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Schuur isoleren: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isoleren zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel isolatie: Direct besparen op stookkosten
 • Isoleren van kruipruimte: Minder muffe lucht in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Groot-Loon (juni 2024)?

Streef jij naar minder hoge stookkosten of een milieuvriendelijke maatschappij? Isoleren van de woning in Groot-Loon kan hier uitkomst bieden. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) kan er veel bereikt worden. De isolatie van een ouder huis kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2900 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1100 per jaar. Op ons isolatie portaal check je de uiteindelijke kosten in het geval je dit laat doen door een isolatiespecialist in Groot-Loon. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De kosten zijn in dat geval veel aantrekkelijker.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Heb je zelf wat geld over? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 5% rente. Het isoleren van een dak kan terugverdiend worden in 8 jaar en bij een spouwmuur is dat vijf jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen in België. Per actie zie je welk bedrag je kunt besparen met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€3450)
€735
(€5350)
€1080
(€8000)
Vloerisolatie€125
(€1300)
€190
(€1550)
€335
(€2900)
Spouwmuur€265
(€1475)
€640
(€1975)
€900
(€3000)
HR++ glas€190
(€2400)
€285
(€3175)
€365
(€5375)
isolatie groot-loon 3840

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • HPX
 • Eurofast
 • Kingspan Unidek
 • Recticel
 • Knauf Insulation

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Groot-Loon?

Waarom zou ik mijn huis in Groot-Loon isoleren?

Een solide woningisolatie resulteert in lagere stookkosten bij een energieleverancier als Engie of Trevion, en is goed voor het milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een aangenaam binnenklimaat en de woning neemt in waarde toe. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je minder hoeft te stoken. Daarnaast biedt het meer comfort: kieren en tocht worden voorkomen en veel minder condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3950, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €325, ieder jaar weer. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Ga dan direct voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Ga eerst eens na wat reeds is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Daardoor achterhaal je hoeveel warmte de woning verliest en waar de de meeste besparing ligt. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene oplossing is duurder i.v.m. ander opties. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Uitgebreide activiteiten als vloer-, gevel of dakisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine portemonnee zijn grote winsten te boeken. Voorbeelden zijn naden en kieren dichtkitten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie toevoegen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verschillende soorten materialen. Onderstaand lees je praktische info over veel toegepaste manieren. Goed verkrijgbaar bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Gamma, Handy Home, Dema, Mr. Bricolage, Big Mat, Brico. De beste merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Aanvragen van isolatiepremie in Borgloon

Met hulp van een speciale premie wordt energie besparen met isoleren nog lucratiever. Heb ik recht op zo’n subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Borgloon kan betekenen.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Collectief isoleren? Bij een minimum van 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Als je jouw huis / appartement op 3 verschillende plekken isoleert heb je ook recht op een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Borgloon
Het is duidelijk: je kunt fors besparen met isoleren van gevel, dak of vloer. Maar, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel wat geld nodig. Als je nu te weinig geld hebt kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een groene lening van max. €15.000 met een rente van 0% in het leven geroepen voor de kwetsbare inwoners. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Belfius Bank groene renovatielening, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Aan de hand van het advies hieronder maak je zelf een isolatieplan Groot-Loon wat overeenstemt met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en bekijk altijd goed in welke mate de woning is aangepakt. Via een warmtescan ontdek je wat de zwakke punten van de woning zijn. Onder andere de afwezigheid van dubbel glas, traditionele muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Bezoek een isolatiedeskundige in Groot-Loon voor persoonlijk advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Naar welke tarieven kijk je? Maatregelen treffen rondom het dak is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk altijd: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Dien verschillende aanvragen in bij goede isolatiebedrijven in Groot-Loon. Vergelijk zeker verschillende offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Start altijd met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze onderdelen resulteren gegarandeerd in een comfortabel wooncomfort en veel minder stookkosten. Wat je als eerste doet is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een solide geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Investeer in voldoende ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is van wezenlijk belang voor een comfortabele leefomgeving. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment