Woning isoleren Kuttekoven

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Kuttekoven? Goed toegepaste isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Heb je een oudere woning? Middels een aantal stappen als plat dak isoleren of isolatie van deuren kan je al veel geld besparen. Ook voor de meer recente woningen zijn er veel mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Op deze pagina tref je uiteenlopende informatie over isolatie Kuttekoven. We bespreken zaken als isolatie van de vliering en EPS isolatie. Direct actie ondernemen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-kuttekoven-3840

 • Minder energiekosten
 • Minder last van trek en tocht
 • Beperk CO-2 uitstoot
 • Voor iedere portemonnee
 • Veel lokale specialisten

ProvincieLimburg
GemeenteBorgloon
Postcode3840
Gasverbruik20.880 kWh
Stroomverbruik3340 kWh
Gemiddelde energierekening€162,15

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dat is verspilling, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning door ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Laat dus geen warmte ontsnappen. Moderne woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn vaak prima geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1980 of nog ouder) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het maken van een isolatieplan resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. In het volgende stukje ontdek je de meest rendabele werkzaamheden om jullie woning in Kuttekoven te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit wordt volgespoten met isolatiemateriaal. De woonruimte gaat zuiniger om met de warmte in huis met als gevolg een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Kuttekoven kan erg voordelig beginnend bij € 940 voor een tussenwoning) en de potentiële besparing ligt op €215 (jaarlijkst, kosten mei 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en maakt dat de energierekening minder wordt. De kosten zijn zo’n €1700 en het resultaat is zo’n €280 elk jaar opnieuw. De beste aanpak is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals icynene, steenwol, glaswol, folie. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt kan een flinke kostenpost zijn. Het gros van de daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Kuttekoven kost om en nabij de €5200. Klus je zelf graag thuis? De materiaalkosten zijn dan +/- €1050. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €860 per jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. De woonruimte kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Positieve aspecten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De kosten worden geschat op zo’n €12800. Je profiteert van grofweg €800 elk jaar opnieuw. Wordt dit verboden door de gemeente? Je kunt dan kiezen voor de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder bestaan er nog meer vaak toegepaste vormen. In onderstaande tekst beoordelen we de interessantste alternatieven.

 • Isolatie garage: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isolatie schuur: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Zolder-isoleren: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel isolatie: Voor de doe-het-zelver
 • Isoleren van kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de kosten van isolatie in Kuttekoven (mei 2024)?

Willen jullie ook een lagere energierekening en natuurlijk een bewuste gemeenschap? Isoleren van de woning in Kuttekoven kan hier direct aan bijdragen. Bij oude én nieuwere woningen valt er veel te krijgen. Het isoleren van een oude woning kan een aardgas besparing realiseren van 2925 m3. De besparing komt neer op €1000 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze pagina berekenen we de totale prijs op het moment dat je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Kuttekoven. Kan je zelf goed klussen? De kosten zijn dan erg interessant.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je het super snel terugverdient. Beschik je over spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het geschatte rendement komt overeen met een 5 procent spaarrente. Een isolatie van het dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 7,5 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 6 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per oplossing tref je de besparing in euro met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€3100)
€825
(€5400)
€1020
(€8100)
Vloerisolatie€150
(€1350)
€265
(€2300)
€365
(€2900)
Spouwmuur€290
(€1575)
€430
(€2700)
€840
(€3250)
HR++ glas€235
(€2525)
€335
(€3950)
€435
(€4975)
isolatie kuttekoven 3840

Actuele Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Petralana
 • Borgh
 • Illbruck
 • Meuwissen

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Kuttekoven?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Kuttekoven isoleren?

Een gedegen woningisolatie leidt tot een lagere energienota bij een energiebedrijf zoals Luminus en Antargaz, en is goed voor het milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en je stoot minder CO2 uit. Het resulteert bovendien in een comfortabel wooncomfort en het voegt waarde toe aan de woning. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas & triple glas is stukken effectiever dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft binnen wat leidt tot minder energiekosten. Bovendien merkt men een verbeterd comfort in huis: u voelt geen tocht meer bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3325 en geeft een besparing van €235, ieder jaar weer. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Schets voor jezelf de situatie wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Op die manier achterhaal je op welke plekken er veel warmte lekt en wat de snelle winsten zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene oplossing is wel duurder dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil je een woning beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Uitvoerige onderhoudswerkzaamheden zoals isoleren van dak, vloer of gevel zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine portemonnee is makkelijk rendement te halen. Grote winst valt te behalen met het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, gebruik maken van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verscheidene materialen. Hierna ontdek je nuttige informatie over het actuele aanbod. Je kunt het ook zelf kopen bij grotere bouwmarkten als Brico, Gamma, Big Mat, Mr. Bricolage, Hubo, Dema. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: neemt geen vocht op

Informatie over isolatiepremie in Borgloon

Met behulp van een speciale premie worden investeringen in de woning zeker aantrekkelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? De energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) en controleer wat de gemeente Borgloon in dit verhaal kan kan doen.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Isoleren samen met jouw buren? Bij ten minste 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) kom je zelfs nog in aanmerking voor een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Borgloon
Het is overduidelijk: je kunt enorm besparen door je huis te isoleren. Maar, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel een beetje budget nodig. Als je het geld niet hebt dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een interessante lening van max. €15.000 tegen 0% rente die kan worden aangevraagd door kwetsbare woningeigenaren. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, Beobank ecokrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direct aan de slag? Met ons stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Kuttekoven wat matcht met jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er gebeurd is. Met een warmtescan komt u erachter waar de zwakke plekken liggen. Voorbeelden zijn dubbel glas, gammele muren of een lekkend dak. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Kuttekoven voor persoonlijk advies.

 2. Bepaal het budget

  Wat mag het project kosten? Een actie aan het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Vergeet niet: het rendement van woningisolatie is significant beter dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Leveranciers benaderen

  Weet je waar je gaat beginnen? Ga op zoek naar diverse regionale isolatiebedrijven in Kuttekoven. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Kijk als eerste naar de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze acties resulteren in een gezond klimaat in huis en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Wat je als eerste doet bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Genoeg ventileren

  In een solide geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Bouw slimme ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is erg belangrijk voor een comfortabel wooncomfort. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment