Woning isoleren Haren

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Haren? Grondige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een wat ouder huis? Middels een isolatiemaatregel als isolatie van de zolder of tochtwering worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor nieuwere woningen zijn er veel mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Op isolatiespecialisten.be check je belangrijke informatie over isolatie Haren. Je kunt denken aan vraagstukken over isolerende raambekleding en vocht in huis of vochtproblemen. Hoe kan ik isoleren en besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-haren-3840

 • Ieder jaar honderden euro’s besparen
 • Minder vocht, tocht en schimmel
 • U stoot minder CO2 uit
 • Een warmere én stillere woning
 • Erkende uitvoerders

ProvincieLimburg
GemeenteBorgloon
Postcode3840
Gasverbruik20.820 kWh
Stroomverbruik3310 kWh
Gemiddelde energierekening€161,23

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Zonde, want zo verdwijnt de warmte in huis naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Houd de warmte in huis. Woningen van na 1995 met een goed energielabel zijn in de regel correct geïsoleerd. Bij een oude woning (tot plusminus 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Het na-isoleren bespaart veel energiekosten, is goed voor het milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op isolatiespecialisten.be vind jij de meest toegepaste methodes om je woning in Haren te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Jouw woning gaat zuiniger om met de warmte in huis met als effect een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Haren kan erg voordelig (ongeveer € 770 voor een tussenwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €220 (jaarlijkst, prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en maakt dat je minder energie gebruikt. De onkosten liggen rond €1875 en je bespaart op de energierekening, tot wel €205 op jaarbasis. De beste aanpak is door middel van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, PUR schuim, isolatiechape, chips. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Haren kost gemiddeld €5700. Klus je zelf graag thuis? Hiervoor betaal je stukken minder, €1060. De potentiële besparing ligt op €830 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Je huis verliest veel minder warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pre zit hem in het feit dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12500. Het voordeel is grofweg €760, ieder jaar weer. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatieve optie is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

0kennen we nog een aantal alternatieve vormen. Hierna benoemen we de meest populaire opties.

 • Garage-isoleren: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Schuur isolatie: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Zolder-isoleren: De warmte blijft beter hangen
 • Isolatie van dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Isolatie van kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Haren (juni 2024)?

Is jouw doel ook een lagere energierekening en tegelijk een CO-2 reducerende maatschappij? Isoleren van een woning in Haren is dan misschien wel iets voor jou. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is veel winst te boeken. De isolatie van een bestaande woning betekent wel een aardgas besparing van 2925 m3. Dat komt neer op €1150 (jaarlijks). Op deze website bekijk je de totale prijs op het moment dat je in zee gaat met een isolatiespecialist in Haren. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De kosten zijn in dat geval veel aantrekkelijker.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat spaargeld? Dan is het erg interessant. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met 6 procent rente. Dakisolatie kan terugverdiend worden in negen jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 5 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden zie je de geschatte opbrengst en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€4200)
€605
(€4500)
€1250
(€8850)
Vloerisolatie€125
(€1200)
€170
(€2550)
€345
(€3150)
Spouwmuur€385
(€1550)
€570
(€2525)
€790
(€3575)
HR++ glas€190
(€2650)
€340
(€3500)
€435
(€5350)
isolatie haren 3840

Populaire Isolatiemerken:

 • Ursa
 • Bahco
 • Kingspan
 • Rockwool
 • Bauder

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Haren?

Waarom zou ik mijn woning in Haren isoleren?

Een grondige woningisolatie biedt jou lagere stookkosten bij een energieleverancier als Essent en Elegant, en draagt bij aan een beter klimaat. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je CO2 vervuiling is minder. Het leidt tevens tot een prettig klimaat in huis en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert significant beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je minder hoeft te stoken. Tevens is het wooncomfort stukken beter: geen koude tocht in de buurt van de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3850, waarbij u een besparing realiseert van €255 per jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Stap dan direct over op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Breng eerst in kaart op welke manier er nu is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Bekijk de warmtescan. Zo kom je erachter waar de zwakke plekken liggen en wat de quick win zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene stap is goedkoper dan de ander. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook je huis beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Grote maatregelen als isolatie van vloer, dak of gevel kan men uit laten voeren door experts. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met kleine budgetten is makkelijk rendement te halen. Populaire vormen zijn het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie bestellen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verscheidene materialen. Op deze website komen we met een beknopte omschrijving de opties / soorten en toepassingen. Te koop bij de betere bouwmarkt als Handy Home, Dema, Hubo, Gamma, Brico, Big Mat. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Informatie over isolatiepremie in Borgloon

Door gebruik te maken van een premie vanuit overheid of gemeente wordt woningisolatie nog verleidelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? Deze welbekende energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Borgloon voor jou kan doen.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Besparen met de hele straat? Als er sprake is van 10 woningen kan je profiteren van de burenpremie.
 • Zodra je een bestaande woning van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), heb je ook recht op een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Borgloon
Het is onmiskenbaar: je kunt enorm besparen met isoleren van dak, vloer of gevel. Bedenk wel, als de energierekening naar beneden moet, moet je dit vooraf kunnen financieren. Als er te weinig financiële middelen zijn dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) met een rente van 0% speciaal opgezet voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Bekijk ook eens de groene leningen als AXA Bank energy@home, BNP Paribas Fortis energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Door gebruik te maken van de uitleg die hierna komt creëer je een isolatieplan Haren wat overeenstemt met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en bekijk altijd goed welke onderdelen als zijn aangepakt. Middels een warmtescan zie je waar de meeste warmte ontsnapt. Wat we tegenkomen is enkel glas, oude muren of een verouderd kozijn. Zoek een isolatiedeskundige in Haren voor persoonlijk advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat mag het project kosten? Het dak renoveren is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk wel: je profijt van de woningisolatie is vele malen hoger dan een reguliere spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Leveranciers benaderen

  Heb je inzichtelijk waar de meeste prioriteit heeft? Probeer altijd meerdere goede isolatiebedrijven in Haren. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Kijk als eerste naar triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vormen resulteren gegarandeerd in een comfortabele leefomgeving en een significant lagere energierekening. De volgorde is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren

  In een solide geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Implementeer een ventilatieplanDit kost wel stroom, maar het is van wezenlijk belang voor een gezond leefklimaat. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment