Woning isoleren Klein-Gelmen

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Klein-Gelmen? Een solide isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een wat ouder huis? Aan de hand van een investering zoals bijvoorbeeld de bodem isoleren en naden en kieren dichten heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er verschillende opties die financieel erg interessant zijn. Onderstaand check je waardevolle informatie over isolatie Klein-Gelmen. Je komt meer te weten over zaken als schuin dak isoleren en koudebruggen. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-klein-gelmen-3870

 • Uitstekend rendement
 • Aangenamer wonen
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats
 • Minder ongedierte
 • Woningwaarde zal stijgen

ProvincieLimburg
GemeenteHeers
Postcode3870
Gasverbruik20.990 kWh
Stroomverbruik3395 kWh
Gemiddelde energierekening€163,85

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In zo’n geval verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig naar buiten via muren, het dak of de vloer. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwwoningen met een A of B energielabel zijn in de regel behoorlijk geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot ongeveer 1990) is er vaak nog weinig gebeurd. Alsnog isoleren resulteert in een lagere energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is verrassend snel weer terugverdiend. Bijgaand tref jij de aantrekkelijkste manieren om jouw woning in Klein-Gelmen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. De woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en faciliteert een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Klein-Gelmen kan erg voordelig (vanaf € 880 voor een tussenwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €225 op jaarbasis (kosten december 2023).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en bespaart veel energie. De kosten fluctueren rond de €1675 en het bespaart circa €265 elk jaar opnieuw. Hoe dit vaak wordt aangebracht is middels de kruipruimte techniek. Een prima oplossing als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiematrassen, PUR schuim, chips, vloerisolatieplaten. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is ontzettend zonde. De meeste daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Klein-Gelmen kost plusminus €5700. Doe je het zelf? Dan betaal jij ongeveer €1010. Het voordeel loopt al gauw op tot €830 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Een huis verliest veel minder warmte. Het is een extra schil om uw woning. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pluspunten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12700. Het rendement is pakweg €950, ieder jaar weer. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere mogelijkheid is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere populaire vormen

Als aanvulling op bovenstaande zijn er nog enkele vaak toegepaste vormen. In het gedeelte hieronder behandelen we de meest rendabele werkzaamheden.

 • Isolatie garage: Een warme garage voor extra gemak
 • Schuur-isoleren: Ook in de winter een warme schuur
 • Isolatie zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isoleren dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isoleren van kruipruimte: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Klein-Gelmen (december 2023)?

Wil je streven naar een structureel lagere energienota en tegelijkertijd een bewuste samenleving? Isoleren van de woning in Klein-Gelmen kan hier direct aan bijdragen. Voor vrijwel elk type woning kan er veel bereikt worden. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 betekent wel een aardgas besparing van 2625 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €975 per jaar. Hierna bekijk je de kosten (bij benadering) wanneer je kiest voor een isolatiespecialist in Klein-Gelmen. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de onkosten erg interessant.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat spaargeld? Dan is het erg interessant. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 6% rente. Een isolatie van het dak kan men terugverdienen in 8,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar vijf jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per maatregel tref je de besparing in euro en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€4000)
€705
(€5800)
€960
(€9600)
Vloerisolatie€155
(€1300)
€235
(€2250)
€355
(€2750)
Spouwmuur€310
(€900)
€670
(€2350)
€800
(€3550)
HR++ glas€210
(€2350)
€300
(€3325)
€355
(€5075)
isolatie klein-gelmen 3870

Bekende Isolatiemerken:

 • Delta
 • Siniat
 • Rockwool
 • HPX
 • Borgh

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Klein-Gelmen?

Waarom mijn woning in Klein-Gelmen isoleren?

Een vakkundige woningisolatie resulteert in een lagere gas- en stroomrekening bij een energieleverancier zoals Essent of Antargaz, en draagt bij aan een beter klimaat. Je verbruikt veel minder aardgas en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een optimaal binnenklimaat en een flinke toename van de woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft in huis wat resulteert in lagere stookkosten. Ook geeft het extra comfort: minder tocht en kou rond het raam en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3025, waarbij u een besparing realiseert van €315 elk jaar opnieuw. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Achterhaal eerst wat er geïsoleerd is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Dan ontdekt u waar eventuele luchtlekken zijn en wat de snelle winsten zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene maatregel is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Direct jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar is het gewoon te duur? Uitvoerige activiteiten als gevel-, dak of vloerisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met minimale investeringen kun jij al veel betekenen. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, bestellen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verschillende soorten materialen. Op deze pagina check je nuttige informatie over het actuele aanbod. Doorgaans beschikbaar bij grotere bouwmarkten als Mr. Bricolage, Hubo, Big Mat, Gamma, Handy Home, Dema. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Informatie rondom isolatiepremie in Heers

Door een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt jouw woning van isolatie voorzien nog uitnodigender. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De royale energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) en check wat de gemeente Heers meebetaalt.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Bij ten minste 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Als je jouw bestaande huis binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert kun je een beroep doen opeen forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Heers
Het mag duidelijk zijn: je kunt besparen op de energiekosten met isolatie van dak, gevel of vloer. Bedenk wel, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je eerst wel investeren. Als je het geld niet hebt is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een groene lening van max. €15.000 tegen 0% rente die er speciaal is voor de kwetsbare inwoners. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Crelan eco Energy, DHB Bank persoonlijke lening, Cetelem ecologische Renovatielening, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direct aan de slag? Op basis van tips van onze adviseurs kom je met een isolatieplan Klein-Gelmen wat conformeert aan jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en maak een rondje om te kijken in welke mate de woning is aangepakt. Middels een warmtescan komt u erachter waar de zwakke plekken liggen. Bijvoorbeeld dun (tochtig) glas, verrotte muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Informeer bij de isolatiedeskundige in Klein-Gelmen voor een speciaal consult.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Naar welke tarieven kijk je? Een actie aan het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Het leuke is: de winst van een woningisolatie is vele malen hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Vakmannen vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Klein-Gelmen. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Kijk als eerste naar HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vormen bieden jou een comfortabele leefomgeving en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Waar je mee begint bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een behoorlijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Werk aan slimme ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor een comfortabel wooncomfort. Via toepassingen als mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment