Woning isoleren Borgerhout

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Borgerhout? Gedegen isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Eigenaar van een ouder huis? Via een investering als isolatie van de vliering en kieren dichten ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er tal van opties die zeker de moeite waard zijn. Hieronder check je waardevolle informatie over isolatie Borgerhout. Dit kan gaan om topics als tochtwering en lambda waarde. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul het formulier in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-borgerhout-2140

 • Besparen op energienota
 • Een optimaal klimaat in huis
 • Verantwoorde investering
 • Beschermt ook tegen brand
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen

ProvincieAntwerpen
GemeenteAntwerpen
Postcode2140
Gasverbruik22.760 kWh
Stroomverbruik3480 kWh
Gemiddelde energierekening€173,13

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Zonde, want zo vervliegt de warmte van de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe huizen met een hoger energielabel zijn in de basis prima geïsoleerd. Bij oude huizen (tot plusminus 1985) is dit een stuk minder op orde. Later isoleren heeft direct effect op de energierekening, is een groene investering, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Hierna check je de meest rendabele manieren om jullie woning in Borgerhout te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Je huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat resulteert in een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Borgerhout kan zeer goedkoop (rond de € 840 voor een rijtjeshuis) en je bespaart al snel €290 per 12 maanden (prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en je verbruikt minder energie. De kosten variëren rond €1875 en je bespaart al snel €280 op jaarbasis. De meest geschikte manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als PUR schuim, isolatiechape, isolatiematrassen, chips. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt kan een flinke kostenpost zijn. Veel van de Belgische daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Borgerhout kost doorgaans €5650. Plannen dit zelf te doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €970. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €690 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Het huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €13300. Daarmee bespaar je om en nabij €830 p/jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere mogelijkheid is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

0zien we nog meer vaak toegepaste mogelijkheden. In de volgende paragraaf praten we over de meest aantrekkelijke oplossingen.

 • Garage isoleren: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Schuur isoleren: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Isoleren zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isolatie dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Isolatie van kruipruimte: Minder last van ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Borgerhout (juli 2024)?

Wil jij graag minder hoge stookkosten en ook een bewuste wereld? Isoleren van woning/huis in Borgerhout is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij oude én nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een ouder huis betekent wel een aardgas besparing van 2075 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1300 per jaar. Onderstaand bekijk je de uiteindelijke kosten wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Borgerhout. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de kosten erg interessant.

Wat is de terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat geld opzij gezet? Begin dan maar met afwegen. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Het dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen 7 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per oplossing kan jij kijken hoeveel het oplevert en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€3050)
€595
(€7250)
€1210
(€9750)
Vloerisolatie€140
(€1150)
€190
(€1650)
€380
(€2950)
Spouwmuur€375
(€875)
€590
(€1950)
€915
(€3525)
HR++ glas€245
(€2600)
€325
(€3575)
€435
(€5050)
isolatie borgerhout 2140

Bekende Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Petralana
 • Blauwplaat

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Borgerhout?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Borgerhout isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in een lagere energienota bij een energieleverancier zoals Essent en Antargaz, en draagt bij aan een beter klimaat. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je CO2 vervuiling is minder. Dat komt uiteindelijk neer op een comfortabele leefomgeving en ook een hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas & HR++ glas isoleert vele malen beter gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Daarnaast is het wooncomfort stukken beter: geen tocht en kou bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3025, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €215 per jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Doe eerst onderzoek naar wat er geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Check de warmtescan. Hierdoor achterhaalt u wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de eerste stappen dus zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene stap is kostbaarder dan het alternatief. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil jij ook de woning beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Grootse acties zoals isoleren van dak, vloer of gevel moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine portemonnee zijn er allerlei mogelijkheden. Populaire vormen zijn het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, plakken van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van een heleboel materialen. In de box hieronder tref je kort & bondige info over de diverse mogelijkheden. Dit ligt vaak ook in het schap bij de erkende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Dema, Handy Home, Gamma, Hubo, Big Mat. Bekende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Informatie over isolatiepremie in Antwerpen

Door te profiteren van een speciale premie worden investeringen in de woning zeker lucratiever. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De populaire energiepremie is er op meerdere niveau’s. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Netwerkbeheerder Fluvius 0
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Antwerpen op dit vlak doet.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Isoleren met de hele buurt? Bij minstens 10 huizen in een straat of gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) kun je aanspraak doen op de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Antwerpen
Het is onmiskenbaar: je kunt besparen op de energiekosten met isoleren van dak, gevel of vloer. Bedenk wel, als de energierekening naar beneden moet, moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je niet over de financiële middelen beschikt is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) tegen een rentepercentage van 0% die er speciaal is voor de meest kwetsbare inwoners. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Beobank ecokrediet, Belfius Bank groene renovatielening, bpost bank energie lening, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Wil jij ook besparen? Middels de uitleg die hierna komt schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Borgerhout wat conformeert aan dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en maak een rondje om te kijken wat er reeds is uitgevoerd. Met een warmtescan ziet u waar de zwakke plekken liggen. Dit kan zijn warmtedoorlatend glas, gammele muren of een lekkend rioleringssysteem. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Borgerhout voor advies op maat.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Naar welke tarieven kijk je? Maatregelen treffen rondom het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk wel: de opbrengst van woningisolatie is vele malen hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Specialisten vergelijken

  Ben je er achter waar de meeste besparing ligt? Vraag prijzen op bij erkende isolatiebedrijven in Borgerhout. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze vormen leiden tot een prettig klimaat in huis en een significant lagere energierekening. Het werkschema wordt mede bepaald door je budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een correct geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Implementeer een professionele ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor de gezondheid. Dit kan met mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment