Woning isoleren Wiekevorst

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Wiekevorst? Grondige isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een wat ouder huis? Dankzij haalbare maatregelen als spouwmuurisolatie of warmtereflecterende folie worden je stookkosten een stuk lager. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er veel mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Op ons isolatie portaal ontdek je handige informatie over isolatie Wiekevorst. Je komt meer te weten over vraagstukken over de buitengevel isoleren en houten vloer isoleren. Direct aan de slag? Vul het formulier in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-wiekevorst-2222

 • Een fors lagere energierekening
 • Aangenamer wonen
 • Minder CO-2 belasting
 • Ook geluidswerend
 • Een hoger energielabel

ProvincieAntwerpen
GemeenteHeist-Op-Den-Berg
Postcode2222
Gasverbruik22.840 kWh
Stroomverbruik3520 kWh
Gemiddelde energierekening€174,37

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Jammer, want zo vervliegt de warmte van de woning door de vloer of dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Zorg dat de warmte binnen blijft. Moderne woningen met een A of B energielabel zijn correct geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1974 t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is razendsnel terugverdient. Bijgaand lees jij de meest interessante toepassingen om jouw woning in Wiekevorst te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. De woning verliest niet onnodig warmte en dat resulteert in een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Wiekevorst is financieel toegankelijk (plusminus € 790 voor een rijtjeshuis) en de potentiële besparing ligt op €275 per jaar (prijzen april 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en veel minder stookkosten. De kosten zijn ongeveer €1800 en het bespaart flink geld, tot wel €270 per jaar. De beste aanpak is door middel van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn PUR schuim, EPS parels, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste huizen zijn matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Wiekevorst kost zo’n €5550. Ben jij een klusser? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1230. Je energiekosten dalen flink, tot wel €790 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Je huis verliest veel minder warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Voordelen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De tarieven kunnen oplopen tot €11800. Je profiteert van plusminus €830 op jaarbasis. Mag je de buitenkant niet veranderen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Daarnaast noemen we nog meer interessante werkzaamheden. In het gedeelte hieronder beoordelen we de meest aantrekkelijke opties.

 • Garage isoleren: Altijd een warme garage
 • Isolatie schuur: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Isoleren van zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isoleren dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isolatie kruipruimte: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Wiekevorst (april 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge stookkosten en tegelijk een duurzame wereld? Isoleren van jouw huis in Wiekevorst is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen oud en nieuw zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2000 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1200 p/jaar. Op deze pagina berekenen we de verwachte kosten wanneer je dit laat doen door een isolatiespecialist in Wiekevorst. Ben je een handige doe-het-zelver? De prijzen zijn dan veel voordeliger.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Je huis beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper waardoor je het super snel terugverdient. Is er budget voor een duurzame investering? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 5 procent spaarrente. Het dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus 8 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vijf jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per actie vind je de potentiële besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€3700)
€725
(€5850)
€1070
(€8250)
Vloerisolatie€135
(€1200)
€195
(€2300)
€335
(€3400)
Spouwmuur€325
(€850)
€470
(€2325)
€790
(€3675)
HR++ glas€230
(€1900)
€300
(€3100)
€360
(€4975)
isolatie wiekevorst 2222

Bekende Isolatiemerken:

 • Isover
 • NMC
 • Delta
 • Unilin
 • Recticel

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Wiekevorst?

Wat is het voordeel van mijn woning in Wiekevorst isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie draait uit op lagere energiekosten bij een energieleverancier als Watz en Antargaz, en draagt bij aan een beter klimaat. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een gezonde leefomgeving en het voegt waarde toe aan de woning. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas + triple glas isoleert significant beter dan enkel of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je minder hoeft te stoken. Evenzeer neem het leefcomfort toe: geen last van koudeval en/of tocht en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3050, waarbij u een besparing realiseert van €270, ieder jaar weer. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Achterhaal eerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Zo check je hoeveel warmte de woning verliest en wat dus zeker aangepakt moet worden. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene optie is wel duurder dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook een woning beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Grote projecten als dak-, vloer of gevelisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met beperkte financiële middelen zijn grote winsten te boeken. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichtkitten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie toevoegen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met een heleboel materialen. In de box hieronder vind je kort & bondige info over het huidige assortiment. Vaak verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten als Hubo, Brico, Dema, Big Mat, Mr. Bricolage, Handy Home. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Belangrijke details over isolatiepremie in Heist-Op-Den-Berg

Door te profiteren van de geldende premie wordt woningisolatie nog interessanter. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De speciale energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Heist-Op-Den-Berg in dit verhaal kan kan doen.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Met de hele straat isoleren? Bij minstens 10 woningen in 1 straat kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Wanneer je jouw huidige woning op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) kun je aanspraak doen op een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Heist-Op-Den-Berg
Het is overduidelijk: je kunt flink bezuinigen met isoleren van vloer, dak of gevel. Echter, als je wilt besparen op je energierekening moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je onvoldoende budget hebt zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een unieke lening van maximaal €15.000 tegen een rentepercentage van 0% speciaal opgezet voor de meest kwetsbare inwoners. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als bpost bank energie lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Meteen werk van maken? Via de adviezen van onze specialisten bouw jij je eigen isolatieplan Wiekevorst wat dan voldoet aan dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Uitgangspunt is de opleverdatum en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Op basis van een warmtescan komt u erachter waar eventuele luchtlekken zijn. Voorbeelden zijn het ontbreken van dubbel glas, gammele muren of een lekkend dak. Bezoek een isolatiedeskundige in Wiekevorst voor persoonlijk advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat heb je te besteden? Een actie aan het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk altijd: de besparing op de stookkosten ligt een stuk hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Neem contact op met meerdere erkende isolatiebedrijven in Wiekevorst. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Dergelijke investeringen hebben als resultaat een prettig binnenklimaat en flink lagere energiekosten. De volgorde van maatregelen heeft vooral te maken met het budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een behoorlijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Ga aan de slag met een ventilatieplanJe gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een optimale leefomgeving. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment