Woning isoleren Hainin

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Hainin? Vakkundige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Heb je een oudere woning? Met relatief eenvoudige maatregelen als bijv. HR++ glas en verwarmingsbuizen isoleren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er interessante mogelijkhedendie je snel terugverdient. Op deze pagina tref je diverse informatie over isolatie Hainin. We staan stil bij topics als dakkapel isoleren en energiebespaarlening. Direct aan de slag? Geef je wensen door en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-hainin-7350

 • Lagere energierekening
 • Een optimale leefomgeving
 • Beperkte broeikasuitstoot
 • Profiteer van lage BTW-tarief (9%)
 • Hogere woningwaarde

ProvincieHenegouwen
GemeenteHensies
Postcode7350
Gasverbruik21.760 kWh
Stroomverbruik3580 kWh
Gemiddelde energierekening€171,22

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Jammer, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwwoningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn meestal prima geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot plusminus 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Later isoleren bespaart veel energiekosten, is goed voor het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In het volgende stukje bekijk jij de meest populaire werkzaamheden om jouw woning in Hainin te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Een huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat resulteert in een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Hainin is goed te betalen (om en nabij de € 910 voor een tussenwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €265 (jaarlijkst, kosten juli 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en veel lagere gaskosten. De kosten zijn gemiddeld €1825 en je bespaart op de energierekening, tot wel €285 elk jaar opnieuw. De gemakkelijkste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn folie, glaswol, steenwol, icynene. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste huizen zijn matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Hainin kost om en nabij de €5350. Kun jij ook veel zelf doen? Dan is het een stuk voordeliger €1230. Je energiekosten dalen flink, tot wel €770, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Jouw huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11000. Je profiteert van zo’n €890 op jaarbasis. Wil de gemeente niet meewerken? Bekijk dan eens de mogelijkheden van voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Aanvullende mogelijkheden

Verder onderscheiden we meerdere mogelijke uitvoeringen. In onderstaande tekst beschrijven we de populairste opties.

 • Isoleren van garage: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Isoleren schuur: Een warme schuur voor extra gemak
 • Zolder isolatie: De warmte blijft beter hangen
 • Isolatie dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Kruipruimte-isoleren: Een drogere woning

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Hainin (juli 2024)?

Is jouw doel ook lagere energielasten en uiteraard een bewuste maatschappij? Isoleren van een huis in Hainin is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen oud en nieuw kan er veel bereikt worden. De isolatie van een bestaande woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2200 m3. Dat komt neer op €1225 p/jaar. Op isolatiespecialisten.be vind je de hoogte van de investering op het moment dat je dit laat doen door een isolatiespecialist in Hainin. Ben je een handige doe-het-zelver? De totale kosten zijn dan veel voordeliger.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik jij over voldoende geld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is in lijn met 6 procent rente. Het isoleren van je dak kan men terugverdienen in 7,5 jaar en voor een spouwmuur is dat maar vier jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd in België. Per actie vind je de potentiële besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€4200)
€595
(€5900)
€950
(€8350)
Vloerisolatie€115
(€1100)
€190
(€2050)
€370
(€3600)
Spouwmuur€205
(€825)
€430
(€2275)
€950
(€3000)
HR++ glas€205
(€2675)
€320
(€3600)
€415
(€4725)
isolatie hainin 7350

Actuele Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Petralana
 • Blauwplaat

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Hainin?

Waarom juist nu mijn huis in Hainin isoleren?

Een goede woningisolatie betekent lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals Eneco en Lampiris, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een comfortabel binnenklimaat en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas of HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat resulteert in lagere stookkosten. Verder biedt het meer comfort: kieren en tocht worden voorkomen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3775 en dat levert gemiddeld op €350 p/jaar. Kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Doe eerst onderzoek naar wat reeds is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Check de warmtescan. Hierdoor analyseert u wat de zwakke punten van de woning zijn en waar de de meeste besparing ligt. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene oplossing is goedkoper dan de ander. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Ingrijpende acties als isoleren van gevel, vloer of dak kan men uit laten voeren door experts. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine investering kan je al veel aanpakken. Je kunt denken aan naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie kopen en klimaatfolie voor plafond.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verscheidene materialen. Onderstaand tref je een korte omschrijving van veel gebruikte types. Te koop bij grotere bouwmarkten als Mr. Bricolage, Dema, Hubo, Handy Home, Brico, Big Mat. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: is erg brandbaar

Aanvragen van isolatiepremie in Hensies

Met hulp van de geldende premie worden investeringen in de woning zeker aantrekkelijker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Netwerkbeheerder Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Hensies aan kan bieden.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Collectief isoleren? Bij minstens 10 woningen in dezelfde straat of gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), is er daarbovenop een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Hensies
Het is evident: je kunt enorm besparen door het isoleren van je woning. Vergeet niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel wat geld nodig. Als het nu gewoon te duur is dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een aantrekkelijke lening (max €15.000) met 0% rente speciaal voor de meest kwetsbare inwoners. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, Beobank ecokrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Met de uitleg die hierna komt bouw jij je eigen isolatieplan Hainin wat dan voldoet aan jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar werd de woning gebouwd, en maak een rondje om te kijken wat er op dit moment al gedaan is. Door gebruik te maken van een warmtescan ontdekt u waar de zwakke plekken liggen. Dit kan zijn de afwezigheid van dubbel glas, afgeleefde muren of een verouderd dak. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Hainin voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het aanpakken van het dak is een stukje duurder dan de vloer. Leuk detail: je profijt van de woningisolatie ligt altijd hoger dan de spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Ga op zoek naar diverse professionele isolatiebedrijven in Hainin. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze vormen bieden sowieso een optimaal leefklimaat en een significant lagere energierekening. Wat je als eerste aanpakt heeft vooral te maken met het budget.

 5. Goede ventilatie

  In een grondig geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Installeer een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is essentieel voor de gezondheid van de bewoners. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment