Woning isoleren Villerot

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Villerot? Goed toegepaste isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? D.m.v. een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld de schuur isoleren en verwarmingsbuizen isoleren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er veel mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Op deze pagina lees je waardevolle informatie over isolatie Villerot. We bespreken thema’s als spouwmuurisolatie en spouwanker. Direct aan de slag? Vul het formulier in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-villerot-7334

 • Lagere maandelijkse lasten
 • Een optimale leefomgeving
 • Minder vervuiling
 • Minder last van ongedierte
 • Minder gebonden aan de toenemende gasprijs

ProvincieHenegouwen
GemeenteSaint-Ghislain
Postcode7334
Gasverbruik21.720 kWh
Stroomverbruik3560 kWh
Gemiddelde energierekening€170,60

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Zonde, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning door de vloer of dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe huizen met een A of B energielabel zijn veelal degelijk geïsoleerd. Bij een oud huis (bouwjaar t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. De woning aanpakken zorgt voor lagere energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en is razendsnel terugverdient. Op isolatiespecialisten.be achterhaal jij de meest interessante methodes om jullie woning in Villerot te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. De woonruimte gaat zuiniger om met de warmte in huis en faciliteert een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Villerot is aantrekkelijk (vanaf zo’n € 900 voor een kleine woning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €280 op jaarbasis (tarieven februari 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en lagere maandlasten door een lagere energienota. De prijzen variëren rond €1825 en het bespaart flink geld, tot wel €195, ieder jaar weer. Hoe dit vaak wordt aangebracht is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als icynene, glaswol, steenwol, dekens. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt maakt dat er veel energie verloren gaat. Het merendeel van de daken in België zijn matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Villerot kost plusminus €5000. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal je alleen de materialen van €1230. De besparing loopt op tot €680 per jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. De woonruimte houdt de warmte binnenboord. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Voordelen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De investering is ongeveer €12600. Het voordeel is circa €920 elk jaar opnieuw. Wordt er geen vergunning verleend/ Je kunt dan kiezen voor het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Wat kan ik nog meer doen?

Ook bestaan er meerdere mogelijke mogelijkheden. In het volgende overzicht bespreken we de meest populaire oplossingen.

 • Garage isoleren: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Isoleren van schuur: Ook in de winter een warme schuur
 • Isoleren van zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Dakkapel isolatie: Betaalbare oplossing
 • Isoleren kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Villerot (februari 2024)?

Willen jullie ook lagere maandelijkse energielasten en tegelijk een milieuvriendelijke toekomst? Isoleren van een huis in Villerot is dan een zeer geschikte maatregel. Bij oude én nieuwere woningen kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2050 m3. Dat is dus al gauw €950 per jaar. Op ons isolatie portaal bekijk je de totale kosten op het moment dat je dit laat doen door een isolatiespecialist in Villerot. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De totale kosten zijn dan erg interessant.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Je huis beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement komt overeen met een royale 5% spaarrekening. Dakisolatie kent een terugverdientijd van plus minus 8 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5,5 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd in België. Per type kun je de verwachte opbrengst bekijken en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€4100)
€675
(€5500)
€1150
(€9450)
Vloerisolatie€135
(€1450)
€230
(€2400)
€365
(€3250)
Spouwmuur€225
(€1200)
€420
(€2675)
€940
(€3350)
HR++ glas€205
(€2050)
€260
(€4050)
€420
(€4600)
isolatie villerot 7334

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Meuwissen
 • Soprema
 • NMC
 • Eurofast

Meer weten over het isolatiebedrijf in Villerot?

Waarom mijn woning in Villerot isoleren?

Een goede woningisolatie biedt jou structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf als Watz of Trevion, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je stoot minder CO2 uit. Dit heeft als resultaat een gezonde leefomgeving en ook een hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas of triple glas isoleert significant beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Bovendien zal het comfort hoger worden: u voelt geen tocht meer bij de ramen en minder last van condensvorming. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3325 en geeft een besparing van €230, ieder jaar weer. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan adviseren wij moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Breng eerst in kaart wat er geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Op die manier check je waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de de meeste besparing ligt. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige acties zijn duurder i.v.m. ander opties. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Direct de woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Grote klussen zoals isolatie van vloer, dak of gevel zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar veel kan je ook zelf. Met kleine budgetten is makkelijk rendement te halen. Je kunt denken aan naden en kieren dichtkitten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie plakken en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verschillende soorten materialen. Hieronder komen we met een samenvatting van het huidige assortiment. Dit ligt vaak ook in het schap bij grotere bouwmarkten als Handy Home, Hubo, Gamma, Mr. Bricolage, Big Mat, Brico. Kies een A-merk zoals Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: neemt geen vocht op

Info over isolatiepremie in Saint-Ghislain

Door een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt jouw woning van isolatie voorzien nog verleidelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De populaire energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Saint-Ghislain meebetaalt.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Bij een minimum van 10 woningen in 1 gemeente of straat kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Als je jouw huidige woning isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) kom je zelfs nog in aanmerking voor een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Bij het installeren van duurzame producten als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Saint-Ghislain
Het is simpel: de energierekening kan flink omlaag met isolatie van dak, gevel of vloer. Onthoud wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je onvoldoende budget hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een groene lening van max. €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) die kan worden aangevraagd door de kwetsbare inwoners. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals bpost bank energie lening, DHB Bank persoonlijke lening, AXA Bank energy@home, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ga jij ook van start? Door gebruik te maken van de uitleg die hierna komt ontwikkel je het isolatieplan Villerot wat schikt naar jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Door een warmtescan check je waar eventuele luchtlekken zijn. Onder andere het ontbreken van dubbel glas, traditionele muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Ga naar de isolatiedeskundige in Villerot voor advies op maat.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Naar welke tarieven kijk je? Jouw dak behandelen is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed om te weten: de besparing op de stookkosten is vele malen aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Ben je er achter gekomen waar de meeste prioriteit heeft? Probeer altijd meerdere goede isolatiebedrijven in Villerot. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze onderdelen resulteren gegarandeerd in een aangenaam binnenklimaat en verlagen het energiegebruik. De planning bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Implementeer een ventilatieplanJe gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een optimale leefomgeving. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment