Woning isoleren Warquignies

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Warquignies? Grondige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Door middel van relatief eenvoudige maatregelen zoals isolatie van schuine dak of isolerende raambekleding kan je al veel geld besparen. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er allerlei kansen die je snel terugverdient. Op isolatiespecialisten.be check je uitgebreide informatie over isolatie Warquignies. We staan stil bij items als tochtwering en energie besparen tips. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul het formulier in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-warquignies-7340

 • De energienota gaat omlaag
 • Een optimaal klimaat in huis
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden
 • Buitengeluid absorberen
 • Diverse erkende isolatiebedrijven

ProvincieHenegouwen
GemeenteColfontaine
Postcode7340
Gasverbruik21.740 kWh
Stroomverbruik3570 kWh
Gemiddelde energierekening€170,91

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dan zal er veel warmte ontsnappen door ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Laat dus geen warmte ontsnappen. Huizen gebouwd na 2000 met een gunstig energielabel (A of B) zijn vaak uitstekend geïsoleerd. Bij bestaande bouw (bouwjaar t/m 1982) is dat veel minder het geval. Alsnog isoleren zorgt voor lagere energiekosten, is goed voor het milieu, en is razendsnel terugverdient. Bijgaand achterhaal je de meest populaire onderdelen om een woning in Warquignies te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Je woning houdt de warmte binnenboord, en het biedt een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Warquignies is betaalbaar (rond de € 750 voor rijwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €270 per jaar (kosten februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en een fors lagere energierekening. De prijzen zijn zo’n €1825 en je bespaart op de energierekening, tot wel €235 p/jaar. De makkelijkste vorm is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn EPS parels, isolatiematrassen, PUR schuim, vloerisolatieplaten. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Warquignies kost je zo’n €4500. Doe je het zelf? Dan betaal je alleen de materialen van €970. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €680 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. De woning houdt de warmte binnenboord. Zo hoef je veel minder te stoken. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Een belangrijk voordeel is dat het een betere isolerende werking heeften dat je weer nieuwe muren hebt. De investering is ongeveer €13000. Dit levert op pakweg €950, ieder jaar weer. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatieve optie is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

0kennen we nog meer rendabele opties. Hierna benoemen we de meest interessante uitvoeringen.

 • Garage-isoleren: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Schuur isoleren: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Isoleren zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Isoleren van dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte isoleren: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Warquignies (februari 2024)?

Wil jij lagere maandelijkse energielasten of bijdragen aan een energiebewuste samenleving? Isoleren van woning/huis in Warquignies is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen oud en nieuw zijn er grote voordelen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2725 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1200 op jaarbasis. Op deze pagina calculeren we de gemiddelde kosten als je dit laat doen door een isolatiespecialist in Warquignies. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de totale kosten veel aantrekkelijker.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je het super snel terugverdient. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan kun je het zeker overwegen. Het geschatte rendement komt overeen met een spaarrekening met 5 procent rente. Het isoleren van je dak kan terugverdiend worden in 9 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 5 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen in België. Per mogelijkheid vind je de potentiële besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€3400)
€675
(€5400)
€1050
(€9400)
Vloerisolatie€135
(€1450)
€290
(€1950)
€370
(€2800)
Spouwmuur€300
(€825)
€590
(€2425)
€885
(€3125)
HR++ glas€235
(€1900)
€300
(€3950)
€450
(€5275)
isolatie warquignies 7340

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Delta
 • Siniat
 • Rockwool
 • HPX
 • Borgh

Meer weten over het isolatiebedrijf in Warquignies?

Waarom zou ik mijn huis in Warquignies isoleren?

Een solide woningisolatie betekent een lagere energierekening bij een energieaanbieder als OCTA+ en Wase Wind, en is bovendien een groene investering. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een comfortabel wooncomfort en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert veel beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Er is minder sprake van warmteverlies wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Daarnaast geeft het extra comfort: geen last van koudeval en/of tocht en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3725 en dat levert gemiddeld op €330 op jaarbasis. Kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Doe eerst onderzoek naar hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Op basis daarvan komt u erachter waar eventuele luchtlekken zijn en wat dus zeker aangepakt moet worden. Hierin is geen vaste volgorde. De ene keuze is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest rendabele onderdelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je een woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Ingrijpende werkzaamheden zoals isolatie van vloer, dak of gevel kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met minimale investeringen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Voorbeelden zijn naden en kieren dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, gebruik maken van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren een heleboel materialen. In de box hieronder ontdek je een beknopte omschrijving veel toegepaste manieren. Doorgaans beschikbaar bij de betere bouwmarkt als Hubo, Mr. Bricolage, Brico, Handy Home, Gamma, Dema. Erkende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: neemt geen vocht op

Belangrijke details over isolatiepremie in Colfontaine

Door de huidige premies wordt het investeren in je huis nog interessanter. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De royale energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Een enkele netwerkbeheerder komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) en lees eens wat de gemeente Colfontaine op dit vlak doet.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Met de hele straat isoleren? Bij ten minste 10 woningen in 1 straat kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Op het moment dat je een bestaande woning op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) kun je aanspraak doen op een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Bij het installeren van duurzame producten als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Colfontaine
Het is evident: de stookkosten gaat flink omlaag met gevel-, dak of vloerisolatie. Vergeet niet, als je wilt besparen op je energierekening is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je onvoldoende budget hebt zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een unieke lening van maximaal €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) die kan worden aangevraagd door kwetsbare woningeigenaren. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals KBC groene energie- en veiligheidslening, AXA Bank energy@home, Crelan eco Energy, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Dankzij tips van onze adviseurs ontwikkel je het isolatieplan Warquignies wat aansluit op jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Kijk naar het bouwjaar en achterhaal ook zeker in welke mate de woning is aangepakt. Middels een warmtescan analyseert u wat de zwakke punten van de woning zijn. Het kan gaan om geen HR++ glas, afgeleefde muren of een verouderd kozijn. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Warquignies voor persoonlijk advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoe zit het met de kosten? Het dak renoveren is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk wel: het resultaat van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Ben je er achter waar de focus moet liggen? Neem contact op met meerdere professionele isolatiebedrijven in Warquignies. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Begin – indien nodig – met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze acties bieden jou een aangenaam klimaat in huis en structureel lagere energielasten. Wat je als eerste aanpakt bepaal je op basis van het budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In het geval van goede isolatie kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Implementeer voldoende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is erg belangrijk voor een aangenaam binnenklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment